مدیرعامل شرکت مادرتخصصی خدمات کشاورزی از ثبت نشان تجاری (برند) خاویار ایران در سازمان جهانی مالکیت فکری (دبلیو.آی.پی.او) خبر داد.

به گزارش ایران پرس، «عباس رجایی» خاطرنشان کرد، برند خاویار ایران با همکاری وزارت صنعت، معدن و تجارت در سازمان جهانی مالکیت فکری به ثبت رسید.

وی گفت: تاکنون برند و نشان های تجاری خاویار ایران در داخل کشور ثبت شده و ثبت جغرافیایی خاویار ایران نیز صورت گرفته است.

پنج گونه از ماهیان خاویاری ممتاز جهان از جمله فیل ماهی (بلوگا)، تاس ماهی ایرانی (قره برون ایرانی)، تاس ماهی روسی (چالباش روس)، شیپ و اوزون برون (دراکول) در دریای خزر زندگی می کنند که اکنون در فهرست گونه ‌های به ‌شدت در معرض خطر انقراض قرار دارند.

در دهه اخیر ذخایر ماهیان خاویاری دریای خزر که ذخیره مشترک بین پنج کشور حاشیه خزر شامل روسیه، قزاقستان، ترکمنستان، جمهوری آذربایجان و جمهوری اسلامی ایران به شمار می رود، به دلایلی همچون صیدهای بی رویه و غیرمجاز و سن بالای بلوغ این گونه ها به شدت کاهش یافته است.

بر اساس توافق سران پنج کشور حاشیه دریای خزر در اجلاس کمیسیون مشترک منابع زنده دریای خزر در باکو مقرر شد از سال 2010 میلادی به مدت پنج سال صید تجاری ماهیان خاویاری برای بازسازی ذخایر دریایی ممنوع شود که این مهم در ابتدای سال 2012 عملیاتی شد و این کشورها موافقت کردند با اجرای طرح‌های مختلف منابع زنده این دریا را تحت حفاظت قرار دهند.

در سال 2015 میلادی طبق تصمیم کمیسیون حفاظت و بهره برداری بهینه از منابع زنده دریای خزر، ممنوعیت صید تجاری ماهیان خاویاری به مدت پنج سال دیگر یعنی تا سال 2020 تمدید شد تا ذخایر این گونه ماهیان احیا و بازسازی شود.

بر اساس این ممنوعیت، کشورهای حاشیه خزر هیچ مجوزی برای صید تجاری ماهیان خاویاری ندارند و کشورهای دارای مراکز تکثیر، می توانند سالیانه برای فعالیت های تحقیقاتی و تکثیر و بازسازی ذخایر مقدار کمی برداشت داشته باشند.

117/112

گزارش: پرورش ماهیان خاویاری و گرم‌آبی در شوش

پرورش ماهیان خاویاری در خوزستان/ ویدئو

پارس‌آباد؛ پرورش ماهیان خاویاری برای اولین‌بار/ ویدئو