نخست وزیر مالزی از کشورهای اسلامی خواست تا برای نجات مسلمانان روهینگیا در میانمار اقدام بین المللی انجام دهند.

به گزارش  بی بی سی، « نجیب رزاق تون» با اشاره به اوضاع فجیع مسلمانان روهینگیا گفت که غرب میانمار با فاجعه انسانی مواجه است و باید هدف حمایت و توجه کشورهای اسلامی قرار بگیرد.

وی همچنین خواستار برگزاری نشست اضطراری درباره بحران روهینگیا در میانمار شد .

رزاق اخیرا در تجمعی با انتقاد از «آنگ سان سوچی» وزیر خارجه میانمار، وی را متهم به صدور مجوز «نسل کشی»در کشورش کرده بود.

ایران نیز با ابراز نگرانی از اوضاع مسلمانان روهینگیا خواستار رسیدگی به آنها شده است.

نامه ظریف به دبیرکل سازمان ملل درباره اوضاع مسلمانان روهینگیا

رئیس دستگاه دیپلماسی کشورمان پیش از این در نامه ای به "'آنتونیو گوترش" دبیرکل سازمان ملل، نسبت به وخامت فزاینده اوضاع مسلمانان روهینگیا در میانمار ابراز نگرانی کرده و از وی خواست، فعالانه و در تعامل با دولت میانمار گام های اساسی برای پایان دادن به نگرانی های جدی جامعه بین المللی درباره وضعیت مسلمانان روهینگیا بردارند.

محمد جواد ظریف با استناد به گزارش های معتبر از جمله اظهارات «ویجی نامبیار» مشاور ویژه دبیر کل سازمان ملل در خصوص میانمار در مورد وخامت وضعیت اسفبار مسلمانان روهینگیا، نوشت، مسلمانان روهینگیا علاوه بر اینکه از مهمترین حق اساسی و اولیه خود یعنی تعلق به سرزمین و دولتی که از آنها حمایت کند محروم شده اند، روزانه در معرض کشتار و رفتارهای خشن و غیر انسانی هستند.

ظریف این وضعیت را در تناقض آشکار با مفاد منشور ملل متحد و اسناد بنیادین حقوق بشر دانست که باعث نگرانی عمیقی در جامعه جهانی و نیز مسلمانان جهان شده است.

وضعیت وخیم انسانی مسلمانان روهینگیا در میانمار

ایالت راخین در شمال غرب میانمار، محل سکونت شمار زیادی از مسلمانان روهینگیا، از سال 2012 تاکنون صحنۀ خشونت های افراط‌گرایان بودائی علیه انان بوده است.

بر اساس این گزارش، مرحله جدید بحران مسلمانان روهینگیا نیز از اکتبر سال گذشته پس از چند حمله به ایستگاه های پلیس میانمار در نزدیک مرز بنگلادش و کشته شدن چند پلیس آغاز شد.

پس از این حمله بیش از یکهزار خانه روهینگیایی ها در ایالت راخین به آتش کشیده شد و ده ها هزار نفر این کشور را ترک کرده و به بنگلادش پناه بردند.

این شرایط باعث واکنش کشورهای منطقه از جمله مالزی و اندونزی شد تا جایی که نجیب تون رزاق نخست وزیر مالزی «آنگ سان سوچی» مشاور دولت و وزیر خارجه میانمار را به «نسل کشی» متهم کرد.

بنا بر اعلام سازمان ملل، مسلمانان روهینگیا مظلوم ترین اقلیت‌ جهان هستند که قربانی بیشترین آزار و اذیت و خشونت های بوداییان افراطی در میانمار می شوند.

119/111

 بیشتر بخوانید:

بررسی مساله فلسطین و بحران روهینگیا در نشست سازمان همکاری اسلامی+ ویدئو

درخواست ایران برای توقف جنایت ضد مسلمانان روهینگیا

برگزاری نشست سازمان همکاری اسلامی برای بررسی وضعیت مسلمانان روهینگیا