سفر سه روزه مایک پنس به کره جنوبی به عنوان اولین سفر آسیایی وی از زمان انتصاب به سمت معاون رئیس جمهوری آمریکا در حالی است که تهدید لفظی میان واشنگتن و پیونگ یانگ بالا گرفته تا آنجا که آمریکا ناوگروه «کارل وینسون» را به شبه جزیره کره اعزام کرده است.
مایک پنس پس از کره جنوبی قرار است در سفر به ژاپن، اندونزی و استرالیا با مقامات ارشد این کشورها هم گفتگو کند.
در شرایطی که ارتش کره شمالی در سالروز تولد کیم ایل سونگ بنیانگذار این کشور از دستاوردهای نظامی خود از جمله یک نوع پیشرفته موشک دوربرد رونمایی و آزمایش کرد، دیدار معاون رئیس جمهوری آمریکا از سئول با هدف بررسی آخرین شرایط امنیتی در شبه جزیره کره و تبادل نظر با مقامات کره جنوبی برای اتخاذ یک تصمیم مشترک در قبال برنامه های هسته ای و موشکی کره شمالی است.
با وجود آنکه چندی پیش هم وزیر دفاع آمریکا به سئول سفر کرد، معاون رئیس جمهوری این کشور در دیدار از کره جنوبی تلاش می کند تا سیاست های کاخ سفید در قبال منطقه شبه جزیره کره و بویژه مسئله هسته ای و موشکی کره شمالی را تشریح کند.
این در حالی است که البته موضع دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا در قبال کره شمالی در گفتگو با همتای چینی خود، رویکردی یکجانبه و دارای ماهیت زوراست. در شرایطی که آمریکا به درخواست چین و حتی پس از آن ژاپن برای حل بحران هسته ای کره شمالی از طریق مذاکره و احیای گفتگوهای شش جانبه هسته ای این کشور توجهی نکرده، این برداشت به وجود آمده که کاخ سفید همچنان استفاده از ابزار تحریم و فشارهای سیاسی و اقتصادی را در قبال پیونگ یانگ در دستور کار دارد.
حتی پس از اعزام ناو گروه «کارل وینسون» به شبه جزیره کره و پیشتر از آن استقرار جنگ افزارهای پیشرفته در این منطقه توسط ارتش آمریکا، این گمانه هم مطرح است که این کشور گزینه نظامی ضد کره شمالی را هم مد نظر دارد.
به خصوص پس از حمله موشکی جنون آمیز به خاک سوریه توسط ارتش آمریکا، گمان حمله محدود به کره شمالی توسط کاخ سفید تقویت هم شده است. البته باید توجه داشت که برغم سیاست ماجراجویانه و تحریک آمیز آمریکا درشبه جزیره کره،اما کره جنوبی، ژاپن و چین هر گونه درگیری نظامی با کره شمالی را خلاف منافع ملی خود و با خسارات گسترده و همه جانبه می دانند و روس ها هم از این مسئله بشدت نگرانند.
مواضع ژاپن و کره جنوبی درباره از سرگیری سیاست گفتگو با پیونگ یانگ در یک هفته گذشته با وجود منازعه سخت سیاسی و جنگ لفظی بین آنان و کره شمالی، نشان می دهد که توکیو و سئول همانند پکن خواستار بازگشت به مذاکرات شش جانبه هسته ای کره شمالی هستند.
انتشار آمارهای رسمی بانک مرکزی کره جنوبی نشان می دهد که تحریم های تلافی جویانه چین علیه این کشور رشد اقتصادی کره جنوبی را به شدت کند کرده است و در صورت بروز هر گونه جنگ در منطقه علیه کره شمالی، این درگیری احتمالی آثار زیانباری بر اقتصاد کشورهای منطقه به خصوص کره جنوبی خواهد داشت.
در چنین شرایطی به نظر میرسد که مایک پنس در سفر به کره جنوبی و ژاپن برای جلب همراهی این کشورها با عملیات پیشدستانه ضد کره شمالی مسیری دشوار در پیش رو دارد.113/111
بیشتر بخوانید:
سفر پنس به شرق آسیا برای اطمینان بخشی به متحدان امریکا/ تحلیل
عید پاک «پنس» در کره جنوبی