ایران پرس- اتفاقی که روز گذشته در شورای مرکزی «ساف» رخ داد و تلاشی که برای پایان دادن به یکی از مهم ترین قراردادهای سازش میان اسرائیل و فلسطین صورت گرفت؛ نشان می دهد که جهان اسلام اندک اندک درحال رسیدن به این واقعیت است که با جریانات صهیونیستی و حامیان غربی آنها نمی توان به زبان مسالمت و سازش سخن گفت بلکه بهترین خط، «خط مقاومت» است.

دهه هاست که مسلمانان برای آنکه از سوی رسانه های غربی متهم به خشونت طلبی نشوند، مجبور می شوند که در زمین غرب و حامیان منطقه ای آنها از جمله رژیم صهیونیستی بازی کرده و تن به قراردادهایی بدهند که به سود جهان اسلام نیست.

یکی از این قراردادها، صلح اسلو میان اسرائیل و فلسطین است که حالا رهبران جنبش فلسطینی به آن «نه» می گویند.

امریکا یک طرف دعوا برای اشغال قدس

دلیل این امر هم رفتار دولت آمریکا در قبال مذاکرات صلح فلسطین است. رفتاری که با تغییر محل سفارت آمریکا در سرزمین های اشغالی واقعیت خود را نشان داد و حالا بر همه مسلمانان آشکار است که کاخ سفید نه یک میانجی، بلکه خودش یک سویه دعوا بر سر اشغالگری قدس است.

واقعیت این است که در یک سال و اندی که «دونالد ترامپ» در آمریکا به قدرت رسیده، قراردادهای بین المللی آمریکا یک به یک درحال باطل شدن است و این، افول بیش از پیش قدرت واشنگتن در سطح جهان را نشان می دهد. 

خروج از معاهده پاریس، در خطر قرار گرفتن قرارداد صلح اسلو و تهدید به خروج از برجام، اینها همه پرونده رئیس جمهوری است که نمی خواهد نقشی میانجی را در جهان بازی کرده و به راحتی در یک سوی دعوا قرار گرفته و آمریکا را تبدیل به ایالات متحده صهیونیستی کرده است.

باید به این نکته توجه داشت که در حال حاضر کاخ سفید نه از سوی سیاستمداران و استراتژیست های آمریکایی که برای افزایش قدرت نرم این کشور تلاش بسیاری کردند، بلکه از طرف لابی های عربی و اسرائیلی اداره می شود. اینکه آمریکا تبدیل به سپر دفاع این کشورهای نامشروع شده، برای آمریکایی ها قابل توجیه نیست.

شاید برای همین است که کشورها و گروه هایی که تا به حال دلخوش به نزدیکی با آمریکا بوده و برای جلب نگاه سیاستمداران آمریکایی تلاش می کردند، حالا آب پاکی روی دستشان ریخته شده و می دانند که دیگر نباید به واشنگتن امید بست.

نتیجه هر نوع صلح و پیمان با آمریکا، بدعهدی و نقض توافق است

آنها می دانند که نتیجه هر نوع صلح و پیمانی با آمریکا، بدعهدی و نقض توافق است و بنابراین جهان اسلام برای اینکه از منافع امت اسلامی دفاع کند، به جای نزدیک شدن به آمریکا باید بر روی مقاومت مردمی خود مانور بدهد.

این پیامی واضح برای ریاض است که به جای دل بستن به صهیونیست ها و آمریکا، به سمت جهان اسلام بازگردد.

انزوای ریاض در جهان اسلام

عربستان سعودی باید بداند که هرگونه نزدیک شدن به غرب و متحد صهیونیست آن، چیزی به جز خسارت برای این کشور ندارد. آل سعود که فکر می کند با مواضع ضدایرانی می توان در دل ترامپ جا باز کرده و از مواهب آن استفاده کند، باید عاقبت همه افرادی که به این نزدیکی دلخوش بودند را ببیند و براساس تجربه تاریخی موضع بگیرد.

غیبت ریاض در اجلاس های منطقه ای و بین المللی، انزوای این کشور در جهان اسلام را نشان می دهد. این انزوا به ویژه پس از افشای روابط محرمانه بن سلمان با تل آویو بیشتر شده است. حالا که فلسطینی های هوادار سازش هم به خط مقاومت بازگشته اند، انتظار می رود که ریاض هم با تغییر دکترین دیپلماتیک خود از اتحاد جهان اسلام علیه رژیم صهیونیستی حمایت کرده و بیش از این بازیچه کاخ سفید و لابی های صهوینیستی نشود.

نویسنده: مصطفی انتظاری هروی

133/110

بیشتر بخوانید:

محمود عباس: اسرائیل به توافق‌نامه «اسلو» پایان داده است

103 اسیر فلسطینی از زمان امضای معاهده اسلو شهید شده‌اند

آغاز به کار مجمع اسلو با حضور وزیر امور خارجه ایران/ تصاویر