«جان کربی» هماهنگکننده ارتباطات راهبردی در شورای امنیت ملی کاخ سفید بامداد سهشنبه مدعی شد که اکنون زمان مناسبی برای آتشبس در نوار غزه نیست.کربی با تاکید غیرمستقیم بر لزوم ادامه داشتن کشتار مردم نوار غزه توسط رژیم موقت صهیونیستی، ادعا کرد که تلآویو حق دفاع از خود و هدف قرار دادن سران حماس را دارد.وی همچنین افزود: «ما به حمایت از اسرائیل ادامه خواهیم داد و تمرکز ما بر این است که مطمئن شویم آنچه را که برای ادامه جنگ نیاز دارد، در اختیار دارد».
سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا نیز روز دوشنبه ضمن رد آتشبس در غزه، ادعا کرده بود که هرگونه آتشبس به حماس این فرصت را میدهد تا برای ادامه حملاتش علیه رژیم تروریست صهیونیستی به تجدید قوا بپردازد.
وضعیت در غزه فوق بحرانی است
بعد از عملیات «طوفان الاقصی» توسط حماس وسایر گروه های مقاومت در غزه علیه رژیم صهیونیستی در 7 اکتبر که منجر به هلاکت حداقل ۱۵۰۰ صهیونیست و زخمی شدن نزدیک به ۵۰۰۰ نفر از آنها شد، کابینه رژیم اشغالگر قدس دستور آغاز حملات گسترده به نوار غزه را صادر کرد.طبق آمارهای وزارت بهداشت فلسطین، تعداد قربانیان تجاوزات همهجانبه رژیم صهیونیستی به مردم در نوار غزه و کرانه باختری به بیش از ۵ هزار شهید و حدود ۱۵ هزار مجروح رسیده است.اکنون وضعیت غزه فوق بحرانی است و رژیم صهیونیستی با توجه به حمایت های همه جانبه واشنگتن از اقدامات جنایتکارانه اش به جای کاهش حملات در چند روز گذشته به افزایش قابل توجه بمباران مناطق مختلف نوار غزه پرداخته است. حماس روز دوشنبه در بیانیهای اعلام کرد سوخت تمام بیمارستانهای غزه تمام شده و افزود کمکهایی که در دو روز گذشته وارد این منطقه شده برای رفع نیازهای مردم کافی نیست.
هفته سوم جنگ غزه؛ جنایت صهیونیستها به روایت تصویر
موضع ایالات متحده در قبال حملات خونین اسرائیل به نوار غزه و نقش اساسی آن در این زمینه نه فقط با انتقاد گسترده از جانب کشورهای اسلامی مواجه شده بلکه دیگر کشورها مانند روسیه نیز واشنگتن را مسئول اوضاع فاجعه بار کنونی در غزه می دانند.سرگئی لاوروف وزیر امور خارجه روسیه روز دوشنبه هشدار داد که اقدام آمریکا در ارسال تسلیحات به منطقه غرب آسیا باعث تشدید درگیریها خواهد شد. افزود: «هر چه اقداماتی نظیر اعزام ناوگان آمریکایی به منطقه درگیری در خاورمیانه بیشتر باشد، احتمال گسترش درگیری بیشتر میشود».
شورای امنیت در گروگان کشورهای غربی است
آمریکا تاکنون دو قطعنامه پیشنهادی از سوی روسیه و برزیل برای آتش بس در غزه در شورای امنیت سازمان ملل را وتو کرده و مانع تصویب آنها شده است. شورای امنیت در 18 اکتبر به دلیل وتوی آمریکا نتوانست پیش نویس قطعنامه پیشنهادی برزیل را تصویب کند. آمریکا ادعا کرده بود که که این پیش نویس از حق اسرائیل برای دفاع از خود حرفی نمیزند.همچنین, پیش نویس قطعنامه روسیه در شورای امنیت رای نیاورد. سه کشور غربی عضو دائم شورای امنیت سازمان ملل یعنی آمریکا ، بریتانیا و فرانسه به علاوه ژاپن با آن مخالفت کردند.واسیلی نبنزیا نماینده دائم روسیه در این باره گفت : اهداف کشورهای غربی باردیگر شورای امنیت سازمان ملل را به گروگان گرفته و این شورا نتوانست پیامی جمعی واضح و قوی برای کاهش تنش ارسال کند.
اکنون ایالات متحده در اقدامی در راستای حمایت از اسرائیل پیش نویس قطعنامه ای را ارائه کرده که ضمن محکوم کردن حماس از اقدامات رژیم صهیونیستی به بهانه دفاع از خود حمایت شده است. در این پیش نویس آمریکا خواستار آتش بس یا آتش بس بشردوستانه در غزه نیست و در آن عملیات طوفان الاقصی از سوی حماس بعنوان حملات تروریستی معرفی شده و واشنگتن خواستار فشار بر حزبالله و گروههای مقاومت برای توقف حملات شده است. دولت بایدن با ارائه این قطعنامه در واقع نیت واقعی خود یعنی کشتار هر چه بیشتر فلسطینی ها با مخالفت با آتش بس و حمایت از هر گونه اقدامات ضد بشری و جنایتکارانه اسرائیل به بهانه دفاع از خود را به نمایش گذاشته است. دیمیتری پولیانسکی، معاون اول نماینده دائم روسیه در سازمان ملل روز دوشنبه گفت: پیشنویس قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل متحد توسط آمریکا درباره مناقشه فلسطین و اسرائیل پرسشهای بسیاری را مطرح میکند.
نویسنده: سیدرضا میرطاهر
112