به گزارش پایگاه اینترنتی "مدرن آذ"، مسجد حضرت فاطمه زهرا(س) در باکو، مجددا با خطر تخریب مواجه شده است.
بنابر این گزارش، کمیته دولتی امور گروه های دینی جمهوری آذربایجان اعلام کرد: مطرح شدن مجدد موضوع تخریب مسجد حضرت فاطمه زهرا(س) در منطقه «ینی گونشلی» باکو را بررسی خواهد کرد.
این نخستین بار نیست که مسجد حضرت فاطمه زهرا(س) با خطر تخریب مواجه می شود؛ پیش از این و در سال 2010 میلادی، حکم قضایی تخریب مسجد حضرت فاطمه زهرا(س) در باکو به علت اعتراض های گسترده مردمی لغو شده بود.
احداث مکان تجاری در مسجد حضرت فاطمه(س)
همزمان با خبر انتشار تخریب مسجد حضرت فاطمه(س) برخی رسانه های باکو فاش کردند که یک مقام دولتی درصدد خرید بخشی از محوطه این مسجد به منظور ساخت و ساز و احداث مکان تجاری برآمده است.
مساجد از جمله نخستین مکان های مقدسی بودند که طی چند سال گذشته با خطر تعطیلی و تخریب مواجه شدند.
آماری از مساجد موجود در جمهوری آذربایجان
آمارهای موجود حاکی از آن است که مساجد در جمهوری آذربایجان به منظور اعمال عبادی و دینی مورد استفاده قرار نمی گیرند.
واقعیت آن است که از دو هزار مسجد موجود در جمهوری آذربایجان، فقط چند مسجد باز است.
در پایتخت جمهوری آذربایجان چهار مسجد شامل مساجد بی بی هیبت، تازه پیر، اژدربیگ و جمعه، طی یک دهه گذشته تعمیر اساسی شده و باز است.
در این ارتباط، باید گفت: مساجدی که در شهر باکو به عنوان آثار تاریخی از آن ها محافظت می شود، به اضافه مساجدی که به عنوان محل عبادت مورد استفاده مردم قرار می گیرند، نزدیک به ۱۴۰ مسجد است.
اما همانند شهرهای دیگر، در پایتخت جمهوری آذربایجان هم یا بسیاری از مساجد فعالیت نمی کنند و یا برای فعالیت های دیگری از آن ها استفاده می شود.
به این ترتیب، با یک حساب تخمینی می توان گفت که از ۱۲۰ مسجد موجود در باکو، تنها ۶۴ مسجد به عنوان محل عبادت مورد استفاده قرار می گیرند.
در همین زمینه ، "الله شکور پاشازاده" رییس اداره روحانیت مسلمانان قفقاز گفته است، در جمهوری آذربایجان ۲۰۰۰ مسجد احداث شده است اما دربسیاری از این مساجد نماز خوانده نمی شود.
به عنوان مثال، از ۲۵ مسجد موجود در بخش ایچری شهر(بافت قدیمی شهر باکو)، تنها در دو مسجد نماز خوانده می شود، مابقی مساجد یا درهای شان بسته است و یا به عنوان کتابخانه و محل فروش اشیاء عتیقه فعالیت دارند.
طی سال های پس از استقلال جمهوری آذربایجان در سال 1991 میلادی، 571 تشکیلات دینی به صورت رسمی در این کشور ثبت شده اند؛ از این تعداد، ۵۵۱ تشکل اسلامی و ۲۱ تشکل غیر اسلامی هستند.
سیاست های باکو برای مقابله با دین اسلام
با وجود این، سیاست های حاکمیت باکو همواره در جهت مقابله با دین مبین اسلام و نمادهای این دین آسمانی برنامه ریزی و اجرا شده است، در حالی که تشکیلات غیراسلامی از بسترهای مناسب برای فعالیت در اشکال گوناگون برخوردار بوده اند.
در این زمینه، برخی مقام های آذری بارها بر این واقعیت تاکید کرده اند که برخی تشکل های میسیونری در باکو عمدتا" به فعالیت های سیاسی اشتغال دارند.
نکته قابل تامل در این ارتباط این است که تذکرات مقام های آذری به تشکل های غیر اسلامی اساسا" از توبیخ های شفاهی در سطح برخی رسانه ها فراتر نرفته است، اما تذکرات مقام های دولتی به تشکل های اسلامی به ویژه تشکل های شیعی عمدتا" با خشونت همراه بوده و به تخریب و یا تعطیلی مکان های مقدس مسلمانان بویژه مساجد انجامیده است.115/111