علی کرمی: پس از شکست آتشبس توافقی روسیه و آمریکا در سوریه، روند تحولات حلب شتاب گرفته است.
میدان جنگ در حلب عرصه را بر تروریستها و مخالفان مسلح به اصطلاح میانه رو تنگ کرده است.
موفقیت ارتش سوریه با کمک نیروهای مردمی در مناطق مختلف حلب، معادلات را تغییر داده و نبرد در این منطقه راهبردی به مرگ و زندگی برای مخالفان مسلح و تروریست تبدیل شده است.
ارتش سوریه و نیروهای همپیمانش روز یکشنبه در ادامه پیشرویهای خود در شمال شرق حلب بر بیمارستان الکندی و مناطق البقاره و الشقیف در این منطقه تسلط یافتند و وارد نبردی سنگین با تروریستها در مناطق "بستان الباشا" و "شیخ خضر" در شرق حلب شدند.
به گفته یکی از نظامیان سوری، بیمارستان الکندی پس از سه روز با کمک ارتش و نیروهای مقاومت مردمی آزاد شد.
علاوه بر این، ارتش سوریه بر دو منطقه راهبردی "الجندول" و "العویجه" تسلط یافته و این موفقیت، تروریستها و مخالفان مسلح را در مناطق شرقی حلب تحت محاصره بیشتر قرار داده است. همزمان با برتری نیروهای سوری در جبهه حلب، ستاد کل ارتش سوریه یکشنبه شب از همه عناصر مسلح وابسته به گروههای معارض و تروریستی خواست از مناطق شرقی شهر حلب خارج شوند.
ستاد کل ارتش سوریه اعلام کرد مراکز فرماندهی ارتش سوریه و روسیه تضمین میدهند عناصر مسلح با امنیت کامل از مناطق شرق حلب خارج شوند و در عین حال کمکهای لازم را به آنان ارائه دهند.
ارتش سوریه به موازات جنگ در جبهه حلب، با همکاری روسیه عملیات ارسال کمکهای انسانی به شهر حلب را در دستور کار دارد. مناطق شرقی حلب در اختیار مخالفان مسلح سوری به تعبیر آمریکا میانهرو قرار دارد و حدود 250 هزار سوری در این مناطق در محاصره آنان قرار دارند. به سبب انبوه جمعیت در مناطق شرقی حلب، غرب و مدعیان حقوق بشر با نشانه رفتن انگشت اتهام به سمت سوریه و روسیه، حملات در این مناطق را محکوم میکنند.
این در حالی است که سوریه و روسیه مسیرهای مشخصی را برای خروج شهروندان نیازمند سوری، افراد مسلح و ارسال کمکهای انسانی به مناطق شرقی حلب گشودند و بر آن نظارت دارند.
تحرکات گسترده مخالفان مسلح و تروریست در حلب وضعیت بهداشتی و درمانی را برای محاصره شدگان سخت کرده و تردد آنان در سطح شهر کسب و کار مردم را مختل کرده است.
در چنین وضعیتی، سیاهنمایی غرب به بهانه کمک به مردم مناطق مختلف حلب، به حربهای برای محکومیت اقدامات سوریه و روسیه در حلب تبدیل شده است.
در همین چارچوب، فرانسه و اسپانیا خواهان تشکیل نشست شورای امنیت سازمان ملل برای بررسی طرح قطعنامه توقف درگیریها در حلب شدند. این طرح، خواهان ارسال فوری کمکهای بشردوستانه به حلب است.
تلاش و تفسیر یکسویه برای توقف درگیری در حلب، با شعار غرب برای مبارزه با تروریسم در تضاد بوده، چون آنچه اکنون در حلب مشاهده میشود، میدان واقعی جنگ با تروریسم است، اما آمریکا و حامیانش قائل به تفکیک آن هستند.
نگاه غرب به ویژه آمریکا و همپیمانانش به تحولات سوریه، حفظ سنگر حلب برای معارضان به اصطلاح معتدل است تا اهداف بلندمدت خود را در سوریه عملی کنند.