«ژوزف کاپیکا» Joseph Kapika وزیر اقتصاد جمهوری دموکراتیک کنگو خطاب به مخالفان گفت، با مذاکره مشکلات کنونی قابل حل است.
وی با اشاره به برگزاری تظاهرات خشونت آمیز در کنگو، اهداف برخی تظاهرکنندگان را ایجاد خشونت و درگیری در این کشوردانست.
کاپیکا همچنین از احزاب مخالف دولت خواست، از برگزاری تظاهرات صرف نظر کنند.
اظهارات وزیر اقتصاد جمهوری دموکراتیک کنگو در حالی است که تجمع صلح آمیز حامیان «فلیکس تشیسکدی» Felix Tshisekedi رهبر ائتلاف مخالفان نیز به خشونت کشیده شد. پیش از این قرار بود، مخالفان تجمع بزرگ اعتراض آمیز خود را امروز دوشنبه 4 سپتامبر برگزار کنند اما مقامات این کشور برگزاری چنین تجمعی را به دلیل آنچه جلوگیری از وقوع خشونت در این کشور خواندند، ممنوع اعلام کردند.
جمهوری دموکراتیک کنگو با بحران سیاسی جدی دست و پنجه نرم میکند.
این بحران در پی تعویق زمان برگزاری انتخابات ریاست جمهوری در این کشور و اصرار «ژوزف کابیلا» Joseph Kabila رئیس جمهوری کنونی برای باقی ماندن در قدرت آغاز شد.
اگر چه با بحرانی شدن شرایط و برگزاری مذاکرات میان مخالفان و نمایندگان دولت، دو طرف در دسامبر سال 2016 به توافقی برای کناره گیری کابیلا از قدرت و برگزاری انتخابات آرام در این کشور دست یافتند؛ اما اکنون بار دیگر مخالفان، مقامات دولتی به ویژه کابیلا رئیس جمهوری را به نقض توافق و تلاش نکردن برای اجرای مفاد آن متهم می کنند.
«ژان پیئر لاکرویی» Jean-Pierre Lacroix معاون دبیرکل سازمان ملل در امور صلحبانی، چندی پیش در نشست شورای امنیت سازمان ملل درباره بررسی اوضاع جمهوری دموکراتیک کنگو، تصریح کرد، مدت کمی به زمان برگزاری انتخابات ریاست جمهوری این کشور باقی مانده اما هنوز نهادهای دوره گذار سیاسی در کنگو شکل نگرفته است.
در حالی که مخالفان منتظر بودند مطابق توافق نامه، کابیلا مهیای کناره گیری از قدرت شود، چندی پیش بار دیگر کمیسیون ملی مستقل انتخابات جمهوری دموکراتیک کنگو از احتمال به تعویق انداختن زمان برگزاری آن خبر داد.
«کریستوف لوتوندولا» Christopher Luthendula از مخالفان دولت و معاون گروه هفت حزب سیاسی کنگو، تعویق انتخابات را مغایر قانون اساسی و توافق نامه 31 دسامبر 2016 میان دولت و مخالفان دانست و ضمن اعلام مخالفت با این تصمیم تصریح کرد، با حضور دولت ژوزف کابیلا رئیس جمهوری بر سر قدرت، انتخابات ریاست جمهوری برگزار نخواهد شد.
تلاش برای باقی ماندن مقامات در راس قدرت با تغییر قانون اساسی یا تقلب و دست کاری در آرا دغدغه بسیاری از احزاب و گروه های مخالف در بسیاری از کشورهای آفریقا است.
مخالفان کابیلا از شرایط سیاسی کنونی در این کشور نگرانند و ماندن کابیلا در قدرت را خلاف قانون اساسی و روند دموکراسی در کنگو می دانند.
نبود آزادی های سیاسی، ممنوعیت برگزاری تجمعات و برخوردهای خشونت بار با مخالفان از دیگر مواردی است که بر نگرانی مخالفان افزوده است.
اکنون مرحله جدیدی از بحران سیاسی در جمهوری دموکراتیک کنگو آغاز شده است؛ بحرانی که به نظر می رسد با مذاکره و عمل به مفاد تفاهم نامه سال 2016 می تواند منجر به برگزاری انتخاباتی قانونی و آرام در این کشور و نهادینه شدن دموکراسی شود اما در صورت بی توجهی و پای بند نبودن به اصول دموکراسی و تفاهم نامه امضا شده، وقوع جنگ داخلی دیگری در این منطقه از آفریقا دور از انتظار نخواهد بود.
آتوسا دینیاریان
133/110
بیشتر بخوانید:
تعلیق مذاکرات دولت و مخالفان در کنگو
درخواست برای برگزاری نشست میان حزب حاکم و مخالفان در کنگو/تحلیل
سمت نخست وزیری جمهوری دموکراتیک کنگو به مخالفان رسید