اوباما اگرچه اولین رییس جمهوری سیاه پوست آمریکا بود با این حال، آنچه مسلم است اینکه اوباما نتوانست تنشهای بین سیاه و سفید در این کشور را کاهش دهد. همچون گذشته اتباع آفریقایی-امریکایی در این کشور هم چنان در بازار کار مورد تبعیض قرار میگیرند و بیشتر از سفیدپوستان توسط پلیس کنترل، بازداشت و هدف گلوله قرار میگیرند.
در زمینه سیاست اقتصادی اما، دولت اوباما امریکا را از بحران مالی سخت سالهای 2007 و 2008 خارج کرده و بیش از 11 میلیون شغل جدید خلق کرد. اوباما با قوانینی که به تازگی معرفی شده، میخواست از تکرار بحران بانکی در این کشور جلوگیری کند. اما ترامپ و جمهوریخواهان حمله شدیدی به این قواعد جدید مد نظر اوباما و قراردادهای تجارت آزاد با دیگر مناطق داشتهاند. دولت آینده ترامپ اعلام کرده است که بسیاری از مفاد و قوانین و طرحهای دوره اوباما را بعد از روی کار آمدن سریعا لغو میکند. ترامپ هم چنین مذاکرات درباره قرارداد تجارت آزاد با اروپا و دیگر توافقات در این زمینه را زیر سوال برده است.
هم چنین میراث اوباما در عرصه سیاست خارجی بحثبرانگیز است. بعد از دوران ریاستجمهوری جرج بوش که دنیا دوران جنگها در عراق و افغانستان را سپری کرده بود، اوباما با وعده همکاریهای بیشتر و درک متقابل بهتر به میدان آمد. نیروهای امریکایی از افغانستان و عراق خارج شدند، ولی همزمان امریکا تحت ریاستجمهوری اوباما عملیات هواپیماهای بدون سرنشین خود در سراسر دنیا را تقویت کرد. اردوگاه زندانیان گوانتانامو نیز بر خلاف وعدههای انتخاباتی اوباما بسته نشد.
اوباما در هفتههای آخر ریاستجمهوری خود همچنین واکنش سختی علیه مسکو با توجه به اتهاماتی که به این کشور مبنی بر تلاش برای تاثیر گذاشتن بر انتخابات ریاستجمهوری سال 2016 امریکا و استفاده از حملات هکری و دیگر ابزار وارد بود، نشان داد. در عین حال منتقدان اوباما این انتقاد را به وی وارد کردند که سالهای طولانی اقدامات کافی برای مقابله با حملات هکری خارجی انجام نداده است.
در نتیجهی این بدگمانیها و جنگافروزیها، بدبینی نسبت به سیاست خارجی امریکا در زمان اوباما افزایش یافت و ادعای مبارزه با هراسافکنی نتوانست کارنامه این رئیسجمهور سیاهپوست را سفیدتر از جورجبوش جلوه دهد که در جنگجویی معروف بود.