اعضای گروه موسوم به «ائتلاف دمکراتیک وکلای مدافع سودان» که از حلقه های اصلی اعتراضات در این کشور هستند، روز سه شنبه در بیانیه ای اعلام کردند: «ازعربستان، امارات و مصر می خواهیم دست از سر سودان بردارند و به حمایت های شورای نظامی و تحکیم پایه های قدرت آن پایان دهند، اقدامی که با هدف حفظ منافع این کشورها و برخلاف منافع سودان و شهروندان صورت می گیرد.»
این گروه سیاسی در ادامه از دولت های خارجی خواست که درباره حمله روز دوشنبه نیروهای امنیتی به معترضان که در نتیجه آن تاکنون 60 تن کشته شدند، مواضع جدی اتخاذ کنند.
نظامیان سودان روز دوشنبه 3 ژوئن و پس از بازگشت "عبدالفتاح البرهان"، رئیس شورای نظامی از نشست مکه، به معترضان حمله کردند.
پس از سرنگونی دولت "عمرالبشیر"، عربستان و امارات از حمایت تمام قد خود از شورای نظامی خبر دادند و رئیس شورای نظامی نیز با هدف تحکیم روابط به قاهره پایتخت مصر سفرو با "عبدالفتاح السیسی"، رئیس جمهور این کشور دیدار و گفتگو کرد.
در همین حال، شورای امنیت سازمان ملل متحد پس از سرکوب خونین معترضان، روز سه شنبه درباره اوضاع سودان نشست اضطراری غیرعلنی برگزار کرد.
"کریستوف هویزگن" (Christoph Heusgen) سفیر آلمان در سازمان ملل متحد پیش از آغاز این نشست که به درخواست برلین و لندن برگزار شد، اعلام کرد، مذاکرات در سودان باید ادامه پیدا کند.
"سید عباس موسوی" سخنگوی وزارت امور خارجه ایران درباره منازعه قدرت در سودان گفت: «عمیقا نگران منازعه قدرت در سودان و تبدیل این کشور به صحنه منازعه محورهای خارجی هستیم؛ گروه های داخلی سودان به خواست مردم احترام بگذارند.»
وزارت امور خارجه روسیه نیز تاکید کرد، هر گونه ماجراجویی و مداخله خارجی باعث تشدید درگیریها درسودان میشود.
اتحادیه اروپا هم با صدور بیانیه ای ضمن ابراز همدردی با خانواده ها و نزدیکان کشته شده ها در اعتراض های مردمی سودان اعلام کرد، هیچ توجیهی برای استفاده از زور علیه تحصن مسالمت آمیز وجود ندارد.
جمعی از نهادها و شخصیت های مصری ضمن اعلام همبستگی با مردم سودان، اقدام شورای نظامی این کشور را در کشتار معترضان محکوم کردند.
تظاهرات مردم سودان علیه دولت عمر البشیر از ۱۹ دسامبر ۲۰۱۸ ابتدا به خاطر افزایش قیمت نان آغاز شد، اما به سرعت رنگ و بوی سیاسی به خود گرفت و تظاهر کنندگان خواستار سرنگونی دولت البشیر شدند که سرانجام حکومت وی 11 آوریل با دخالت ارتش سرنگون شد.
معترضان رفته رفته خواستههای خود را افزایش دادند که پایان یافتن حکومت "عمر البشیر" و ایجاد یک حکومت دموکراتیک از خواستههای بعدی معترضان بود.
اکنون گروههای معترض سودانی خواستار کنار رفتن نظامیان و انتقال مسالمت آمیز قدرت به یک شورای غیر نظامی و تشکیل یک حکومت دموکراتیک هستند و برای رسیدن به خواستههای خود همچنان به اعتراض و تحصن در خیابانها و میدان اصلی پایتخت و مقابل وزارت دفاع ادامه میدهند.118
بیشتر بخوانید:
موسوی: گروههای داخلی سودان به خواست مردم احترام بگذارند
توقف مذاکرات میان شورای نظامی سودان و گروههای مخالف