حضور خود جوش مردم در راه پیمایی 9 دی سال 1388 /30دسامبر 2009/، یکی از این روزهای سرنوشت ساز است.
دراین روز مهم واقعه ای عظیم و تاریخی درایران روی داد که به حماسه ای ماندگار تبدیل شد.
مردم ایران در راهپیمایی میلیونی خود در این روز تاریخی با اعلام برائت از ساختار شکنان درجامعه، پاسخی محکم به عناصر فتنه گری دادند که به بهانه تقلب در انتخابات دهمین دوره ریاست جمهوری ایران ، مسیر بیراهه را در پیش گرفته بودند.
سلسله وقایع فتنه 88 در واقع با سناریوی براندازی نظام تنظیم شده بود. به همین دلیل آشوب های خیابانی پس از انتخبات دهم ریاست جمهوری ایران، یک رخداد متعارف و معمولی نبود، بلکه پدیده ای متفاوت بود که بر اساس الگوی انقلاب های نرم یا انقلاب های مشهور به انقلاب مخملی طراحی شده بود.
تحلیل وقایع بعد از انتخابات دهمین دوره ریاست جمهوری
در تحلیل سلسله وقایع پر آشوب بعد از انتخابات دهمین دوره ریاست جمهوری در ایران دو نکته قابل بحث است:
نکته نخست؛ دفاع از حیثیت و اعتبار نظام جمهوری اسلامی به عنوان مهمترین دستاورد انقلاب مردم ایران است که با اقداماتی فتنه جویانه مورد هجوم قرار گرفته بود.
نکته دوم واکنش مردم به جریان برهم زننده اصالت وسلامت انتخابات بود.
مخدوش نشان دادن مشارکت 85 در صدی مردم در انتخابات ریاست جمهوری مسئله کم اهمیتی نبود که بتوان از کنار آن، بی تفاوت عبور کرد و آن را ندید.
البته باید پذیرفت که روش برخورد نا صحیح برخی نامزد های این انتخابات در جریان مناظرات انتخاباتی سبب شده بود مسئله انتخابات وارد حاشیه های خطرناکی شود.
تا جاییکه حرکت های خارج از کنترل از سوی برخی عناصر به بهانه حمایت از نامزد شکست خورده انتخابات با اهانت به ارزش ها و نمادهای عاشورایی در آیین های عزاداری ماه محرم، رنگ و لعاب جریان های ضد دین گرفت.
به همین دلیل در تحلیل ریشه های حماسه 9 دی باید به همه زمینه ها و عناصر مولفه آن توجه کرد تا روشن شود که چرا و چگونه این حرکت خود جوش، به منبع قدرت نرم نظام درمقابل توطئه ای بزرگ تبدیل شد.
حضور خود جوش مردم در راه پیمایی 9 دی 88
مهمترین ویژگی راه پیمایی نهم دی، حضور خود جوش مردم و نقش تعیین کننده آنها در مقابله با جریانهای انحرافی است.
این راهپیمایی، درواقع اعلام برائت از فتنه پس ازانتخابات دهمین دوره ریاست جمهوری ایران بود، به همین دلیل این حضور حماسی، تاثیراتی عمیق و پایدار برجای گذاشت.
این حرکت هوشمندانه در برهه ای که امریکا تلاش های خود را در جهت منزوی کردن نظام و دلسرد کردن مردم از مشارکت های سیاسی متمرکز کرده است، محاسبات امریکا را برهم زد.
براساس شواهد و مدارک، عناصر بیگانه با نفوذ درسطوح مختلف بازیگر پشت صحنه فتنه سال 2009 بودند و تنها خیزشی که توانست جلوی آنها را بگیرد حضور میلیونی مردم در صحنه بود.
حضور یکپارچه ملت ایران در این روز تاریخی تاثیرات ماندگاری را بدنبال داشت.
ازاینرو حماسه نهم دی ماه را باید در جایگاه واقعه ای پر اثر، تحلیل و بررسی کرد.
ملت ایران با حضوری آگاهانه و توام با بصیرت در راهپیمایی عظیم نهم دی که حول محور وحدت و ولایت شکل گرفت، دشمن شناسی ملت ایران را در بالاترین سطح، در مقابل جریان های انحرافی متجلی کرد.
حضور یکپارچه مردم در روز۹ دی نشان داد که ملت ایران دردفاع از انقلاب و ارزشهای نظام و رهبری کاملا هوشیار ودر صحنه هستند.
حماسه ۹ دی یکی از عناصر قدرت نرم نظام
از اینروست که این حضور تاریخی به تعبیر مقام معظم رهبری به یکی از قلههای فراموش نشدنی و حرکتی برخاسته از بصیرت، شناختن موقعیت و حرکتی متکی بر ایمان و اراده مردمی در تاریخ انقلاب اسلامی تبدیل شد.
حماسه ۹ دی را از این منظر می بایست یکی از عناصر قدرت نرم نظام دانست که شاکله اصلی نظام اسلامی است.
ملت ایران با استفاده از این عنصر انقلابی، ظرفیت های درونی نظام جمهوری اسلامی را در مهار فتنههای پنهان دشمنان آشکارتر کرد.
آمریکا در تمام سال های پس از پیروزی انقلاب اسلامی درپی تضعیف نظام و از هم پاشیدن وحدت ملت ایران بوده و کوشیده است، جمهوری اسلامی ایران را از درون دچار اختلافات سیاسی و گسست اجتماعی کند.
اما ایستادگی مردم ایران در مقابل جریانهایی نظیر فتنه پس از انتخابات دهمین دوره ریاست جمهوری ایران درسال 2009، نشان داد که حضور یکپارچه مردم بعنوان قدرت اصلی و رکن مهم ثبات انقلاب و نظام جمهوری اسلامی، هرگز به دشمن اجازه نفوذ نمی دهند.
اسناد و شواهدی که پس از این فتنه بدست امد نشان داد، عواملی از بیرون و مشخصا از جانب امریکا وبرخی کشورهای اروپایی، هدایت این توطئه را به دست گرفته بودند.
پیش فرض اول این بود که ابتدا یک حرکت اعتراضی، به ظاهر در پوشش اعتراض به نتیجه انتخابات و مخدوش شدن آرای مردم آغاز شود و سپس پیش فرض دوم، یعنی درگیر کردن مردم با نظام از یکسو و دو قطبی کردن جامعه با رودر قرار دادن مردم از سوی دیگر، پروژه براندازی نظام را تکمیل کند.
حذف ولایت فقیه؛ راهبرد فتنهگران در سیاستخارجی
«سعدالله زارعی» کارشناس و تحلیلگر مسایل بین الملل در مورد تبعات منطقهای و بینالمللی فتنه سال 88 در گفت و گویی با خبرگزاری فارس می گوید:
"راهبرد فتنهگران در سیاستخارجی حذف ولایت فقیه بود."
از دیدگاه این کارشناس روابط بین الملل؛ نقش رسانهها و اشخاص غربی در حمایت از گردانندگان فتنه سال 88 بسیار آشکار بود؛ به عنوان مثال سازمان رسوای منافقین در ایران که همه بر وطنفروشی و مردمکشی و جنایتکار بودن آنها اتفاقنظر دارند؛ به گونهای که آنها در 8 سال جنگ تحمیلی با دشمن همکاری کردند و تبدیل به یگانهایی برای نیروهای عراقی شده بودند، در فتنه سال 88 نیز فعال شده و به صحنه ورود و حمایت کردند.
زارعی با تأکید بر اینکه نتیجه فتنه سال 88 پیدایش داعش بود، خاطرنشان کرد، اگر منطقه مقاومت با لرزه 88 مواجه نمیشد، محال بود بتوان در این جغرافیا فتنه بزرگی چون داعش رقم زد.
این کارشناس مسائل بینالملل افزود، آمریکاییها گفتند وقتی ما توانستیم در پایتخت مقاومت یعنی ایران و تهران لرزه ایجاد کنیم این کار را میتوان در دمشق، بغداد و بیروت نیز تکرار کرد و شدت و هزینه آن نیز به مراتب کمتر است. بنابراین من با تحلیل میگویم که اگر فتنه سال 88 نبود داعش در عراق و سوریه به وجود نمیآمد و حتی جنگ سعودیها علیه یمنیها هم اتفاق نمیافتاد.
با این ملاحظات، باید گفت که فتنه 88 بخشی از یک تو طئه مهندسی شده و حرکتی از نوع اقدامات براندازانه بود؛ اما با شکست مواجه شد.
نتایج شکست فتنه 88
شکست این فتنه نیز دو نتیجه مهم به همراه داشت، نتیجه نخست؛ نمایش اقتدار مردم ایران در مقابل جریان فتنه بود.
نتیجه دوم این حرکت، بیداری و بصیرت ملت ایران در مقابل توطئه براندازی نظام بود که با هدف سوء استفاده از برخی جریان های داخلی طراحی شده بود.
شکل گیری حماسه 9 دی، در واقع نشانه ای از بینش های سیاسی مردم ایران در شناخت جریا ن های انحرافی است که در باورهای دینی و ارزش های عاشورایی ملت ایران، ریشه دارد.
133/116
بیشتر بخوانید:
برگزاری مراسم بزرگداشت نهم دی در 1200 نقطه ایران
اینفوگرافی: بیانات برگزیده رهبر معظم انقلاب درباره «حماسه نهم دی» و «فتنه»
گزارش: حماسه نهم دی؛ نماد ولایتمداری مردم ایران