ایران پرس: شماری از سناتورهای آمریکایی در نامه ای به «جو بایدن» رئیس جمهور این کشور، از وی خواستند از ابزارهای موجود برای فشار بر عربستان سعودی جهت رفع محاصره یمن استفاده کند.

امضا کنندگان این نامه از جمله «الیزابت وارن»، «برنی سندرز» و چهارده سناتور دیگر، در نامه خود به جو بایدن آورده‌اند، محاصره یمن از سوی ائتلاف سعودی موجب رنج مردم یمن و ممانعت از رسیدن غذا و دارو و دیگر منابع حیاتی به آن‌ها شده است.

در این نامه آمده است:‌ "از شما می‌خواهیم از تمام نفوذ و ابزارهای موجود از جمله تأثیر بالقوه بر قراردادهای معلق فروش سلاح، همکاری‌های نظامی آمریکا و عربستان سعودی و روابط دو کشور استفاده کرده و به ریاض دستور دهید فوراً و بدون قید و شرط، به تاکتیک‌های محاصره خاتمه دهد. ممانعت از ارسال مواد سوختی باید فورا پایان یابد و بحث آن از مذاکرات جدا شود."

دولت بایدن از همان ابتدای کار خود با درخواست های سازمان ملل، نهادهای حقوق بشری و ضد جنگ و حتی شماری از قانونگذاران کنگره برای لغو تصمیم «دونالد ترامپ» در زمینه تروریستی شناختن جنبش انصارالله و تحریم آن و اساسا تغییر رویکرد آمریکا در قبال جنگ یمن مواجه شده است.

جو بایدن در کارزار انتخاباتی خود شعارهایی علیه ریاض سر داد و از جنگ یمن به عنوان «فاجعه راهبردی» یاد و ادعا کرده بود: "به حمایت آمریکا از عملیات‌ تهاجمی ائتلاف سعودی در یمن از جمله فروش تسلیحات خاتمه خواهد داد."

اقدامات بی نتیجه دولت بایدن برای پایان داد به جنگ یمن

با این حال وی پس از راهیابی به کاخ سفید بار دیگر عربستان را متحد نزدیک آمریکا خواند. دولت بایدن تاکنون به ظاهر سیاست متفاوتی را در مواجهه با جنگ یمن اتخاذ کرده و با بازنگری در اقدام دولت ترامپ، جنبش انصارالله یمن را در فوریه 2021 از فهرست سازمان های تروریستی خارج کرد.

واشنگتن در اقدامی دیگر نیز ظاهرا فروش تسلیحات تهاجمی به عربستان سعودی و امارات را به حالت تعلیق درآورده است.

با این حال این اقدامات تاثیری در ادامه جنگ ظالمانه ائتلاف سعودی علیه مردم مظلوم یمن نداشته و کماکان حملات هوایی روزانه این ائتلاف علیه مردم یمن صورت می گیرد.

این وضعیت در کنار محاصره دریایی و هوایی یمن از طرف ائتلاف سعودی  وضعیت فاجعه بار مردم یمن را با وخامت دو چندان مواجه کرده است. ضمن اینکه دولت بایدن بر حمایت کامل از رژیم سعودی در قبال تهدیدات خارجی تاکید کرده است.

عربستان سعودی در مارس 2015 با همراهی امارات و با کمک و چراغ سبز دولت اوباما تهاجم همه جانبه ای را علیه مردم مظلوم یمن که فقیرترین کشور عربی است آغاز کرد.

بهانه این حمله بازگرداندن «عبدربه منصور هادی» رئیس جمهوری مستعفی و فراری به قدرت اعلام شد، اما در واقع دلیل اصلی این اقدام گسترش نفوذ و سیطره بر منابع یمن بود.

نهادهای وابسته به سازمان ملل متحد بارها هشدار داده‌اند که بر اثر ادامه حملات متجاوزان ائتلاف سعودی به یمن، مردم این کشور با قحطی و بروز یک فاجعه انسانی که در قرن گذشته بی‌سابقه است، روبرو هستند.

«کریس مورفی» سناتور دموکرات آمریکایی در صفحه شخصی خود در توییتر نوشت: "جنگ در یمن بدترین فاجعه انسانی در جهان است. دو میلیون کودک در معرض خطر مرگ به علت گرسنگی هستند."

به رغم این وضعیت فاجعه بار اما دولت بایدن عملا از اتخاذ اقداماتی موثر در راستای اعمال فشار به سعودی ها و اماراتی ها به منظور پایان دادن به محاصره یمن خود داری ورزیده و حتی در اوضاع و احوال کنونی بار دیگر تحریم چند مقام نظامی یمن را مد نظر قرار داده است.

«تیموثی لندرکینگ» نماینده ویژه دولت آمریکا در امور یمن روز پنجشنبه از تحریم دو نفر از فرماندهان ارشد ارتش و کمیته های مردمی یمن خبر داد.

وی به تازگی مدعی برداشته شدن محاصره بنادر یمنی و فرودگاه‌های این کشور در جهت امکان رساندن کمک‌های اولیه به مردم این کشور شده بود، اما اقدامی در این زمینه از سوی ائتلاف سعودی صورت نگرفته است.

در عین حال تحریم دو نفر از فرماندهان ارتش و کمیته های مردمی یمن از سوی دولت بایدن در حالی صورت می گیرد که واشنگتن چشم خود را بر تداوم حملات ائتلاف سعودی علیه مردم  مظلوم یمن بسته است.

نویسنده: سیدرضا میرطاهر

117

بیشتر بخوانید:

واکنش دولت نجات ملی به ادعاهای آمریکا درباره صلح در یمن