به گزارش ایران پرس، شورای ریاست جمهوری دولت وفاق ملی لیبی، از شورای امنیت سازمان ملل متحد خواست برای متوقف کردن عملیات نظامی نیروهای موسوم به "ارتش ملی لیبی" به فرماندهی ژنرال خلیفه حفتر در جنوب این کشور، وارد عمل شود.
"صالح المجربی" نماینده لیبی در سازمان ملل متحد از شورای امنیت این سازمان خواست برای متوقف عملیات نظامی نیروهای حفتر در جنوب این کشور، تدابیر فوری اتخاذ کند.
هیات نمایندگی سازمان ملل متحد در لیبی هم در بیانیه ای بر لزوم محدود شدن عملیات نظامی در جنوب این کشور تأکید کرد.
هیأت سازمان ملل متحد در لیبی، روز یکشنبه در گزارشی هشدار داد، گسترش عملیات نظامی در جنوب این کشور به تخریب زیرساخت های اقتصادی منجر خواهد شد.
در این گزارش آمده است، بایستی از هدف قرار دادن زیرساختهای اقتصادی خودداری کرد.
نیروهای خلیفه حفتر، موسوم به "ارتش ملی لیبی" در روزهای گذشته پس از بمباران مناطق اطراف فرودگاه میدان نفتی الفیل در جنوب لیبی، مانع فرود یک هواپیمای مسافری در این فرودگاه شدند.
دولت وفاق ملی لیبی، این اقدام را تروریستی و جنایت علیه بشریت توصیف کرد.
نیروهای حفتر، همزمان با تشدید درگیری ها بر سر تسلط بر بزرگترین میدان نفتی در جنوب این کشور، پرواز هواپیماها را بر فراز این منطقه ممنوع اعلام کردند.
فرمانده اتاق عملیات هوایی ارتش ملی لیبی اعلام کرد پرواز هر هواپیمایی بر فراز جنوب این کشور بدون دریافت مجوز قبلی ممنوع است و هیچ هواپیمایی حق ندارد در فرودگاه های این منطقه به زمین بنشیند.
نیروهای حفتر حدود دو هفته پیش نیز اعلام کردند که بعد از 50 روز درگیری شهر درنه را تصرف کرده اند.
"موسی فکی" رئیس کمیسیون اتحادیه آفریقا هم در واکنش به تشدید درگیری ها در جنوب لیبی خواستار تشریک مساعی برای پایان دادن به این درگیری ها شد.
فکی در افتتاحیه سی و دومین نشست سران اتحادیه آفریقا در آدیس آبابا پایتخت اتیوپی گفت ادامه بحران لیبی باعث وخامت اوضاع امنیتی در منطقه دریاچه چاد شده است.
لیبی از زمان انقلاب 2011 مردم این کشور که به سرنگونی حکومت «معمر قذافی» دیکتاتور معدوم لیبی منجر شد، با مداخله امریکا و برخی کشورهای اروپایی و منطقه درگیر خشونت و بی ثباتی سیاسی شده است.
از چهار سال پیش لیبی بر اثر اختلافات میان احزاب و گروهها، دارای دو پارلمان؛ (پارلمان طبرق در شرق و پارلمان طرابلس، پایتخت لیبی) و دو ارتش است.
پارلمان طبرق مورد حمایت ارتش ملی لیبی به فرماندهی حفتر بوده و دولت وفاق ملی فائز سراج که مورد حمایت غرب و آمریکا است، در شهر طرابلس مستقر است.
گروه های تروریستی نیز از این وضعیت برای نفوذ به این کشور نفت خیز بهره برداری کرده اند.
117/118
بیشتر بخوانید:
تسلط نیروهای حفتر به شهر «درنه» در شرق لیبی
اعلام پرواز ممنوع در جنوب لیبی
ارتش ملی لیبی کنترل میدان نفتی "الشراره" را به دست گرفت