هشدار رئیس کمیسیون اروپا درباره تجدید فعالیتهای مارین لوپن بویژه با توجه به موضع گیری اخیر لوپن قابل تبیین است. مارین لوپن پس از پذیرش شکست خود در انتخابات ریاست جمهوری فرانسه، از قصدش برای تحول در این حزب راست افراطی خبر داده است.
در دور دوم انتخابات اخیر که در 7 مه برگزار شد، مارین لوپن 9 /33 درصد آرا را به دست آورد، در حالی که رقیب وی یعنی امانوئل ماکرون 1 /66 درصد آرا را حائز شد.
به رغم شکست لوپن، اما این برای وی از لحاظ جلب آرای مثبت مردم فرانسه گام مهمی به جلو محسوب می شود، زیرا مارین لوپن در انتخابات ریاست جمهوری فرانسه در سال 2012 میلادی فقط 9 /17 درصد آرا به دست آورده بود.
در این زمینه نیکولا بای، دبیرکل حزب جبهه ملی با اشاره به نتیجه انتخابات 7مه تاکید کرده که حزب جبهه ملی ابزاری است که تا کارآمدی بیشتر تکامل می یابد و مردم بیشتری را گردهم خواهد آورد.
تاکید مجدد مارین لوپن بر تجدید فعالیتهای حزب جبهه ملی
با توجه به این واقعیت و نیز تاکید مجدد مارین لوپن بر تجدید فعالیتهای حزب جبهه ملی، یونکر بر هشیاری در برابر آن و لزوم مقابله با راست گرایی افراطی در اروپا و وبویژه در فرانسه هشدار داده است.
اکنون در بین مقامات ارشد اتحادیه اروپا و سران اروپایی مانند آنگلا مرکل صدر اعظم آلمان این نگرانی جدی وجود دارد که اقبال عمومی به احزاب و جنبش های راست گرا در اروپا در نهایت منجر به روی کار آمدن سیاستمدارانی در کشورهای اتحادیه اروپا شود که اساسا اعتقادی به ایده وحدت و همگرایی اروپایی ندارند.
این سیاستمداران و دولتمردان جدید در واقع ملی گرایانی افراطی هستند که اساسا اعتقادی به آرمان های اروپایی نداشته ودرعوض هوادار بازگشت به هویت های ملی و استقلال عمل کامل در همه عرصه های سیاسی، اقتصادی ، اجتماعی و فرهنگی و نظامی و امنیتی هستند.
کما این که از دیدگاه مقاماتی مانند یونکر رئیس کمیسیون اروپا و دونالد توسک رئیس شورای اروپا، مصداق بارز این پدیده، مارین لوپن رهبر حزب راست گرای افراطی جبهه ملی است.
در جریان مبارزات انتخاباتی ریاست جمهوری 2017 فرانسه شاهد افزایش محبوبیت و راهیابی مارین لوپن به دور دوم انتخابات ریاست جمهوری فرانسه بودیم که نهایتا در مقابله با امانوئل ماکرون نامزد مستقل و اروپا گرا در دوره دوم انتخابات شکست خورد.
با این حال این هشداری جدی برای سران و مقامات اروپایی است که نباید جریان ها، جنبش ها و احزاب راست افراطی وملی گرای افراطی را در کشورهای اروپایی مانند آلمان، فرانسه، ایتالیا، یونان، هلند و دانمارک نادیده گرفت.
با توجه به بحران هایی که اتحادیه اروپا در سالهای اخیر با آن ها مواجه شده ، در افکار عمومی اروپایی تمایل آشکاری برای بازنگری در ایده های مبتنی بر همگرایی بوجود آمده که شالوده نظری تشکیل اتحادیه اروپا را فراهم ساخته است.
ضمن این که در سالهای اخیر احزاب و جنبش های راست گرای افراطی به طور فزاینده در کشورهای اروپایی رشد کرده اند. این راست گرایان افراطی، هوادار جدایی از اتحادیه اروپا، اخراج مهاجران وپناهجویان، رواج دوباره پول ملی و در یک کلام بازگشت به هویت ملی خود هستند. در حالی که بازگشت به هویت ملی به معنای پشت کردن به هویت واحد اروپایی است که این خود به مفهوم واگرایی و اضمحلال اتحادیه اروپا خواهد بود.118/111
بیشتر بخوانید:
مکرون یا لوپن؟ کدام تفکر به الیزه راه می یابد؟
نتایج یک نظر سنجی: اتباع فرانسه مقیم بلژیک «ماکرون» را به «لوپن» ترجیح می دهند
لوپن در مناظره تلویزیونی: در هر صورت فرانسه را یک زن اداره خواهد کرد؛ من یا مرکل/ ویدئو