«آنگلا مرکل»، صدر اعظم آلمان درنشست خبری مشترک با «رجب طیب اردوغان»، رییس جمهوری ترکیه همچنین تصریح کرد: برلین از حق ترک تبارهای مقیم آلمان دفاع می کند، همان طور که با هرگونه تبعیض علیه آنان مخالف است.
مخالفت خانم مرکل با خواسته های رییس جمهوری ترکیه طی دوسال گذشته بارها تکرارشده است.
دولت آنکارا ضمن درخواست برای بازگرداندن مخالفان اردوغان، استرداد حامیان گروه فتح الله گولن از آلمان را خواستار است.
دراین شرایط، مخالفت دوباره صدراعظم آلمان با خواسته های رییس جمهوری ترکیه را می توان به شکست نتایج سفر هیات بلندپایه ترکیه به آلمان ارزیابی کرد.
هدف سفررجب طیب اردوغان به آلمان
سفراخیر رجب طیب اردوغان به آلمان به عنوان نخستین سفر رسمی وی از آغاز ریاست جمهوری وی در سال ۲۰۱۴ میلادی است و به نظر می رسد اردوغان همه تلاش خود را به کار گرفته است تا به هرنحو ممکن، تنش های اخیر میان آنکارا و برلین را پشت سر بگذارد وبه همین دلیل، مقام های آنکارا هدف از این سفر را بازسازی و بهبود روابط دو کشور عنوان کرده اند.
پیش ازاظهارات خانم مرکل درکنفرانس خبری مشترک، اردوغان تهدید کرده بود، در صورت حضور «جان دوندار»، سردبیر پیشین روزنامه جمهوریت ترکیه در کنفرانس خبری مشترک با آنگلا مرکل حاضر نخواهد شد و واکنش جان دوندار سردبیر پیشین روزنامه جمهوریت ترکیه به نوبه خود حائز اهیمت است.
به گفته این روزنامه نگار ترک، تهدید رییس جمهوری ترکیه مبنی بر تحریم کنفرانس خبری مشترک با صدر اعظم آلمان را نشان دهنده ترس وی از رسانه ها دانسته بود."
به هرحال، اظهارات صدراعظم آلمان در دیدار با رئیس جمهوری ترکیه نشان می دهد که دولت برلین همچنان مخالف بسیاری از خواسته های دولت آنکارا است و به همین دلیل برلین ازمواضع خود عقب نشینی نکرده است.
از زمان کودتای نظامی نافرجام ترکیه در15 ژوئیه 2016 میلادی، روابط ترکیه با دولت های غربی ازجمله آلمان به شدت به سردی گرائیده است.
پیشازاین نیز، رییس جمهوری ترکیه، دولت های غربی را به مشارکت در کودتای نظامی نافرجام 15 ژوئیه 2016 در این کشور متهم کرده بود.
درعین حال ، رئیس جمهوری ترکیه از این که ، پیام های حمایتی دولت های غربی به ویژه آلمان در زمان موردنظر به دولت آنکارا ارسال نشد، از این کشور گله مند بوده است که همین موضوع بر روابط ترکیه و آلمان تاثیرات منفی بر جای گذاشت و روابط دو کشور را در نیمه دوم سال 2016 و سال 2017 میلادی به شدت تیره کرد.
طی بیش ازیک سال ونیم گذشته، بخش اعظم روابط دوکشور تحت تاثیر اهانت های متقابل به پائین ترین سطح تنزل کرده و بعید است که، نتایج این سفر برای مقام های آنکارا راضی کننده باشد.138/112
نویسنده: محمدعلی طالبی
بیشتربخوانید:
در خواست ترکیه از المان برای ازسرگیری روابط