ایران پرس - گروه بین‌المللی بحران، از آمریکا خواست برای تحقق صلح با طالبان در افغانستان گزینه خروج نظامی از این کشور را با تعیین جدول زمانی مشخص در دستورکار قرار دهد.

گروه بین‌المللی بحران از مقامات واشنگتن خواست در بیانیه‌ای موضوع خروج نظامیان آمریکایی و دیگر نیروهای خارجی از افغانستان را قابل مذاکره معرفی کند و جدول زمانی برای خروج نظامیان خارجی نیز تعیین کند.

این گروه درادامه از طالبان خواست تا پیشنهاد «محمد اشرف غنی» رییس  جمهوری افغانستان را برای آغاز گفت‌وگوهای بدون پیش‌شرط  بپذیرد و با کابل وارد گفت‌وگوهای صلح شود.

درخواست گروه بین المللی بحران از آمریکا برای تعیین جدول زمانی خروج نظامیان خارجی از افغانستان، مطالبه ای ملی در این کشور است که آمریکا و و ناتو همچنان به چنین مسئله مهمی بی توجه هستند.

درخواست برای خروج نظامیان آمریکایی و ناتو از افغانستان از سوی گروه بین المللی بحران در ادامه درخواستی است که در عرصه بین المللی هم از سوی نهادهای مطالعاتی و شماری از بازیگران منطقه ای و فرامنطقه ای بارها مطرح شده است.

از نظر همه افراد ونهادهای درخواست کننده برای خروج نظامیان خارجی از افغانستان در داخل و خارج از این کشور، مهمترین مانع اصلی در تحقق روند صلح و برگزاری گفتگوها بین گروه طالبان و دولت کابل، تداوم حضور آمریکا و ناتو در افغانستان است.

«نظرمحمد مطمئن» کارشناس مسائل سیاسی افغانستان در این باره گفت:

"نیروهای خارجی در افغانستان تنها مانع برقراری صلح در این کشورهستند و برای برگزاری مذاکرات صلح و توافق دولت کابل با طالبان باید جدول زمانی خروج نیروهای خارجی تنظیم بشود."

برهمین اساس، مردم افغانستان که چندین دهه با بحران های ناشی از جنگ داخلی و اشغال خارجی مواجه هستند، در شرایط کنونی بازگشت ثبات و آرامش به کشورشان را تنها با پایان حضور نظامیان خارجی مقدور می دانند.

حضورنیروهای خارجی در افغانستان ضمن آنکه موجب شده تا طالبان به عنوان اصلی ترین گروه مسلح مخالف دولت این کشور به جنگ و خشونت ادامه داده و هر گونه گفتگو برای خاتمه جنگ و پیوستن به روند آشتی ملی را به خروج کامل آمریکا و ناتو مشروط کنند، در تداوم و افزایش کشتار غیر نظامیان افغان نیز از طریق اقدامات خودسرانه، تیراندازی های بی هدف و بمباران مناطق مسکونی نقش داشته است.

«مایکل کوگلمن» مسئول بخش آسیای جنوبی در اندیشکده آمریکایی «ویلسون» معتقد است:

"صلح در افغانستان با حضور نظامیان آمریکایی  برقرار نشد،بلکه سبب کشته شدن تعداد بسیاری ازغیرنظامیان افغان شده است."

با وجود آنکه خروج نظامیان آمریکایی وناتو به مطالبه ای ملی درافغانستان تبدیل شده است، اما سران قدرت های غربی بدون توجه به درخواست مردم این کشور، همچنان به بهانه حفظ دستاوردهای سیاسی و امنیتی بر تداوم حضورخود درافغانستان اصرار می کنند.

ادعای کسب دستاورد های امنیتی و سیاسی وحفظ آن در افغانستان در حالی از سوی آمریکا و برخی کشورهای غربی مطرح شده است که آنان تاکنون  نتوانسته اند امنیت به عنوان بزرگترین و مهمترین نیاز اساسی افغانستان را تامین کنند.

این دیدگاه وجود دارد که خاتمه حضور نیروهای خارجی در افغانستان به عنوان عامل روانی تداوم جنگ دراین کشور از سوی گروه طالبان، می تواند زمینه مناسبی برای برگزاری گفتگوهای صلح باشد.

علاوه بر آن با پایان حضور آمریکا و ناتو درافغانستان، مردم این کشورهم انگیزه بیشتری برای مشارکت درتامین امنیت وهمکاری با دولت کابل در مسائل کلان ملی خواهند داشت.

 نویسنده: محمد رضا عسگری

116/140

بیشتر بخوانید:

معاون اول مجلس سنای افغانستان: امریکا اراده‌ ای برای مبارزه با تروریسم در افغانستان ندارد

کرزی: امریکا عامل اصلی ناامنی افغانستان است

افشاگری درباره حمایت امریکا از تروریستها در افغانستان