«محمد مخبر» سرپرست ریاست جمهوری روز سه شنبه در سومین نشست شورای عالی فضایی با قدردانی از توجه و حمایت های رئیس جمهور شهید به این صنعت، بر اهمیت زنجیره ارزش و خدمات مؤثر صنعت فضایی در بخشهای مختلف دفاعی، پژوهشی و دانشگاهی تاکید کرد.
مخبر با بیان اینکه دولت مصمم به تقویت این بخش است، افزود: "نگاه دولت به صنعت فضایی، نگاهی راهبردی، فرصتساز و اقتدارآفرین است و تلاش دارد زمینه های توسعه و تقویت بیش از پیش این صنعت را مرتفع کند."
«عیسی زارع پور» وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات نیز در این نشست، با ارائه گزارشی، توسعه زیرساختهای فضایی کشور، ایجاد و راهاندازی ایستگاههای فضایی در نقاط مختلف کشور، تکمیل آزمایشگاههای ماهوارهبر سنگین و تکمیل فاز اول پایگاه فضایی «چابهار» به عنوان بزرگترین پایگاه فضایی غرب آسیا را، بخشی از دستاوردهای دولت در صنعت فضایی و اقدامات صورت گرفته در دولت سیزدهم برشمرد.
توسعه صنعت فضایی ایران با وجود تحریم ها
با وجود فشارها و تحریم های آمریکا، ایران سالهاست که در مسیر توسعه صنعت فضایی در حرکت و مصمم است تا با استفاده از دانش و تخصص دانشمندان جوان و بومی، سهم خود را از فضا با استفاده از این صنعت ارزشمند بدست آورد.
دربخش صنعت هوا فضا، جمهوری اسلامی ایران با بومی سازی فناوری فضایی علاوه بر تقویت توان موشکی خود در عرصه دفاعی، موفق به ساخت و تولید پرتاب گر موشکی و موشکهای ماهواره بر شده است که در صنعت هوا فضا پیشرفت بزرگی محسوب می شود که بخشی از این پیشرفت ها، مرهون توجه و حمایت های «سیدابراهیم رئیسی» رئیس جمهور شهید به صنعت فضایی در دولت سیزدهم است.
به سبب همین حمایت ها و به مدد تلاش دانشمندان بومی است که جایگاه جمهوری اسلامی ایران در عرصه فضایی از رتبه 45 اکنون به 10 کشور برتر این حوزه ارتقا یافته است.
همه این پیشرفت ها درحالی حاصل شده که دشمنان انقلاب اسلامی تصور می کردند با اعمال تحریم ها می توانند ضمن عقب نگه داشتن ایران، جمهوری اسلامی را از دستاوردهای روز جهانی محروم نگهدارند. تلاش دشمنان ایران بویژه آمریکا و رژیم صهیونیستی در ترور شماری از دانشمندان ایران نیز در همین راستا ارزیابی می شود.
با این همه اکنون ایران در بین 10 کشور فضایی جهان قرار دارد که این امر حاصل و ثمره بیش از چهار دهه تلاش و مجاهدت متخصصان ایران زمین بوده و به همین دلیل ایران از جایگاهی قابل اتکا در این صنعت بین کشورهای معدود صاحب این فناوری برخوردار است. انجام 11 پرتاب در حدود سه سال گذشته نشان داد که جمهوری اسلامی ایران توانسته است از سد تحریمها عبور کند.
بدیهی است، برنامه فضایی ایران یک سند مهم تلقی میشود که تحقق آن برای کشور از اهمیت بالایی برخوردار است. در این حال استفاده گسترده جمهوری اسلامی از ماهواره تاثیر مثبتی بر رشد سایر بخش ها از جمله کشاوری هواشناسی حتی بهداشتی و پزشکی خواهد داشت.
این درحالی است که جمهوری اسلامی ایران به عنوان کشور پیشرو اسلامی در تمدن سازی اسلامی همواره در امر پیشرفت و توسعه پیشرو بوده و آماده تجاری سازی و به اشتراک گذاشتن توان دانش علمی و فناوری های خود در همه بخش ها از حمله صنعت فضایی است.
نویسنده: علی محمدی
117