ایران پرس- کنفرانس امنیتی مونیخ از روز جمعه، با حضور بیش از ۳۵ تن از رهبران، ۵۰ وزیر خارجه و ۳۰ وزیر دفاع از سراسر جهان آغاز به کار کرد.

این کنفرانس، فرصتی برای شرکت‌کنندگان ایجاد خواهد کرد تا مهم‌ترین موضوعات امنیتی منطقه‌ای و جهانی را بررسی کنند.

«محمد جواد ظریف»، وزیر امور خارجه ایران نیز با شرکت در اجلاس امنیتی مونیخ درباره سیاست های جمهوری اسلامی ایران و واقعیت های منطقه صحبت خواهد کرد.

کنفرانس امنیتی مونیخ ازسال 1963 میلادی تاکنون هر ساله با هدف ایجاد اعتماد متقابل بین کشورها و تصمیم‌گیرندگان امنیتی در عرصه بین المللی و به ‌منظورخدمت به حل مسالمت‌آمیز اختلاف‌ها و درگیری‌ها با حفظ گفت وگوی پیوسته و غیررسمی در درون جامعه امنیتی بین‌الملل برگزار می‌شود.

آمریکا با سیاست های ریاکارانه خود تنش و درگیری و حمایت از تروریسم و نزاع و خصومت درمیان ملت های منطقه را افزایش و ناامنی، بی ثباتی، فقر، جنگ و افراط گرایی را گسترش داده است.

سیاست های غلط آمریکا در چند دهه گذشته باعث شده است تا «دونالد ترامپ» اعلام کند آمریکا 7 تریلیون دلار در منطقه خاورمیانه هزینه کرده و به جایی نرسیده است.

البته ترامپ نیز ادامه دهنده همان راه غلط است. جمهوری اسلامی ایران مانند برخی کشورهای عربی منطقه خلیج فارس هیچگاه بدنبال خریدهای میلیاردی سلاح نبوده، زیرا این توانایی را در خود دیده است که نیازهای دفاعی خود را مطابق حقوق متعارف بین المللی با استفاده ازظرفیت‌های بومی و دانش متخصصان ایرانی تامین کند.

واضح است که توانمندی  و اقتدار نظامی ایران خاری درچشم دشمنان و سدی در مقابل  تهدیدها است.

به همین علت آمریکا پیوسته تلاش می کند با سیاه نمایی و استفاده ازابزارتحریم توان دفاعی ایران را تضعیف کند.

وزیرامورخارجه ایران روز جمعه در مصاحبه با شبکه آمریکایی ان بی سی (NBC)، در حاشیه اجلاس امنیتی مونیخ، گفت: همان افرادی که موافق جنگ عراق علیه ایران بودند به دنبال جنگ با ایران هستند اما در نهایت این افراد خواهند فهمید که جنگ با ایران برآنها در حکم خودکشی خواهد بود.

«حضرت آیت الله خامنه ای» رهبر معظم انقلاب اسلامی، آوریل گذشته در سخنانی در دیدار جمعی از فرماندهان ارتش، با اشاره به تهدیدها و توطئه ها ی آمریکا علیه ایران، تصریح کردند: اگر بنا بود جمهوری اسلامی و ملت ایران از قدرتها بترسند و در مقابل آنها عقب نشینی کنند، اکنون دیگر هیچ اثر و نشانی از ایران و ایرانی باقی نمی ماند.

جمهوری اسلامی ایران بر اساس اصول راهبردی خود همواره به دنبال صلح و امنیت جهانی بوده است.

در همین راستا هفته گذشته  نشست روسای جمهوری ایران؛ روسیه و ترکیه بعنوان سه کشور ضامن صلح در سوریه؛ درسوچی روسیه با اهدافی راهبردی در خصوص صلح و امنیت در سوریه برگزار شد که نشان از پویایی ایران در فرآیند صلح و امنیت درمنطقه دارد.

«سید‌ باقر ذکی اسکویی»؛ تحلیلگر مسائل بین‌الملل در باره نقش منطقه ای ایران می گوید:

ایران ثابت کرد می‌تواند در شرایط کنونی منطقه در راستای رفع تهدیدهای امنیتی و افزایش امنیت نسبی در قالب مدل امنیت منطقه‌ای دولت-ملت‌های مستقل نقشی موثر ایفا کند. 

مبارزه با تروریسم، جلوگیری از گسترش تسلیحات کشتارجمعی در منطقه، کمک به حل بحران‌های منطقه‌ای در عراق و افغانستان و جلوگیری از فروپاشی و تجزیه  در سوریه نقشی بی‌بدیل به ایران بخشیده است.

تجربه اما نشان می دهد تا زمانی که یک تلاش جمعی برای ایجاد صلح فراگیر و امنیت وجود نداشته باشد، همچنان باید نظاره گر مناقشات و نا امنی ها  بود.138/118

نویسنده: امین زاده 

بیشتربخوانید:

ظریف: اقدام نظامی علیه ایران خودکشی است

رایزنی ظریف و موگرینی در حاشیه کنفرانس مونیخ

آغاز کنفرانس امنیتی مونیخ