وزارت بهداشت یمن در نشستی خبری پیامدهای فاجعه بار هشت سال تجاوزگری ائتلاف سعودی علیه بخش بهداشت و درمان یمن را با ارایه آمار تشریح کرد.

به گزارش خبرگزاری ایران پرس، وزارت بهداشت یمن امروز شنبه اعلام کرد: تا امروز (شنبه - ۵ شهریور) تعداد قربانیان غیرنظامی به ۴۷ هزار ۸۱ نفر رسیده که ۱۵ هزار و ۴۸۳ نفر از آن ها شهید و ۳۱ هزار و ۵۹۸ نفر زخمی شده اند. در این میان ۲۵ درصد قربانیان غیرنظامی زن و کودک هستند.

براساس این گزارش، ائتلاف متجاوز تاکنون ۱۶۲ مرکز بهداشتی را به طور کامل و ۳۷۵ مرکز را به طور جزئی تخریب و از فعالیت انداخته است. همچنین ۶۶ نفر از کادرهای پزشکی از طریق بمباران مستقیم از سوی متجاوزان شهید و ۷۰ دستگاه آمبولانس منهدم شده است.

در این نشست خبری تاکید شد که محاصره یمن منجر به افزایش نرخ سوء تغذیه حاد شده و ۶۳۲ کودک زیر پنج سال و یک و نیم میلیون زن باردار دچار سوء تغذیه حاد شده اند.

وزارت بهداشت یمن اعلام کرد: محاصره و بمباران شدید با سلاح‌های ممنوعه باعث افزایش ناهنجاری‌های مادرزادی و سقط جنین شده است. همچنین این محاصره باعث افزایش هشت درصدی نرخ تولدهای نارس نسبت به وضعیت قبل از تجاوز شده و میانگین سالانه این آمار ۲۲ هزار و ۵۹۹ مورد است. طی هشت سال تجاوز به یمن ۴۰ هزار و ۳۲۰ زن باردار و ۱۰۳ هزار و ۶۸۰ نوزاد جان خود را از دست دادند.

این وزارتخانه در ادامه تاکید کرد: این محاصره باعث افزایش ۵۰ درصدی تعداد افراد مبتلا به تومور نسبت به میانگین در آغاز تجاوز در سال ۲۰۱۵ شد و این تعداد در سال ۲۰۲۱ به ۴۶ هزار و ۲۰۴ مورد رسید. ائتلاف متجاوز مانع رسیدن تجهیزات پزشکی به یمن می شود و شرکت های بین المللی نمی توانند دارو به کشور یمن ارسال کنند و محموله های کمک زیادی در کشور جیبوتی به عنوان ایستگاه اجباری عبور کمک ها به یمن متوقف و از بین رفته است.

وزارت بهداشت یمن در پایان اعلام کرد: گشایش محدوده فرودگاه صنعا و بندر الحدیده در سایه آتش بس موجود، کمترین نیازهای بخش بهداشت و همچنین مایحتاج بیماران را برطرف نمی کند و ائتلاف متجاوز به قطع حقوق کادری ها و کارمندان بخش بهداشت ادامه می دهد. رفع حصار و توقف کامل تجاوزها اولین و صحیح ترین گام برای حل بحران انسانی یمن است.

عربستان سعودی از ششم فروردین ۹۴ در قالب ائتلافی از چند کشور عربی از جمله امارات و با کمک و چراغ سبز آمریکا و حمایت رژیم صهیونیستی، حملات گسترده‌ای را علیه یمن - فقیرترین کشور عربی - آغاز کرد.

برخلاف انتظار سعودی‌ها، حملات آنها به سپر محکم مقاومت ملت یمن برخورد کرد و بعد از هفت سال پایداری و ضربات دردناک یمنی‌ها به عمق اراضی عربستان، به ویژه تاسیسات آرامکو، ریاض به ناچار تن به آتش بس به امید خروج از باتلاق جنگ یمن داد.

یمن در هفت سال اخیر به دلیل محاصره همه جانبه ائتلاف متجاوز سعودی با کمبود شدید مواد سوختی، غذایی و تجهیزات پزشکی مواجه است.

عربستان‌‌ با حمایت آمریکا، امارات و چند کشور دیگر از مارس 2015 اقدام به تجاوز نظامی به یمن و محاصره زمینی، دریایی و هوایی این کشور کرده است.

117