رژیم اسرئیل از سال 2006 باریکه غزه را محاصره کرده و با وجود همه انتقادهای بین المللی همچنان این محاصره ادامه دارد و حتی وخیم تر نیز شده که ممانعت از ورود سوخت از نشانه های آن است. رژیم اسرائیل از نهم ژوئن گذشته نیز گذرگاه «کرم ابوسالم» را به طور کامل بسته است. بهانه بستن این گذرگاه نیز تداوم پرتاب بالن ها و بادبادک های آتش زا به سمت شهرک های صهیونیست نشین توسط فلسطینی ها عنوان شد. رئیس کمیته واردات گاز و سوخت در باریکه غزه با اشاره به کمبود سوخت گفت گذرگاه «کرم ابوسالم» تنها گذرگاه ورود مواد اساسی به غزه است اما با بسته شدن آن به طور کامل از جانب رژیم اشغالگر اسرائیل، ساکنان غزه با بحران و مشکل رو به رو هستند.
جنگ سوخت اسرائیل علیه باریکه غزه با هدف اعمال فشار بر فلسطینی ها انجام می شود. اسرائیل همان گونه که اعلام کرد با بستن گذرگاه «کرم ابوسالم» تلاش دارد مانع رویکرد مقاومتی فلسطینی ها در مقابل این رژیم شود و راهبرد پرتاب بالن ها و بادبادک های آتش زا که به معضلی برای این رژیم تبدیل شد، خاتمه یابد. از سوی دیگر، رژیم اسرائیل درصدد است از طریق جنگ سوختی، بحران انسانی در باریکه غزه را از وضعیت کنونی، وخیم تر کند به این امید که افکار عمومی در غزه علیه گروه های مقاومت بسیج شود. بحران سوخت در غزه سبب توقف فعالیت و خدمات رسانی برخی بیمارستان های غزه می شود. این در حالی است که محاصره 12 ساله غزه سبب افزایش شمار بیماران در این باریکه شده و تعطیلی بیمارستان ها و مراکز درمانی این وضعیت را به شدت وخیم می کند.
اسرائیل برای ایجاد جنگ سوختی، فصل های زمستان و تابستان را در نظر می گیرد. جنگ سوختی در زمستان گذشته سبب تعطیلی دستکم 9 مرکز درمانی و شکل گیری موج سرما در این باریکه شد و اکنون جنگی سوختی دیگر در فصل تابستان سبب بدتر شدن وضعیت انسانی در این باریکه به سبب موج گرما خواهد شد.
علت اصلی تلاش کنونی اسرائیل برای بسیج افکار عمومی علیه گروههای مقاومت در باریکه غزه، تحت فشار قرار دادن این گروهها به خصوص جنبش مقاومت اسلامی (حماس) برای موافقت با طرح آمریکایی معامله قرن است. آمریکا و اسرائیل پازل های طرح معامله قرن را کنار هم چیده و در حال اجرایی کردن آن هستند. در میان مخالفت های شدید جهانی، سفارت آمریکا از تل آویو به قدس اشغالی منتقل و گام نخست اجرایی کردن معامله قرن برداشته شد. پذیرش طرح معامله قرن توسط گروه های مقاومت، هدف مهمی است که تل آویو و واشنگتن اکنون پیگیری می کنند و برای محقق کردن این هدف نیز جنگ سوختی جدید علیه باریکه غزه در وسط تابستان سوزان در پیش گرفته شد.
جنگ سوختی در حالی علیه باریکه غزه اجرایی می شود که در همین شرایط کنونی نیز تا کنون بارها مقامات و نهادهای بین المللی هشدار دادند که غزه تاب تحمل محاصره را بیش از این ندارد.
نویسنده: سید رضی عمادی
117/112
رژیم صهیونیستی از ورود سوخت به غزه جلوگیری کرد
نروژ: اسرائیل درباره توقیف کشتی غزه توضیح دهد
راهزنی دریایی رژیم صهیونیستی باهدف تداوم محاصره غزه/ تحلیل
ممانعت صهیونیستها از ورود کشتی «بازگشت» به غزه
تداوم حملات رژیم صهیونیستی بهغزه؛ دو جوان فلسطینی شهید شدند
حمله رژیم صهیونیستی به باریکه غزه
فاجعه انسانی در باریکه غزه؛ وضع نابسامان بیمارستانها