ایران پرس- در حالی نخستین دور انتخابات پارلمانی 16 ژوئیه در جمهوری کنگو (کنگوی برازاویل) برگزار شد که قرار است، شهروندان این کشور برای شرکت در دومین مرحله این انتخابات در 30 ژوئیه به پای صندوق های رای بروند.

در دور نخست انتخابات پارلمانی و محلی  که 16 ژوئیه برگزار شد، حزب کار جمهوری کنگو وابسته به «دنیس ساسو انگوسو»، رئیس جمهوری این کشور توانست با کسب 70 کرسی از مجموع 151 کرسی مجمع ملی، به پیروزی گسترده ای دست یابد.

این در حالی است که نزدیک به 30 نفر از نامزدهای این حزب نیز به دور دوم انتخابات راه یافته اند.

بنا برنتایج به دست آمده پس از نامزدهای حزب کار، هفت نماینده مستقل که وفاداری خود را به حزب اتحاد دموکراتیک و بشردوستانه اعلام می کنند، قرار دارند.

ریاست حزب اتحاد دموکراتیک را «گی-بریس پارفه کوله لاس»، چهره مخالف کنگو برازاویل که در انتخابات ریاست جمهوری سال 2016 در مکان دوم قرار گرفت، به عهده دارد.

برگزاری دور دوم انتخابات برای 30 ژوئیه پیش بینی شده است.

حزب کار وابسته به رییس جمهوری کنگو از سال 1997 قدرت را در این کشور در دست دارد.

این موضوع سبب شده تا ساسو انگوسو بتواند اهداف و برنامه هایش را در قالب پارلمان و به صورت قانونی پیش ببرد.

از جمله سال گذشته وی توانست با حمایت اکثریت پارلمان که در اختیار نمایندگان حزب کار بود، موضوع تغییر قانون اساسی این کشور را تصویب و با برداشتن محدودیت زمانی و محدویت سن،بار دیگر نامزد انتخابات ریاست جمهوری کنگو در سال 2016 شد.

ساسو انگوسو با به دست آوردن حدود 60 درصد آرا پیروز انتخابات اعلام شد در حالیکه احزاب مخالف دولت، با اعلام تقلب های گسترده، شفافیت انتخابات را به زیر سوال بردند.

ادامه بحران و ناامنی ها در کنگو

اکنون با گذشت ماه ها از برگزاری انتخابات ریاست جمهوری در کنگو، همچنان بحران و ناآرامی های سیاسی فضای کشور را در برگرفته است.

در همین حال این نخستین انتخابات پارلمانی کنگو برازاویل پس از تغییر قانون اساسی این کشوراست.

اگرچه بار دیگر اکثریت پارلمان در اختیار حزب حاکم قرار خواهد گرفت اما احزاب مخالف دولت امیدوارند با تغییرات ایجاد شده در فضای سیاسی منطقه و فعال شدن بیش از پیش احزاب و نهادهای مدنی، بتوانند مطالبات خود را در بستر قانونی پیگیری کنند.

درخواست های احزاب مخالف از دولت کنگو

پایان دادن به خشونت ها و آزادی زندانیان سیاسی از مهمترین خواسته های مخالفان است.

طی ماه های قبل، ده ها مخالف به بهانه مبارزه با تروریست دستگیر و زندانی شده اند.

احزاب مخالف همچنین خواستار آزادی های مدنی و آزادی بیان در این کشور هستند.

بهبود شرایط اقتصادی از دیگر خواسته های مهم احزاب وشهروندان کنگو است.

کنگوی برازاویل طی چند سال گذشته به دلیل کاهش قیمت جهانی نفت از یکسو و از سوی دیگر فعالیت های گروه های شبه نظامی در مرزها همچنین هم مرزی با کشورهای بحران زده ای چون آفریقای مرکزی و هجوم آوارگان با مشکلات بسیار اقتصادی، کمبود مواد غذایی، فقر، فساد و تورم رو به روست، این در حالی است که این کشور سرشار از از منابع و معادن مختلف است، به طوری که ۳۰ درصد طلا و الماس جهان را تامین می کند.

از این رو، جمهوری کنگو نیز مانند برخی دیگر از کشورهای آفریقا مد نظرکشورهای غربی به ویژه فرانسه قرار دارد.

به طوری که برخی شرایط کنونی کنگو را نیز حاصل سیاست های کشورهای غربی و حمایت های پشت پرده از رییس جمهوری کنونی این کشور می دانند.

از بعد داخلی نیز وجود۲۵۰ گروه نژادی و قبیله ای در کنگو و درگیری  آنها  بر سر قدرت و ثروت همچنین وجود فساد مالی و اداری سبب عقب افتادگی کنگو و افزایش مشکلات اقتصادی در این کشور شده است.

در چنین شرایطی اگر چه بهبود اوضاع دشوار به نظر می رسد ،اما شهروندان این کشور امیدوارند با پایان انتخابات پارلمانی و آغاز به کار پارلمان جدید، از دعواهای سیاسی در این کشور کاسته و شرایط بهتری در این کشور فراهم شود.116/110

بیشتر بخوانید:

7 کشته و 82 زخمی در جریان برپایی یک کاروان تبلیغات انتخاباتی در جمهوری کنگو

هشدار شورای امنیت سازمان ملل درباره تعویق انتخابات ریاست جمهوری در کنگو/تحلیل