تهران- ایران پرس: رئیس جمهور بررسی دغدغه مند همراه با حساسیت صلاحیت وزیران پیشنهادی کابینه سیزدهم در مجلس شورای اسلامی را جلوه ای از مردم سالاری دینی دانست.

به گزارش خبرگزاری ایران پرس، «سیدابراهیم رئیسی» بعد از ظهر چهارشنبه در آخرین جلسه بررسی صلاحیت وزیران پیشنهادی و در دفاع پایانی از برنامه های دولت سیزدهم، با تبریک هفته دولت و گرامیداشت یاد وخاطره شهدای دولت، تاکید کرد: معرفی وزرای پیشنهادی به مجلس شورای اسلامی براساس شاخص‌هایی از جمله کارآمدی، تخصص، مردم داری، فساد ستیزی و صداقت با مردم بوده است که نسبت به آن در دوره انتخابات به مردم قول داده بودم.

رئیس جمهور با بیان اینکه در فرایند بررسی کارنامه وزیران پیشنهادی برای معرفی به مجلس صلاحیت علمی و همچنین صلاحیت عملی و اجرایی مورد تاکید بوده و مد نظر قرار داشته است، گفت: صلاحیت وزرای محترم نسبت به سلامت نفس و داشتن شرایط لازم برای سالم بودن از هرگونه شائبه‌های فساد و کجی و آلودگی، مسأله مهم ماست که این شرط، شرط مطلق نسبت به همه عزیزان به عنوان محور مورد توجه بوده است.

شرط اساسی خدمت در این دولت پاکدستی است

رئیسی با بیان اینکه این شرط، شرطی نیست که بشود از آن گذشت، تاکید کرد: دولتی که می‌خواهد فساد ستیز باشد، حتماً باید عناصر پاکدست و فساد ستیز امر اجرای آن را به دست بگیرند، این جزو تأکیدات ما بوده است و شرطی نیست که فقط در ابتدا ضرورت داشته باشد بلکه تداوم آن هم ضروری و لازم است.

وی اظهار داشت: تمام دست اندرکاران دولت باید بدانند امروز سلامت یک امر محوری در دولت است و کوچکترین ناسلامتی تحمل نخواهد شد، شرط اساسی خدمت در این دولت پاکدستی است و این شرط مهم همواره در دولت مردمی باید مورد توجه قرار گیرد.

در مبارزه با فساد به هیچ عنوان کوتاه نخواهم آمد

رئیس جمهور با تاکید بر اینکه در مبارزه با فساد به هیچ عنوان کوتاه نخواهم آمد، گفت: هیچ اتهام مستقر شده نسبت به هیچکدام از وزیران وجود ندارد و خط قرمز ما در مبارزه با فساد فقط بدون استناد سخن گفتن و اتهام زدن است.

رئیسی با بیان اینکه درصورت وجود گزارشی متقن درباره اینکه مسئولی در دولت مرتکب فساد شده، درمورد برخورد با او درنگ نخواهم کرد، گفت: این را به ملت عزیز به عنوان بهترین ناظرین و همچنین به شما نمایندگان عزیز ملت عرض می‌کنم که صرف یک اتهام، صرف یک نکته‌ای که در یک نامه‌ای نوشته شود، یا برای کسی احساسی پیدا شود، یا درجایی مکتوب شود، این کفایت نمی‌کند. باید بررسی کنیم، شما بررسی کنید. امام صادق (ع) فرمودند که حرمت مؤمن، حرمت کعبه و بلکه بالاتر از آن است و باید آن را حفظ کنیم.

وی افزود: وقتی با سند متقن به این نتیجه رسیدیم که اتهامی متوجه کسی است، طبیعتاً باید با ساز و کار خودش پیگیری شود. نسبت به برخی از وزرای معرفی شده نکاتی مطرح شد. باید عرض کنم، هیچ اتهام مستقر و قطعی شده نسبت به هیچ کدام از وزرا وجود ندارد. مواردی نسبت به شخصی مطرح بوده، مورد بررسی قرار گرفته، در یک مرحله‌ای هم ممکن است نظری داده شده، اما این اتهام مستقر نشده است.

استقبال نخبگان از سایت نظرخواهی برای معرفی وزرای پیشنهادی

رئیسی با اشاره به فرآیند معرفی وزرای پیشنهادی به مجلس خاطرنشان کرد: در سایتی که برای نظرخواهی از مردم معرفی کردیم و از ناحیه نخبگان و بسیاری از جوانان عزیز و کادرهای فعال در سازمان‌ های اداری، استقبال شد، نام دو وزیر نبود، دلیل‌ آن هم این بود که از یک مجموعه امنیتی مثل وزارت اطلاعات و وزارت دفاع بودند و در این خصوص با نیروهای مسلح در وزارت دفاع و با نخبگان و کارشناسان در وزارت اطلاعات، مشورت کردم.

وی افزود: اما نسبت به 17 وزیر دیگر، برخی نامشان، 20 تا 60 بار از ناحیه مردم در این سایت تکرار شده بود به عنوان اینکه اینها کسانی هستند که می‌توانند در مدیریت  مورد استفاده باشند و از بقیه هم در رده‌های مدیریتی بعدی، استفاده خواهیم کرد و این بانک اطلاعاتی بعداً در اختیار آقایان وزرا قرار خواهد گرفت تا از پیشنهادات مردم استفاده و بهره بگیرند.

رئیس جمهور با بیان اینکه علاوه بر فرآیند بررسی در کمیته‌ها و کارگروه‌های مسئول، استعلام از مراکز اطلاعاتی و قضایی هم در دستور کار بود، اظهارداشت: نسبت به صلاحیت تک تک کسانی که در معرض وزیر شدن بودند، استعلام هایی گرفته شده که جا دارد از سازمان اطلاعات سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، وزارت اطلاعات و سازمان بازرسی کل کشور و همچنین از دیوان محاسبات تشکر کنم بخاطر اینکه در این استعلام ها و پاسخ استعلام کمک کردند که بتوانیم اطلاع بیشتری نسبت به صلاحیت وزرا و شرایط علمی و عملی آنها پیدا کنیم.

همکاری با مجلس و همراهی مجلس با دولت را یک ضرورت می‌دانم

رئیسی اضافه کرد: نکته دیگر این است که در روند بررسی‌هایی که درباره وزرا داشتیم، جناب آقای دکتر قالیباف، به دلیل ارتباطی که با هم داریم و جلسات هفتگی که گاهی داریم، به نحوی در جریان مسایل بودند و صبحت شد که قبل از اینکه فهرست وزرای پیشنهادی در صحن علنی مطرح شود، به شکلی به بعضی از دوستانی که در مجلس بودند، 2، 3 نفری از اسامی که در هر وزارتخانه‌ای در معرض بودند، به روسای کمسیون‌ها بدهیم تا روسای کمیسیون‌ها یا در جلسه مطرح کنند یا خودشان بررسی کنند و در جریان باشند که چه کسانی در معرض بحث وزارت هستند و در معرض بحث قرار می‌گیرند.

وی با تاکید بر اینکه همکاری با مجلس و همراهی مجلس با دولت را یک ضرورت می‌دانم، اظهار داشت: مردم تاب تحمل اختلاف بین مجلس و دولت را ندارند و از تکرار خاطرات تلخ ادوار گذشته، از بگو مگوهای بین قوا، سخت در رنج هستند. لذا به عنوان یک ضرورت عرض می‌کنم که امروز همکاری مجلس و دولت برای پیشرفت و پیشبرد امور ضرورت اجتناب ناپذیر است و همواره بر این قضیه در عمل تأکید خواهیم داشت.

دولت به صورت کاملا جدی‌ وضعیت کرنا و معیشت مردم را پیگیری خواهد کرد

رئیس جمهور تصریح کرد: نسبت به وضعیت و شرایط کشور، عزیزان دلسوز اعم از موافق و مخالف سخنانی گفتند که بنده باور دارم این عزیزان از سر دغدغه‌مندی و دلسوزی گزارشاتی از شرایط و وضعیت کرونا می‌دادند که شرایط بسیار بد است. شرایط نامطلوب است و دولت هم پیگیری‌هایی را انجام می‌دهد و پس از استقرار دولت به صورت کاملا جدی‌تر کار دنبال خواهد شد.

رئیسی درباره اظهارات نمایندگان درباره وضعیت اقتصادی خاطرنشان کرد: این دغدغه‌ها از سر دلسوزی بیان شد و این شرایط می‌طلبد که کارِ دولت انشاءالله سریعاً آغاز شود تا برای شرایط معیشتی مردم، سفره مردم، وضعیت شیوع کرونا و این شرایطی که امروز تمام کشور را فرا گرفته و سخت ما و شما را رنج می‌دهد، اقداماتی انجام شود.

وی تاکید کرد: هر روز خانواده‌هایی مصیبت‌دیده می‌شوند که این وضعیت برای همه رنج‌آور است. امیدواریم با استقرار دولت و با پیگیری و همکاری خوب مجلس شورای اسلامی انشاءالله بتوانیم این شرایط را کاملا تغییر دهیم به نحوی که دغدغه مردم و دغدغه نمایندگان حل شود و مشکلات مردم هر چه بیشتر کاهش پیدا کند.

رئیس جمهور با بیان اینکه همه وزارتخانه‌ها مهم هستند اما بخش‌هایی که امروز بحث جان و نان مردم دستشان است مثل وزارت بهداشت، اقتصاد و دارایی، کشاورزی، رفاه و صمت که در خط مقدم خدمت‌ رسانی به سفره مردم هستند، اهمیت خاصی دارند، گفت: امیدوارم با رای اعتماد شما همه وزارتخانه‌های کشور بتوانند هر چه زودتر سروسامان پیدا کنند با توجه به یک سستی که به صورت طبیعی در وزارتخانه ها ایجاد شده، می‌طلبد که سریعا وزاری جدید بعد از رای اعتماد مشغول به کار شوند.

گذاشتن جوان‌ها در بعضی از وزارتخانه‌ها پیام امید به همه جوانان کشور است

رئیسی با اشاره به بعضی گلایه ها و نظرات مطرح شده نسبت به وزرایی که سن و سال و یا تجربه کمتری دارند، اظهارداشت: اگر صلاحیت علمی و عملی همه وزرا را احراز نمی‌کردم خدمت شما معرفی نمی‌کردم. هم توانایی علمی آنها مورد تاکید ما بوده هم توانایی عملی و اجرایی آنها که توان انجام کار را دارند.

وی با بیان اینکه اگر به جوان‌‌ها میدان ندهیم چگونه مساله جوان‌گرایی پا بگیرد؟، اظهار داشت: چیزی که برای ما مهم است این است که اولا دانش کار را داشته باشد دوم اینکه معلوم شود که او توانسته ارتباطی با اجرا، عملیات اجرایی و ارتباط با کار را کاملا برقرار کند ولو بعضی از استعداد او الان فعلیت پیدا نکرده باشد.

رئیس جمهور خاطرنشان کرد: این که حضرت آقا بارها در جلسات عمومی و خصوصی فرمودند که امام(ره) به جوان‌ها اعتماد داشت و من هم اعتماد کردم، بعضی از انتصابات خودِ ایشان را هم شما ملاحظه می‌کنید، بعضی از آنها آنقدر سابقه اجرایی در یک بخش ندارند، اما ایشان اعتماد کردند و میدان دادند.

رئیسی گفت: ما می‌خواهیم در کنار جوان‌گرایی یک مساله مهمی به نام تحول‌گرایی هم دنبال شود اگر روحیه جوان در کنار تجربه قرار گرفت تحول ایجاد می‌شود و این تحول ضرورت هر بخشی از بخش های کشور است.

وی تصریح کرد: ‌گذاشتن جوان‌ها در بعضی از وزارتخانه‌ها پیام امید به همه جوانان کشور است. این به جوانان کشور پیام می‌دهد که بدانید اگر جوان با استعدادی بود ما حاضر هستیم به او میدان دهیم که بتواند کار را بپذیرد، پیام امید به جوانان کشور و کارآفرینان کشور است که کار دست جوانها می‌تواند قرار بگیرد.پ

برنامه تفصیلی دولت سیزدهم به زودی تقدیم نمایندگان و نخبگان خواهد شد

رئیس جمهور در ادامه در ارتباط با سخنان برخی نمایندگان درباره برنامه تفصیلی دولت،اظهار داشت: برنامه تفصیلی به زودی تقدیم نمایندگان و نخبگان خواهد شد، اما در موعد معرفی وزرای پیشنهادی قرار نبود آن برنامه تقدیم مجلس شود. در جلسه معرفی برنامه‌های دولت و فهرست وزرای پیشنهادی، خلاصه‌ای از آن برنامه مفصل خدمت نمایندگان ارائه شد و البته این حق نمایندگان است که برنامه مفصل دولت را در اختیار داشته باشند.

رئیسی تصریح کرد: بنده در جلسه تنفیذ خدمت مقام معظم رهبری عرض کردم برنامه هفتم توسعه و برنامه دولت سیزدهم با موضوعات مختلفی که شناسایی شده و راهکارهایی که بدست آمده یعنی 1- مشکل 2- علل وقوع مشکل و راهبردها و راهکارهایی که هست به صورت تفصیلی تدوین می‌شود. مسائل شناسایی شده و حدود 30 مساله هست که در واقع بیشتر از وزارتخانه‌هاست. بخشی از این برنامه فرا وزارتخانه‌ای است، یعنی مربوط به کل دستگاه‌های کشور می‌شود که در آن ارتباط بین بخش‌های مختلف هم کاملا تعریف شده و انشاءالله تقدیم حضور همه نمایندگان عزیز خواهد شد. 

پنجشنبه، اولین جلسه دولت سیزدهم

وی خاطرنشان کرد: نکته دیگر آن است که بعد از رای اعتماد شما نمایندگان نسبت به وزرای معرفی شده، اول صبح فردا، اولین جلسه دولت را برگزار خواهیم کرد و بدون هیچ وقفه‌ای، شبانه‌روز دولت مشغول به کار می‌شود. گرفتار مسائلی هستیم که یک ساعت غفلت برای ما جایز نیست.

برنامه دولت سیزدهم، برنامه تعاملی با کشورها خواهد بود

رئیس جمهور همچنین با اشاره به موضوع سیاست خارجی چنانکه وزیر پیشنهادی گفتند و بنده قبلا گفته بودم، برنامه دولت سیزدهم، برنامه تعاملی با کشورها خواهد بود، اظهار داشت: برنامه دولت، برنامه عزت، حکمت و مصلحت محور ماست. استیفای حقوق حقه ملت بزرگوار ایران و منافع ملت ایران مساله محوری ماست که در همه سخنرانی‌ها، اعلام نظرها و ملاقات‌ها روی این تاکید کردم و باز هم تاکید خواهیم کرد.

رئیسی تصریح کرد: مساله رفع تحریم‌ها را با قوت دنبال می‌کنیم، اما سفره مردم را معطل این مسائل نخواهیم کرد، چون اقتصاد شرطی، اقتصادی و بازاری که بخواهد ثبات آن به خاطر تکانه‌هایی که در این مساله ایجاد می‌شود، از دست برود، مطلوب نیست و نمی‌خواهیم بگذاریم اقتصاد اینگونه دچار تکانه شود.

اقتصاد مقاومتی راه برون‌رفت کشور از مشکلات

وی خاطرنشان کرد: تصمیم دولت این است که همه سیاست‌های اقتصاد مقاومتی، به عنوان یک دستور کار، نه به عنوان یک شعار یا فقط نوشتن در یک برنامه، اجرا شوند. حقیقتاً راه برون‌رفت کشور از مشکلات، ایستادگی و مقاومت و توجه به اقتصاد مقاومتی است. بنای دولت این است که این سیاست‌های اقتصاد مقاومتی را با قدرت دنبال کنیم.

رئیسی جمهور با بیان اینکه ایران قوی از بخش‌های قوی تشکیل شده است، گفت: ایران قوی نیازمند یک دولت قوی و یک وزارتخانه قوی و یک ساز و کار با مؤلفه‌های قدرت است که همه مؤلفه‌های قدرت در آنجا باشد واِلا قوتی اتفاق نمی‌افتد. قدرت که لفظی نیست، قوت باید در عمل دیده شود لذا این هم جزو برنامه‌ای است که نسبت به وزراء حتماً مورد توجه و تأکید است که همکارانشان باید فسادستیز، پاکدست، کارآمد و مردمی و همه آن صفاتی که درمورد وزیر است درمورد معاونین وزیر و مدیرکل‌ها و همه بخش‌ها سرایت کند.

117