به گزارش روز شنبه ایران پرس به نقل از خبرگزاری رویترز، بوریس جانسون، وزیر امور خارجه انگلیس در گفتگو با روزنامه فرانسوی فیگارو، مشارکت انگلیس در زمینه همکاری های امنیتی با کشورهای اتحادیه اروپا پس از برگزیت را بی قید و شرط دانست.
وی درباره اینکه آیا انگلیس از مقوله همکاری های امنیتی با اتحادیه اروپا به عنوان ابزاری تجاری استفاده می کند، گفت: خیر! درست بر عکس این مساله صادق است. وی افزود: با توجه به سابقه تاریخی مشارکت انگلیس با اتحادیه اروپا در حفظ امنیت و ثبات اروپا، این امر همچنان بدون قید و شرط ادامه خواهد یافت زیرا باور داریم؛ همکاری در این زمینه به نفع کل اروپا و چه بسا کل جهان خواهد بود.
جانسون ابراز امیدواری کرد؛ همکاری کشور متبوعش با اتحادیه اروپا همچنان در قالب رابطه و مشارکتی عمیق تداوم یابد و اتحادیه اروپا از سوی انگلیس تقویت خواهد شد.
دیوید دیویس، وزیر برگزیت در همین راستا گفته بود؛ اظهارات ترزا می، نخست وزیر انگلیس، به هیج وجه به مفهوم تهدید اتحادیه اروپا از جانب انگلیس نیست.
فدریکا موگرینی، مسؤول سیاست خارجی اتحادیه اروپا هم تاثیر برگزیت بر برنامه مشترک دفاعی و امنیتی انگلیس و اتحادیه اروپا را ناچیز خوانده و در این باره گفته بود؛ این روند بین انگلیس و اتحادیه اروپا ادامه خواهد یافت اما نه از طریق ناتو!
اظهارات این مقامات اروپایی در حالی مطرح می شود که ترزا می، نخست وزیر بریتانیا روز چهارشنبه در نامه خود نوشت، دست نیافتن به توافقی جامع درباره برگزیت سبب تضعیف همکاری کشورهای اروپایی در زمینه مبارزه با اقدامات جنایی و ملاحظات امنیتی خواهد شد.
بسیاری از شخصیت ها و مقامات اروپایی از جمله شخصیت های عالیرتبه در بروکسل و منتقدان ترزا می در «وست مینستر» با ابراز ناخشنودی از این اظهارات، آ نرا به منزله تهدید آشکار دانستند.
در این نامه که برای به جریان افتادن ماده 50 پیمان لیسبون، از سوی «می» روز چهارشنبه تسلیم «دونالد تاسک»، رئیس شورای اروپا شد؛ بر تمایل «می» مبنی بر دوستی و شراکتی عمیق با کشورهای اتحادیه اروپا پس از خروج انگلیس از این اتحادیه تاکید شده است. به نظر می رسد اما به دلیل واکنش برخی از مقامات این اتحادیه به اظهارات وی در مورد همکاریهای امنیتی، این مورد دست کم در شرایط کنونی دست یافتنی نباشد.
در حال حاضر بریتانیا همچنان عضو اتحادیه اروپا و این کشور در مقایسه با کشورهای داوطلب عضویت در این اتحادیه، از نفوذ فراوانی در نهادهای وابسته به اتحادیه اروپا برخوردار است.
در حال حاضر بریتانیا به کسب حداکثر امتیازات از طریق مذاکرات همزمان چشم دوخته است تا از پیامدهای منفی احتمالی برگزیت جلوگیری و مخالفان سرسخت داخلی را راضی کند. اما چنین به نظر می رسد که اتحادیه اروپا تلاش می کند دستاوردهای بریتانیا از برگزیت را به حداقل برساند. به عبارت دیگر بحث بر سر این است که برگزیت الگویی برای دیگر اعضای اتحادیه اروپا خواهد بود یا درس عبرتی برای آنان.
البته در این میان، عامل زمان نیز تعیین کننده خواهد بود. براساس توافق طرفین، قرار است بعد از دو سال، بریتانیا رسما از اتحادیه اروپا خارج شود.121/110
بیشتر بخوانید :
اتحادیه اروپا: نامه «ترزا می» تهدید است
لزوم تبعیت دادگاههای انگلیس از قوانین اتحادیه اروپا پس از برگزیت
برگزیت و واکنشهای داخلی و خارجی/ ویدئو