ایران پرس- صدها معترض ژاپنی روز دوشنبه در اعتراض به استقرار جنگنده‌های اف - 22 آمریکا در پایگاه هوایی (کادنا) Kadena در جزیره اوکیناوا، در برابر این پایگاه تجمع کردند.

تجمع‌کنندگان ژاپنی مخالفت با استقرار جنگنده‌های اف- 22 آمریکایی درپایگاه هوایی کادنا در جزیره اوکیناوا و برچیده شدن این پایگاه نظامی را خواستار شدند.

معترضان همچنین اعلام کردند، استقرار این جنگنده‌ها، آلودگی صوتی را در این منطقه تشدید می‌کند.

ارتش آمریکا صدها فروند جنگنده در پایگاه‌های هوایی ژاپن ازجمله  در جزیره اوکیناوا مستقر کرده که به دلیل موارد متعدد سقوط این نوع هواپیما، نگرانی‌هایی جدی برای ساکنان آن ایجاد کرده است.

این اولین اعتراض مردم اوکیناوا به حضور نظامیان آمریکایی نیست و آنان پیشتر نیز برچیده شدن پایگاه‌های آمریکایی از این جزیره را خواستار شده بودند.

آنچه زمینه اعتراض مردم اوکیناوا به حضور نظامیان آمریکایی را فراهم کرده است در مسائل تاریخی و نظامی و همچنین در معرض خطر قرار گرفتن شرایط مطلوب زندگی آنها ریشه دارد.

گفتنی است که در بعد تاریخی مردم اوکیناوا به حفظ ریشه‌های سنتی خود نسبت به جنگ‌طلبی آمریکا معترض بوده و خواهان پایان اشغالگری این کشور در خاک ژاپن هستند.

دلایل اعتراض مردم اوکیناوا

اعتراض مردم اوکیناوا به این مسئله از سال 1945 یعنی زمان شکست ژاپن در برابر آمریکا آغاز شده و تاکنون ادامه داشته است.

ازسوی دیگر؛ مردم اوکیناوا نگران هستند که در صورت بروز برخورد بین آمریکا و کره‌شمالی، یا آمریکا و چین، درگیر جنگ اتمی یا موشکی طرفین شود.

خطری که با توجه به حضور نیروهای آمریکایی در ژاپن زندگی آنها را تهدید خواهد کرد.

همچنین مردم اوکیناوا نسبت به خطرات ناشی از پرواز هواپیماهای آمریکایی نگران هستند.

پیش از این در سال 2014 آنها نسبت به پرواز هواپیماهای (اوسپری) OSPREY آمریکایی به دلیل تعداد بالای سقوط آنها معترض بودند.

استدلال معترضان این بود که با توجه به فشردگی جمعیت ساکن در اوکیناوا سقوط آنها موجب آسیب به سکنه این جزیره خواهد شد.

همچنین آلودگی صوتی ناشی از پرواز جنگنده‌های حاضر در این جزیره خطری جدی برای سلامت روانی و جسمی مردم اوکیناوا است.

«شیلا آ اسمیت»، پژوهشگر شواری روابط خارجی آمریکا درخصوص اعتراضات مردم ژاپن می‌نویسد: 

"پس ازجنگ، عمده مخالفتها  که با حضور آمریکا در ژاپن صورت می گرفت مبتنی براحساس اشغالگر بودن آمریکایی‌ها بود و پس ازآن نیز انگیزه‌های ضد جنگ مردم ژاپن، جرائم نظامیان آمریکایی از جمله تجاوز جنسی و مسائل فنی مرتبط با پروازهای هوایی اصلی‌ترین انگیزه‌های مخالفت با حضور نظامیان آمریکا را در اوکیناوا تشکیل داده است."

اما با وجود اعتراض‌های فراوان و تاریخی مردم اوکیناوا، این اعتراضات به دلیل پشتیبانی نشدن ازسوی دولت ژاپن به نتیجه مطلوب نرسیده است.

شواهد نشان می‌دهد دولت ژاپن تمایلی برای تحت فشار قرار دادن دولت آمریکا برای خروج از اوکیناوا ندارد و دولت ژاپن در زمینه حضور نیروهای آمریکایی، بیش از توجه به نظرات داخلی تحت تاثیر تهدیدات منطقه‌ای تصمیم می‌گیرد.

نویسنده: منوچهر شفیعی

138/120

بیشتربخوانید:

تاکید شینزوآبه بر انتقال پایگاه نظامیان آمریکایی از اوکیناوا/ تحلیل و ویدئو

ژاپن و معضلی به نام «اوکیناوا»

درخواست مردم جزیره اوکیناوا ژاپن برای بسته شدن پایگاه نظامی آمریکا / تحلیل

درخواست ژاپن از آمریکا برای لغو رزمایش در جزیره «اوکیناوا»