به گزارش پارس تودی، «اسحاق جهانگيري» امروز (شنبه) در مراسم يكصدمين سال تاسيس دانشگاه خوارزمي در تهران، گفت: بازخواني پيشينه ايران نشان مي دهد كه ايران تاريخ پرفراز و نشيبي داشته و امروز سازمان آموزشي، علمي و فرهنگي ملل متحد (يونسكو) نيز اذعان دارد كه نخستين دانشگاه دنيا دانشگاه جندي شاپور بوده كه در ايران تأسيس شده است.
معاون اول رئیس جمهور با اشاره به تاريخ توسعه يكي از كشورهاي شرق آسيا، افزود: اين كشور پس از جنگ تقريباً به مرز نابودي رسيد اما مهمترين موضوعي كه پس از جنگ به آن توجه كردند تربيت معلم و توجه به آموزش بود و اين جهت گيري باعث شد كه امروز به يكي از پيشرفته ترين كشورهاي دنيا تبديل شده است.
وي افزود: در نگرش هاي ديني و فرهنگ اسلامي ـ ايراني به موضوع علم توجه شده و هم مهمترين پيام انقلاب اسلامي بازگشت به خويش يعني بازگشت به دوران پرافتخاري است كه ايران مي توانست دانشمندان بزرگي داشته باشد.
جهانگيري، خاطر نشان كرد: آنچه از سرمايه هاي طبيعي مهمتر است و مي تواند براي كشور توليد ثروت كند و ايران را به شكوفايي برساند، سرمايه انساني است.
معاون اول رييس جمهور افزود: براي اينكه سرمايه انساني به توسعه كشور منجر شود نيازمند منابع مالي، برنامه ريزي و نيروي انساني هستيم و در كنار اين سه مولفه لازم است تا اراده سياسي در بالاترين سطح حكومت نيز نسبت به اين موضوع شكل بگيرد كه خوشبختانه دو دهه است كه رهبر معظم انقلاب پرچم دار علم و فناوري در كشور هستند و براساس مستندات مراكز معتبر، جهش بزرگ علمي در اين دو دهه حاصل شده است.
وي ادامه داد: در قرن 21 شاهد اوج تحولات علمي و فناوري هستيم و امروز سرعت تحولات علمي به قدري بالا است كه ممكن است ظرف چند ماه به اندازه اي دگرگون شود كه اگر نتوانيم همپاي اين تحولات حركت كنيم، ممكن است از مسير توسعه و تحول عقب بمانيم.
جهانگيري با تاكيد بر اينكه محرك اصلي در اين دوران پرتحول، دانشگاه ها و مراكز آموزش عالي هستند، گفت: مراكز آموزش عالي بايد بعنوان مراكز توسعه علم و فناوري بيش از ساير نهادها از روزمره گي فاصله بگيرند و با آينده نگري نسبت به علم و فناوري، متناسب با رويدادهايي كه در جهان علم رخ خواهد داد، برنامه ريزي كنند.
معاون اول رييس جمهور در ادامه با اشاره به اينكه در بخش پژوهش و فناوري علي رغم تأسيس پارك هاي علم و فناوري دچار نواقص و كاستي هايي هستيم، گفت: بايد در ساختار آموزش عالي كشور تحولات جدي صورت گيرد و متناسب با شرايط براي آينده كشور برنامه ريزي كنيم.
وي با اشاره به شرايط فعلي كشور و تنگناهاي امروز گفت: آمريكاييها مصمم هستند به اقدامات خود عليه ملت ايران ادامه دهند تا كشور را با بحراني جدي روبرو كرده و به تعبير خودشان فروپاشي اقتصادي در ايران بوجود آورند.
جهانگيري افزود: در ماه هاي اخير مكرر با اساتيد دانشگاه ها و جامعه علمي كشور جلساتي را برگزار و در همايش هاي مختلف حضور يافته ام تا اين پيام مهم را به نخبگان كشور منتقل كنم كه دولت براي برون رفت از مشكلات فعلي دست نياز خود را به سوي صاحب نظران و نخبگان كشور دراز مي كند.
معاون اول رييس جمهور تاکید کرد: اگر بتوانيم اين دوره را مديريت كنيم قادر خواهيم بود از بسياري از مشكلات ديگر نيز عبور كنيم به همين دليل رسالتي كه بر دوش نخبگان و دانشگاهيان كشور وجود دارد اين است كه در اين شرايط خطير به دولت كمك كنند.
113/116
بیشتربخوانید:
جهانگیری: اقدامات تروریستی خللی در اراده راسخ ملت ایران در دفاع از انقلاب وارد نمی کند
جهانگیری: ایران از هیچ کشوری در دنیا دستور نمی گیرد
جهانگیری: ایران لنگرگاه امنیت منطقه است