س/ بعد از حملات خونین در کابل، قندهار و هلمند افغانستان عکس العملهای شدیدی نسبت به پاکستان در این کشور دیده می شود، آقای اشرف غنی رییس جمهور این کشور در تماس تلفنی آقای قمر باجوه فرمانده ارتش پاکستان که برای ابراز همدردی و تسلیت بخاطر این حوادث به رییس جمهور افغانستان زنگ زده بود به باجوه گفت که تروریستها در خاک پاکستان هستند و پاکستان تا کنون هیچ اقدام نظامی علیه آنها انجام نداده است، آقای باجوه در پاسخ گفت که پایگاههای تروریستها در خاک پاکستان وجود ندارد و افغانستان بهتر است بجای تهمت زدن با پاکستان همکاری کند تا با مدیریت مشترک مرزها جلوی رفت و آمد درمیان دو کشور را بگیرد نظر شما دراین باره چیست ؟
پ/
ببنید مانند روز روشن است که تروریستها از خاک پاکستان به افغانستان رفته و آنجا دست به عملیات تروریستی می زنند و به ویژه در حملات اخیر که در چند شهر افغانستان بالخصوص قندهار انجام شد و حملات منظم و طراحي شده بود، به وسیله همین گروهها که در پاکستان هستند انجام شده است. گروه دیگری قدرت چنین حملات منظم را ندارد همین شبکه حقانی که در خاک پاکستان حضور دارد ، استخبارات پاکستان تمام حملات را برای آن طراحی می کند. ببنید اینکه در کشور همسایه یک اتفاق می افتد و بجای اینکه نخست وزیر ما که منتخب مردم است به این کشور زنگ بزند و ابراز همدردی کند فرمانده ارتش این کار را می کند این بجای خود جای سوال است که چرا فرمانده ارتش ما باید به رییس جمهور افغانستان زنگ زده و ابراز همدردی کند . این نشان می دهد که دولت مردمی ما ناتوان است و قدرت اصلی در دست ارتش قرار دارد به همین خاطر بجای نخست وزیر ، فرمانده ارتش زنگ می زند.
س/
اینکه آقای اشرف غنی مراتب همدردی باجوه را نپذیرفت و به او گفت که تروریستها در خاک پاکستان هستند و افغانستان حتما انتقام خود مردم خود را از آنها خواهد گرفت، بفرمایید که اگر پآکستان گامهای لازم را برندارد این گونه مسایل در آینده چه تاثیراتی می تواند به روابط دو کشور داشته باشد ؟
پ/
تاثیرات آن بیشتر و بدتر خواهد بود. ما و مردم افغانستان تمام این مسایل را به چشم خود می بینیم که شورای کویته و پیشاور درخاک پاکستان قرار دارند. اشرف غنی هم به صراحت گفت که قاتلان ما در خاک پاکستان آزادانه رفت و آمد می کنند بنا بر این روابط ما در آینده با افغانستان خراب تر خواهد شد امریکا هم به صراحت گفت که پاکستان باید مراکز آموزشی و پناهگاههای تروریستی را در خاک خود خاتمه دهد . حتما امریکا برای ادعای خود استناد دارد. اگر چه ژنرال باجوه می خواست پاسخ بدهد ولی این سوالهای بجای خود باقی مانده است که شبکه حقانی که تمام جهانیان می گویند در خاک پاکستان است نابود نمی شود. امروز فقط مساله طالبان افغانستان مطرح نیست بلکه خود شبکه حقانی که در آن تروریستهای تمام جهان گرد هم آمده اند هم در خاک پاکستان حضور دارد . به همین خاطر دولت افغانستان اعلام کرد که این همه ترویست که در شکل القاعده و طالبان و شبکه حقانی و سایر گروههای تروریستی در خاک پاکستان حضور دارد اگر استخبارات اینکشور از آنها حمایت می کند این اگر چه در حال حاضر برای ما خطر و تهدید است اما در آینده برای خود پاکستان هم به یک خطر مبدل خواهد شد. متاسفانه دولت ما هیچ سیاست داخلي و خارجی ندارد و سرویسهای مخفی تمام سیاست را در دست خود دارد و علی رغم این که اکثریت مردم پاکستان که خطر ترویستها را احساس می کنند و مخالف حضور تروریستها در خاک خود هستند باز هم گروههای تروریستی به وسیله گروههای استخباراتی تربیت شده و برای آنها پناهگاه فراهم می شود. بنظر من این ترویستها در آینده برای پاکستان حتی خطرناک تر خواهد بود.
س/
امروز تروریسم در پاکستان به یک سرطان مبدل شده است به گونه ای که نه تنها در افغانستان بلکه در خاک افغانستان هم از تروریستها استفاده می شود حمله ای که در هشتم آگوست سال گذشته بر وکیلان و قاضیان در کویته صورت گرفته بود سپس یک کمیسیون برای تحقیق در باره این حمله تشکیل شده بود این کمیسیون در گزارش خود اعلام کرده است که دولت و اداره های استخباراتی بجای مبارزه با ترویستها با آنها ارتباط دارند و جلسات برگزار می کنند و به آنها امکانات می دهد. این نشان می دهد که تروریسم در پاکستان یک تروریسم دولتی است بفرمایید که چه هدفی از این امر دنبال می شود؟
پ/
چنانکه من قبلا هم گفته ام که این یک تجارت سود آور است پاکستان هم به وسیله تروریسم از کشورهای خارجی پول می گیرد و هم در داخل این یک تجارت سود آور می باشد. هدف فقط پول است و کشتار مردم فقط یک وسیله است برای بدست آوردن پول .ما تاکنون هیچ تعریف و یا چهره و هویت اصلی از تروریسم در پاکستان نداریم خیلی از چیزها با هم قاطی شده است. استخبارات از برخی از گروههای افراطی مذهبی حمایت و از آنها سرپرستي می کنند . چندین دفعه تعدادی از تروریستها همراه با سلاحها از سوی یک اداره دستگیر شده اند و هفته آینده اداره دیگر گفته است که اینها افراد ما بودند و آنها را آزاد می کنند. یعنی یک هرج و مرج وجود دارد وما هیچ سیاست مشخص داخلی و خارجی نداریم . اصلا منافع ملی و مردم مطرح و مورد نظر نیست که ما بیاییم سیاست خارجهی را بر اساس آن بسازیم .تمام قوانین و مجازات فقط برای فقرا است و پولدارها از تمام قوانین مستثنی هستند. پولداران و سرمایه داران پاکستان قانون را برای خود نمی دانند . در جهان هر کس که قانون می سازد ابتدا آنرا بر روی خوداجرا می کند در پاکستان برعکس است . کسانی که میلیاردها سرمایه ملت را خورده و دزدی آنها مشخص و معلوم است ، کسی کاری به کار آنها ندارد و آنها آزادند. هم چنین تمام جنایتها که انجام می شود پولدارها از پاسخگویی به جنایات خود مبرا هستند . بهر حال مشکل اصلی ما همین اختلاف طبقاتی و فرق در میان پولدارها و بي پولهاست که بالاخره این کشور را نابود خواهد کرد.113/111