ایران پرس- رییس جمهوری اندونزی بر حمایت علمای مذهبی از برنامه‌های دولت این کشور برای مبارزه با تروریست‌ها تاکید کرد.

«جوکو ویدودو» Joko Widodo روز جمعه در سخنانی به مناسبت هفتاد و سومین سالگرد استقلال این کشور در پارلمان، باردیگر از علمای مذهبی اندونزی برای مقابله با گروه‌های تروریستی دراین کشور کمک خواست.

وی افزود؛ دولت اندونزی تمام اقدامات لازم را برای مقابله با فساد و تهدیدات امنیتی به کار گرفته است. همچنین فقر، نابرابری و افراط‌گرایی را به‌عنوان مهمترین چالش‌های این کشور دانست. 

درخواست رئیس جمهوری اندونزی برای مقابله با تروریسم و افراط‌گرایی پس از آن مطرح شد که در تازه‌ترین حمله تروریستی در«سورابایا» مرکز استان «جاوه شرقی»، بیش از 30 نفر کشته شدند و شوک شدیدی به جامعه اندونزی وارد کرد.

این کشور با بیش ازدویست و پنجاه میلیون نفر پرجمعیت‌ترین کشور اسلامی است.

مجمع الجزایر بودن و کثرت قومی در کنار فقر و نابرابری‌های اجتماعی، اندونزی را در برابر تهدیدات تروریستی آسیب‌پذیر کرده است. وضعیتی که نیازمند اجرای برنامه‌های توسعه اقتصادی در کنار تدابیر امنیتی برای مقابله با افراط‌گرایی دراندونزی است.

«زهیری میسراوی» تحلیلگر ارشد مسائل سیاسی و امنیتی در اندونزی گفت «سختگیرانه نبودن قوانین فعلی مبارزه با تروریسم در اندونزی یکی دیگر از اصلی‌ترین دلایل افراط گرایی و حملات مرگبار تروریست‌ها در این کشور است.»

با این حال؛ از دیدگاه دولت اندونزی با همکاری جامع مردم و علمای مذهبی در کنار تدابیر امنیتی مناسب می‌توان بر افراط‌گرایی و تروریسم در این کشور غلبه کرد.

شکست گروه تروریستی داعش در خاورمیانه باعث شده است عناصر آن به پاکستان و افغانستان و در سوی دیگر به اندونزی، مالزی و فیلیپین بروند که در همه این کشورها باعث بروز نگرانی شده است. ازاین‌رو؛ رئیس جمهوری اندونزی پیشتر نیز خواهان همکاری علمای افغانستان پاکستان و اندونزی برای مقابله با افراط‌گرایی و تروریسم شده بود که نشست‌هایی نیز در این خصوص برگزار شد.

مهمترین انتظار رئیس جمهوری اندونزی ازعلما، آگاه کردن مردم به‌خصوص جوانان از توطئه‌ها و آموزه‌های غلطی است که افراط‌گرایان تحت عنوان اسلام ترویج می‌کنند. هدف آنان گسترش فرقه‌گرایی و دامن زدن به جنگ‌های داخلی در کشورهای اسلامی است تا از این طریق جهان اسلام را در برابر استکبار جهانی تضعیف کنند.  

«الچایدرا» کارشناس حوزه تروریسم در اندونزی معتقد است «پلیس اندونزی بر تقویت قوانین متمرکز است و اقدامات پیشگیرانه را باید در دستور کار خود قرار دهد تا امکان هرگونه سوء‌استفاده از بین برود.» 

یکی از نگرانی‌های عمده در جنوب شرق آسیا، گسترش اندیشه‌‌های منحط وهابیت است که عامل گسترش افراط‌گرایی و فرقه‌گرایی محسوب می‌شود.

دولت مالزی در ماه‌های اخیر تدابیرلازم برای مقابله با وهابیت را با توقف فعالیت نهادهای وابسته به حکام آل سعود در آن کشور اتخاذ کرده است و انتظار دارد سایر کشورها نیز به طور اصولی و اساسی با ریشه های افراط گرای و فرقه گرایی در منطقه برخورد نمایند تا هیچ گروهی نتواند امنیت منطقه جنوب شرق اسیا را به مخاطره بیاندازد. 139/120

نویسنده: مجید وقاری 

بیشتر بخوانید:

انحلال بزرگ‌ترین گروه مرتبط با داعش در اندونزی/ تحلیل