ایران پرس- «آنگلا مرکل» صدر اعظم آلمان پس از دیدار با «امانوئل ماکرون» رئیس جمهوری فرانسه در تالین پایتخت استونی، با استقبال از مواضع اخیر ماکرون و «ژان کلود یونکر» رییس کمیسیون اروپا درباره اصلاحات در اتحادیه اروپا ،بر لزوم پی ریزی شالوده ای نوین برای یک اروپای موفق تر و توافق بین آلمان و فرانسه در این زمینه تاکید کرد.

از دیدگاه صدراعظم آلمان، اصلاحات در اتحادیه اروپا باید در خدمت رشد، اشتغال و رقابت پذیری باشد.

ماکرون نیز در 26 سپتامبر خواستار تهیه نقشه راهی تا تابستان آینده برای اصلاحات در مدت 10 سال آینده در اتحادیه اروپا شد. وی خواستار اروپایی است که به جای تطبیق با شرایط ، بتواند جهان را رهبری کند. ماکرون خواهان یک تحول عظیم در همکاری‌های اتحادیه اروپا و تعیین یک وزیر دارایی و تشکیل یک پارلمان برای منطقه یورو شده است که بر بودجه مستقل این منطقه نظارت داشته باشد.

وی از حامیان اتحادیه اروپا و همگرایی اروپایی است و در این چارچوب بر وحدت اروپا و لزوم اتخاذ سیاست های هماهنگ و هم سو از سوی کشورهای این اتحادیه تاکید کرده است.

«ژان کلود یونکر» رییس کمیسیون اروپا نیزدر 13 سپتامبر در سخنرانی سالانه خود درباره وضعیت اتحادیه اروپا چشم اندازی برای اتحادیه اروپای پس از سال 2019 مطرح کرد که براساس آن همه کشورهای اتحادیه اروپا از پول واحد اروپایی (یورو) استفاده خواهند کرد و همچنین منطقه مرزی بدون کنترل در مرزهای شرقی ایجاد خواهد شد. بر اساس پیشنهاد یونکر، وزیر دارایی اتحادیه اروپا و صندوق پولی اروپا ایجاد می شود. هر چند آلمان و فرانسه در باره لزوم اصلاحات در اتحادیه اروپا همداستان هستند،  اما در باره  اولویت ها و راهکارها با هم اختلاف نظر دارند .

از دیدگاه «انگلا مرکل»، در صورتی که شرایط اساسی و ضروری مهیا شود ایجاد وزارت دارایی مشترک اروپا می تواند در دستور کار منطقه یورو قرار گیرد. مرکل در این زمینه از حمایت ماکرون نیز برخوردار است.

ماکرون، اصلاح منطقه یورو را برای مقابله با پوپولیسم ضروری توصیف کرده است.

با توجه به گسترش جنبش ها و احزاب راست افراطی در اروپا از جمله در آلمان و فرانسه ، ماکرون و مرکل به این جمع بندی رسیده اند که باید هر چه زودتر اقداماتی به منظور انجام اصلاحات ساختاری در اتحادیه اروپا و حوزه یورو صورت گیرد. مدتهاست که منطقه یورو از نابسامانی هایی در زمینه  اتخاذ تدابیر و سیاستهای موثر برای مقابله با معضلات مهم کشورهای عضو آن مانند بیکاری، کسری بودجه، رکود و رشد کم اقتصادی رنج می برد.

«سعید نظام لو»، پژوهشگر اقتصادی با اشاره به نامتقارن و ناهمگون بودن اقتصاد برخی از کشورهای عضو اتحادیه اروپا، تاکید می کند که یکی از دلایل و عوامل مؤثر در عدم حصول خروجی مطلوب، معطوف به همین ناهمگونی می شود. 

این مساله خود موجب ایجاد فضای مناسبی برای جنبش ها و احزاب راست گرای افراطی  مانند جبهه ملی فرانسه و حزب آلترناتیوی برای آلمان ، به منظور تبلیغ جدایی فرانسه وآلمان از منطقه یورو شده است.

اصلاحات مد نظر آلمان و فرانسه به عنوان دو قدرت اقتصادی اروپا در زمینه همگرایی مالی، سیاست های اقتصادی هماهنگ و پروژه های سرمایه گذاری مشترک است.

«جوزف یانینگ» پژوهشگر شورای روابط خارجی اروپا معتقد است که آلمان نقش فراینده ای در رهبری اروپای جدید ایفا خواهد کرد.

در عین حال به نظر می رسد چالش اصلی برلین و پاریس در اروپا، کمک به ارتقای اتحادیه اروپا و انسجام هر چه بیشتر منطقه یورو ،چه در قبال فرصت ها و چه مقابله با تهدیدات خواهد بود. 110/114

بیشتر بخوانید:

هشدار مارین لوپن به اتحادیه اروپا: اتحادیه اروپا یا باید تغییر کند یا منحل شود!

پیش بینی رئیس پیشین اتحادیه اروپا درباره روند خروج انگلیس از این اتحادیه

اتحادیه دفاعی اروپا و نگرانی از آینده همکاری های نظامی اروپا و آمریکا