به گزارش خبرگزاری ایران پرس، «رسول زوارقی» رئیس کتابخانه مرکزی، مرکز اسناد و انتشارات دانشگاه تبریز و دبیر کمیته علم سنجی این دانشگاه اعلام کرد: براساس اعلام نظام رتبهبندی جهانی کیو اس 2023، دانشگاه تبریز در رشتهی مهندسی برق و الکترونیک رتبهی ششم در ایران و 451 تا 500 در جهان را به خود اختصاص داد.
«رسول زوارقی» گفت، دانشگاه تبریز، مرکز استان آذربایجان شرقی، شمال غرب ایران همچنین در رشتههای مهندسی مکانیک، هوانوردی و ساخت و تولید نیز حائز رتبهی سوم در ایران و 301 تا 350 در جهان شد.
به گفته رئیس کتابخانه مرکزی، مرکز اسناد و انتشارات دانشگاه تبریز، این دانشگاه در رشتههای کشاورزی و جنگلداری نیز موفق به کسب رتبهی سوم در ایران و 351 تا 400 در جهان شد و در حوزهی موضوعی شیمی رتبهی چهارم در ایران و 501 تا 550 در جهان را از آن خود کرد.
مبنای ارزیابیهای نظام رتبهبندی QS، مقالات انتشاریافته و استنادهای دریافتی در نشریات نمایه شده در پایگاه اسکوپوس و اعتبارسنجیها و نظرسنجیهای انجام شده از سوی این نظام رتبهبندی از دانشجویان، فارغالتحصیلان، کارفرمایان، و دانشگاهیان است.
رتبهبندی کیو اس QS به عنوان یکی از معتبرترین نظامهای بینالمللی، توسط موسسه کاکارلی سیموندز انگلیس انجام میشود.
رتبهبندی موضوعی این نظام براساس پنج شاخص بررسی شهرت دانشگاه، ارزیابی کارفرمایان، تعداد استنادها به ازای هر مقاله، h-index و همکاریهای بینالمللی صورت میپذیرد و این شاخصها هر کدام با وزنی متناسب با هر حوزه موضوعی، برای معرفی بهترین دانشگاهها مشخص میشوند.
115