به گزارش ایران پرس، سازمان عفو بین الملل اعلام کرده است، این که متهمان زیر شکنجه مجبور به اعتراف شده اند، موجب بی ارزش شدن این اعتراف ها می شود و با توجه به ناعادلانه بودن محاکمه اول آنها، باید این متهمان با رعایت قوانین بین المللی و بدون صدور حکم اعدام، دوباره محاکمه شوند.
عفو بین الملل همچنین بر ضرورت تحقیقات شفاف و مستقل در مورد اعتراف گیری از متهمان زیر شکنجه و رفتار غیر انسانی در عربستان تاکید کرده است.
در همین حال، «منصور القفاری» سخنگوی وزارت دادگستری رژیم سعودی مدعی شد، روند برگزاری دادگاه این 14، مخالف قانونی بوده است.
بنابر اعلام سازمان عفو بین الملل، مستقر در لندن، آمار اعدام در عربستان، جزو بالاترین آمارها در جهان است و از ابتدای سال 2017 تا کنون، 66 نفر در این کشور اعدام شده اند.
حکومت آل سعود از حدود دو سال و نیم پیش با تصویب قانونی موسوم به «مبارزه با تروریسم»، تخلفات حقوق بشری خود را به بهانه مبارزه با تروریسم افزایش داده و درصدد است برای رفتارهای سرکوبگرانه خود علیه مردم عربستان نیز توجیه قانونی ایجاد کند.
تحولات عربستان از تشدید سیاستهای خشونت بار آل سعود و اعدام فزاینده مخالفان از زمان روی کار آمدن ملک سلمان، پادشاه این کشور حکایت دارد. در این چارچوب گفتنی است که عربستان سعودی بزرگ ترین اعدام جمعی در تاریخ این کشور را در دوم ژانویه سال 2016 انجام داد که به موجب آن 47 زندانی را اعدام کرد.
آل سعود، دوم ژانویه 2016، «شیخ نمر باقر النمر» روحانی مبارز و برجسته عربستان را به همراه 46 نفر دیگر اعدام کرد.
گفتنی است که ریشه تشدید افراط گری های آل سعود در سالهای اخیر چه در سیاست خارجی و داخلی عربستان را باید را در قدرت گرفتن هرچه بیشتر وهابیون و ارئقاء بانیان این تفکر که به شدت از سوی آل سعود حمایت می شود در هرم قدرت در این کشور جستجو کرد.
این موضوع از زمان روی کار آمدن ملک سلمان مشهودتر است.
شرق عربستان از سال 2011 به دلیل بیعدالتی و توزیع ناعادلانه ثروت، صحنه اعتراض مردم علیه رژیم آل سعود است.
در این اعتراضها دهها نفر کشته و یا زخمی و شمار زیادی بازداشت و به حبس یا اعدام محکوم شده اند.116/112
بیشتر بخوانید:
عفو بینالملل: 14 نفر در عربستان به زودی اعدام میشوند
اعدام، سلاح سیاسی در خدمت فرقهگرایی سعودی / تحلیل
نگرانی ها از روند فزاینده اعدام های سیاسی در عربستان / تحلیل