تهران- ایران پرس: سخنگوی قوه قضائیه گفت: در بحث تخلفات زندان اوین ۶ نفر شناسایی و از این افراد ۴ نفر به دادسرای نظامی و دو نفر به دادسرای عمومی و انقلاب معرفی شدند.

به گزارش خبرگزاری ایران پرس، ذبیح الله خدائیان در نشست خبری درباره حواشی ایجاد شده در خصوص زندان اوین افزود: صحنه‌هایی که در فیلم‌های منتشره از اوین مشاهده شده مغایر قانون و توجیه ناپذیر است و قوه قضاییه بر برخورد با متخلفان اصرار دارد.

وی افزود: کمیته‌ای از طرف دادستان کل به زندان اوین رفتند و سه روز در آنجا مستقر بودند و دو نفر دیگر هم دستور احضارشان صادر شده است. خدائیان تصریح کرد: البته نباید تخلف چند سرباز وظیفه یا کارمند متخلف سازمان زندان‌ها را به پای همه کارکنان این سازمان بنویسیم و با برخی متخلفان در زمان خودش برخورد شده است.

رضایت سرباز راهور علیرغم صدور حکم محکومیت عنابستانی

سخنگوی قوه قضائیه از رضایت سرباز راهور علیرغم صدور حکم محکومیت عنابستانی خبر داد.آقای ذبیح اله خدائیان در نشست خبری گفت:در خصوص پرونده درگیری عنابستانی با سرباز راهور در دادسرای تهران با اتهامات تمرد از دستور مأمور انتظامی و ایجاد ضرب نسبت به مأمور تشکیل و این پرونده با کیفرخواست به دادگاه ارسال شد.

وی افزود: دادگاه در خصوص برخی از اتهامات حکم برائت صادر کرد و برای ایراد ضرب بدون آثار حکم بدوی محکومیت صادر شد. در مرحله تجدیدنظر شاکی از شکایت خود گذشت کرده و پرونده در مرحله تجدیدنظر در حال بررسی است.

تشکیل سه پرونده مرتبط با واکسن‌های تقلبی در دادسرای تهران

سخنگوی قوه قضاییه گفت: در ارتباط با واکسن‌های تقلبی در دادسرای تهران سه پرونده تشکیل شده است. ذبیح الله خدائیان در نشست خبری گفت: در یک پرونده دو نفر تحت تعقیب قرار گرفتند و در این پرونده اعتراف کردند با تهیه و توزیع واکسن‌های تقلبی به حدود ۳۰ نفر تزریق انجام دادند.وی افزود: در یک پرونده دیگر دو نفر تحت تعقیب قرار گرفتند و در پرونده سوم یک نفر تحت تعقیب است؛ در دادسرای البرز نیز پرونده‌ای تشکیل شده است که ۴۹ شاکی وجود دارد.

راه‌های اعلام تخلفات اداری کارمندان دولت و دستگاه قضا

سخنگوی قوه قضاییه به راه‌های اعلام تخلفات کارمندان دولت و همچنین دستگاه قضایی اشاره کرد و گفت:​ هم از طریق سامانه‌های تلفنی و هم از طریق مراجعه حضوری به سازمان‌ها می‌توان تخلفات را اعلام کرد.

ذبیح الله خداییان در ادامه نشست خبری افزود: ممکن است برخی افراد متوجه تخلفات کارکنان دولت به مفهوم اعم یا کارکنان دستگاه قضایی شوند و بخواهند این تخلفات را به اطلاع مراجع مربوط برسانند و هویتشان هم آشکار نشود.

وی گفت:​ یک روش، گزارش آن به سازمان بازرسی کل کشور از طریق سامانه رسیدگی به شکایات در سایت این سازمان یا از طریق تماس با تلفن ۱۳۶ سازمان بازرسی است.سخنگوی قوه قضاییه افزود: با سامانه تلفنی ۱۲۹ مرکز ارتباطات مردمی قوه قضاییه هم امکان اعلام تخلفات وجود دارد و شماره ۱۵۸۰ مرکز حفاظت و اطلاعات قوه قضاییه هم گزارش تخلفات را دریافت می‌کند.

خداییان گفت: در برخی سازمان‌ها و ادارات هم ارتباط مستقیم مردم و مسئولان در سایت بارگذاری شده است و مثلا در سایت سازمان ثبت اسناد و املاک کشور قسمتی با عنوان ارتباط مردم با مسئولان است و اگر کسی گزارشی را اعلام کند پیگیری می‌شود.

آخرین وضعیت استجازه رهبری و تداوم قانونی شدن دادگاه‌های مبارزه با مفاسد اقتصادی

خداییان پیرامون آخرین وضعیت استجازه رهبری و تداوم قانونی شدن دادگاه‌های مبارزه با مفاسد اقتصادی گفت: قوه قضائیه با همکاری نمایندگان مجلس طرح اصلاح قانون مبارزه با اخلالگران در نظام اقتصادی را به مجلس تقدیم نموده و این طرح در کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس در حال رسیدگی است.

خدائیان افزود: اگر ریاست کمیسیون ترتیبی اتخاذ کند سریعتر به این طرح رسیدگی شود و در دستور کار مجلس قرار بگیرد ممکن است ما بتوانیم در این فرصت باقی مانده با استفاده از قانون ادامه کار دادگاه‌ها را داشته باشیم وگرنه باز نیاز است از مقام معظم رهبری اذن ادامه این کار را داشته باشیم.

میانگین رسیدگی به هر پرونده به ۸۳ روز کاهش پیدا کرد

سخنگوی قوه قضاییه از ادامه روند کاهش اطاله دادرسی خبر داد و گفت: میانگین رسیدگی به هر پرونده به ۸۳ روز کاهش پیدا کرد.آقای خدائیان در نشست خبری افزود: در نتیجه اقدامات دستگاه قضا شاهد کاهش اطاله هستیم، ابتدای سال ۹۹ میانگین رسیدگی به هر پرونده ۱۱۰ روز بود و در پایان سال ۹۹ به ۹۲ روز رسیده و امسال هم به ۸۳ روز کاهش پیدا کرده است.

112