این سازمان با اعلام این خبر خواستار اعطای مجوز ورود بنیادهای امدادی و رسانها به استان بحران زده راخین شد.
امروز سه شنبه، دیده بان حقوق بشر با انتشار تصاویر ماهواره ای و مصاحبه با شاهدان آتش سوزیهای اخیر روستاهای روهینگیا، اعلام کرد یافته ها ی اخیر نشان می دهد ادعاهای ارتش و دولت میانمار مبنی بر دست داشتن مبارزان روهینگیا در به آتش کشیدن روستاهای استان راخین، صحت ندارد و کذب محض است.
براساس این گزارش، این ارتش میانمار و در راس آن دولت است که عامل اصلی این آتش سوزیها محسوب می شوند.
"براد ادامز" دبیر اجرایی سازمان دیده بان حقو ق بشر در آسیا ضمن تایید این مساله خاطرنشان کرد: با وجود حضور نیروهای امینتی ارتش میانماربه سختی می توان باورکرد مبارزان روهینگیا در به آتش کشیدن 300 ساختمان در محل سکونت خود دست داشته باشند.
وی در خاتمه این روند مخرب را تخریب نظام مند ساختمانی خواند و تصریح کرد با این تصاویر ماهواره ای، دست مقامات دولت میانمار روشده است و زمان آن فرا رسیده است تا این مقامات به پوچ بودن مدعای خود پی ببرند.
گزارش اخیر دیدبان حقوق بشر در حالی منتشر می شود که دیروز (دوشنبه) میانمار، خواستار تشکیل یک جلسه فوری در باره بحران انسانی در استان مسلمان نشین راخین واقع در غرب میانمار شده است.
میانمار ناقض واقعی حقوق بشر بوده است البته غرب ودر راس آن آمریکا دیگر میانمار را ناقض حقوق بشر نمی دانند چراکه میانمار در خط غرب و همکاری با آمریکا قرار دارد و ظاهرا تخریب خانه های مسلمانان ، کشتارها و آواره کردن آنها و ضبط اموال مسلمانان جنبه فرعی حقوق بشر است و قرار نیست غرب بابت این مسایل دولت میانمار را مورد انتقاد قراردهد.
این جا است که اتحادیه /آ ، سه ، آن / پی به مسئولیت تاریخی خود برده واحیانا برای اینکه درمحکمه تاریخ و افکار عمومی محکوم نشود، ازمیانمار خواسته است تا رفتار خود را در قبال یک اقلیت مسلمان ریشه دار در این کشور تغییر دهد .
تظاهرات مسلمانان مالزی، اندونزی ،مسلمانان جنوب تایلند در کنار تلاش های دیپلماتیک مقامات برخی کشورهای این اتحادیه درهمبستگی با مسلمانان قوم روهینگیا شرایطی را پدید آورد که دولت میانمار چاره ای جز پذیرش خواست آ، سه، آن نداشت.