به گزارش خبرگزاری ایران پرس، اسحاق جهانگیری، معاون اول رئیس جمهور افزود من تابع خرد جمعی هستم و اگر دوستان به این تصمیم برسند که من کاندیدا شوم حتما با بزرگان کشور مشورت میکنم و تصمیم نهایی را میگیرم.
جهانگیری همچنین گفت آقای روحانی هیچ وقت نگفتند که اصلاحطلب هستند.
وی درباره تحریمهای آمریکا اظهار کرد در 200 سال گذشته این حجم تحریم و پیگیری و اصرار بر اجرای آن بیسابقه است. آمریکاییها به حدی جسور شده بودند که حدود 200 نفتکش ما را دچار سانحه کردند.
معاون اول رئیس جمهور با بیان اینکه هیچ ارتباط کاری با برادرم ندارم، گفت در پرونده برادرم یک رانت یا سوء استفاده دولتی وجود ندارد و تمام فعالیتهایش در بخش خصوصی بوده و مربوط به دولت قبل است. من فقط به مسئولان قضایی گفتم به این موضوع عادلانه رسیدگی کنند.
جهانگیری درباره رابطه با شهید سلیمانی نیز گفت با سردار سلیمانی مثل دو برادر بودیم. ایشان در اکثر سفرها که به کرمان میرفت به مادر ما هم سر مید. مادرم میگفت حاج قاسم را بیشتر از تو دوست دارم.
جهانگیری در پاسخ به سوال این سوال که چرا با اینهمه فشار کناره گیری نکرده، گفت: من با پیشنهاد آیت الله هاشمی رفسنجانی و سیدمحمد خاتمی در دولت حضور یافتم و به دنبال این بودم که بتوانم خواستههای مردم را انجام بدهم. من ابتدا به آقای روحانی گفتم فرد دیگری معاون اول بماند، اما آقای روحانی اصرار داشت که من بمانم.
وی در پاسخ به این پرسش که رای دادن و شرکت در انتخابات چه اهمیتی دارد، گفت: ما هیچ راه دیگری برای اصلاح کشور جز رای دادن نداریم، نباید بگذاریم کسانی که برای رای مردم ارزش قائل نیستند سرکار بیایند. دود تحریم اقتصادی از دل تحریم انتخابات بلند میشود. مردم نسبت به قدرت تصمیمگیری مردم ناامید شده و سرد شدند، اما رییس دولت میتواند اثرگذار باشد؛ روزی رییس دولت میگوید تحریم کاغذ است و اثری ندارد و برخی فکر میکنند واقعا اثری ندارد.
جهانگیری با اشاره به مساله ارز ۴۲۰۰ تومانی گفت: ما با شروع دولت، سه نرخ ارز داشتیم، ارز ۱۲۰۰، ۲۴۷۷ و ارز آزاد که از اسفند ۹۱ حدود ۴ هزارتومان بود، ولی با شروع این دولت روند کاهشی پیدا کرد. روزهای اول، دو ارز اول را با هم ادغام کردیم، چون فکر میکردیم که باید تک نرخی شود. مدتی طولانی در زمان دولت یازدهم، نرخ دلار در محدوده ثابتی حرکت کرد. در پایان دولت یازدهم، دلار در کانال سه هزارتومان بود.
سال ۹۵، شوکی در بازار ایجاد شد. در مرداد ماه که رییس جدید بانک مرکزی آمد، جلسه سران سه قوه تشکیل شد، در آن جلسه بحث سیاستهای ارزی بررسی شد؛ باید تصمیم جدی گرفته میشد، آنجا براساس اصرار برخی از سران قوای سه گانه، تصمیم بر این شد که ارز ۴۲۰۰ بماند.
اینکه گفته میشود ارز جهانگیری، باید بگویم وقتی آن شب تصمیم گیری شد، اعضای آن جلسه شامل تیم اقتصادی دولت و غیر دولت بودند. پایان تصمیمگیری در آن جلسه، اعضای دولت و برخی از مشاورین رسانه ای آقای رییس جمهور پیشنهاد کردند برای اینکه تحت عنوان تصمیم دولت در جامعه جا بیفتد، جهانگیری آن را اعلام کند، اما من مخالف بودم. این ارز ۴۲۰۰ مصوبه جلسه سران سه قوه است؛ اینکه آقایان درموردش اظهار نظر نکردند خب بعدا به خودشان بر میگردد.
جهانگیری درباره گرانی بنزین نیز تصریح کرد من پیشنهاد دادم که بنزین را به خودرو ندهیم زیرا برخی بیش از یک خودرو دارند و با من برخورد بدی شد. بیش از ۴۸ درصد جمعیت هیچ خودرویی ندارند، برخی از مردم شدیدا فقیر هستند و باید به طبقه فقیر کشور کمک کنیم.
معاون اول رئیس جمهور همچنین اظهار کرد من یک دفعه قهر کردم و وسایلم را جمع کردم و اما در خانه خودخوری کردم که مگر میشود در این زمان مردم را تنها بگذارم، نصف کابینه آمدند و گفتند مگر میشود شما نباشید.
جهانگیری درباره رسیدگی نشدن به تخلفات املاک نجومی در دوره شهردار بودن قالیباف گفت: حتی مجموعههای زیر نظر رهبری نیز اگر فساد کردند باید مورد پیگیری قرار بگیرند. به برخی از فسادها خیلی پرداخته میشود و بر تعدادی از آنها سرپوش گذاشته میشود. حقوق نجومی پیگیری شد، اما درباره املاک نجومی گزارشی داده نشد. درباره عیسی شریفی گزارشی داده نشد. گزارش مفصلی از سوی دولت درباره این تخلفات تهیه شد و برای آقای رییسی ارسال کردیم. ما در زمان بابک زنجانی پول میدادیم که برایمان نفت بفروشد اما پولی به ما نمیدادند.
معاون اول رئیس جمهور در پاسخ به این پرسش که شما گفتید اجازه تغییر منشی خود را ندارید، گفت: در ماجرای تغییر وزیر صنعت مثال زدم که من نمیتوانم منشی خودم را تغییر بدهم، چه برسد به وزیر، نه اینکه در واقع نمیتوانم. تمام انتصابات در دولت دوم آقای روحانی بدون حضور ما بوده و حتی من در انتخاب وزیر صمت هم نقشی نداشتم و با من مشورت نشد. من به آقای روحانی هم گفتم ناراحت هستم چون در هیچکدام از انتصابات نظر من خواسته نشد. // 114