ایران پرس- رژیم سعودی مدعی است که بزرگترین دولت کمک کننده به یمن است، در حالی که این کشور بر اثر جنایت ریاض با بزرگترین فاجعه انسانی جهانی مواجه شده است.

روزهای پایانی پنجاه و دومین ماه جنگ عربستان علیه یمن سپری می شود. این جنگ ابعاد مختلفی داشته که یکی از این ابعاد، اقتصادی است.

مطابق گزارش های نهادهای بین المللی، در اثر جنگ ائتلاف سعودی علیه یمن ،80 درصد زیرساخت های این کشور از بین رفته است.

 «خلیج آنلاین» در پایان چهارمین سال جنگ عربستان علیه یمن اعلام کرد، طبق برآوردهای رسمی اولیه یمن، انتظار می ‌رود هزینه بازسازی این کشور  در حدود 100 میلیارد دلار باشد.

علاوه بر این، صندوق کودکان ملل متحد "یونیسف" در گزارش جدید خود که ماه مه 2019 منتشر شد، اعلام کرد، 24 میلیون نفر از مردم یمن یعنی 80 درصد جمعیت شامل بیش از 12 میلیون کودک به کمک های بشردوستانه نیاز دارند و این موجب شد که بحران یمن بزرگترین بحران بشردوستانه جهان باشد.

مطابق این گزارش، 19/7 میلیون نفر به مراقبت های بهداشتی نیاز دارند و بیش از 360 هزار کودک زیر پنج سال با سوء تغذیه شدید مواجه هستند.

این تنها بخشی از خسارت های جنگ دست کم 100 میلیارد دلاری عربستان علیه یمن است. با این حال، "عبدالله المعلمی"، نماینده عربستان در سازمان ملل متحد مدعی شد، عربستان از کشورهایی بوده است که در مسیر کمک به یمن بیشترین مشارکت را داشته و بیش از 400 میلیون دلار در سال 2019 هزینه کرده است.

ادعای المعلمی درباره مشارکت در مسیر کمک به یمن

این اظهار نظر المعلمی چند نکته مهم در درون خود دارد.

اول اینکه، نماینده عربستان سعودی در سازمان ملل متحد ناآگاهانه جنایت های ریاض را در جنگ علیه یمن به افکار عمومی یادآوری می کند؛ زیرا 400 میلیون دلار برای بزرگترین بحران بشردوستانه جهان که عربستان مسبب آن است، مبلغ بسیار ناچیزی محسوب می شود.

دوم اینکه، هیچ سندی وجود ندارد که نشان دهد کمک 400 میلیون دلاری عربستان که البته در این رقم نیز تردید زیادی وجود دارد، در اختیار مردم نیازمند به کمک بشردوستانه قرار می گیرد. این کمک ادعایی نیز در اختیار افرادی قرار می گیرد که وابسته به عربستان هستند.

سوم اینکه، حتی اگر عربستان در سال 2019 مبلغ 400 میلیون دلار  به یمن کمک کرده باشد بیش از همه بهره گیری از پول برای فریب افکار عمومی جهانی است زیرا کشوری که با بمباران روزانه مسبب بروز بزرگترین بحران بشردوستانه جهان است، نمی تواند همزمان به طور واقعی یک «دولت جنگ طلب» و یک «دولت خیّر» باشد.

«خیّر بودن» و «جنگ طلب بودن» همزمان در تناقض آشکار با هم هستند و جمع آن برای یک دولت امکانپذیر نیست.

نکته پایانی اینکه، عربستان سعودی در حالی هزینه سنگین دستکم 100 میلیارد دلاری بر یمن، فقیرترین کشور عربی غرب آسیا، تحمیل کرده است که با گذشت 52 ماه نه تنها هیچ اثری از پیروزی در این جنگ دیده نمی شود بلکه آثار شکست آل سعود در جنگ علیه یمن روز به روز آشکارتر می شود.

نویسنده: سید رضی عمادی

133/117

بیشتر بخوانید:

گزارش: عقب نشینی امارات از یمن

سازمان ملل: در جنگ یمن 7500 کودک کشته یا معلول شده‌اند

گزارش: بن بست طمع ورزی‌های متجاوزان یمن

تغییر رویکرد نظامی امارات در یمن/ تحلیل