به گزارش ایران پرس، عبدالناصر همتی صبح امروز(شنبه) در افتتاحیه بیست و نهمین همایش دو روزه بانکداری اسلامی که در مرکز همایش های صدا وسیما در حال برگزاری است، تصریح کرد: این روند همراه با بی برنامگی سیاست های پولی منجر به بروز این معضلات شده است.
وی با بیان اینکه، به شرطی در این همایش شرکت کردم که این نوع همایش ها کاهش یابد، اظهار داشت: بهتر است کمتر حرف بزنیم و بیشتر عمل کنیم. ایران از جمله کشورهایی است که به حذف ربا متعهد شده است و برگزاری این همایش به صورت مستمر نشان دهنده این حداقل ها در این زمینه است؛ البته امیدواریم با ارتقاء قانون عملیات بانکداری اسلامی به صورت بهتری این بانکداری را اجرایی کنیم.
تاکید بر اجرای حاکمیت شرکتی
همتی با بیان اینکه موضوع همایش حاکمیت شرکتی است، گفت: عدم توجه به الزامات بانکداری شرکتی به خصوص ازجانب سهامداران و بردن بانک ها به سمتی که به صورت حرفه ای اداره نشوند، بسیار بحث مهمی است و باید به آن توجه شود.
وی افزود: امیدوار هستم افرادی که امروز مقاله یا سخنرانی دارند به موضوع مهم عدم مداخله سهامداران در امور بانک توجه کنند زیرا یکی از برنامه های من اعمال این بحث مهم است.
رئیس کل بانک مرکزی افزود: دخالت سهامدار در اداره بانک چه در بانک دولتی و خصوصی باید به حداقل برسد و باید بانک ازجانب مدیریت حرفه ای اداره شود.
رئیس شورای پول و اعتبار اظهار داشت: همه افراد چه در داخل نظام بانکی و چه خارج از آن به وضعیت فعلی اعمال حاکمیت شرکتی در بانک ها معترض هستند.
هیچ اراده ای برای کُند کردن نقدینگی وحشتناک نمی بینم
همتی به دیدار اخیر هیئت دولت با رهبر معظم انقلاب اسلامی به مناسبت هفته دولت اشاره کرد و گفت: باور عمیق من این است که اتفاقی که در بازار ارز افتاد، محصول ناترازی سیستم بانکی و رشد وحشتناک نقدینگی و اصرار ما به تداوم نقدینگی است.
رییس کل بانک مرکزی ادامه داد: هیچ اراده ای نمی بینم که بخواهد رشد نقدینگی را کُند کند یا فکری برای جمع آوری آن داشته باشد؛ تا زمانی که این وضعیت ادامه دارد، شرایط در بازار ارز و سایر دارایی های قابل وصول برای حفظ ارزش پول ازجانب افراد ادامه دارد.
وی اظهار داشت: دولت آمریکا برای محروم کردن ایران از درآمدهای نفتی خود تلاش های فراوانی می کند و همزمان می خواهد انتقال دارایی های ایران را سخت و محدود کند؛ به همین دلیل دفاع از نرخ واحد برای ارز امکان پذیر نبود و نباید خود را در تله سیاست های آمریکا قرار می دادیم.
همتی افزود: با هماهنگی سران سه قوه بسته جدید سیاست ارزی را اجرا کردیم و حداقل شاهد تثبیت در بازار ارز بودیم و امیدوارم به تدریج نتایج این سیاست را در بازار ارز ببینیم.
وی تاکید کرد: حفظ قدرت ارزی کشور برابر با حفظ منابع ارزی، کنترل تورم و اصلاح ناترازی ترازنامه بانک ها و کنترل نقدینگی وحشتناک در کشور است؛ در شرایط تحریم مهم ترین متغیر اقتصادی برای ما نرخ ارز است و مهم ترین هدف جلوگیری از اتلاف منابع ارزی است.
رئیس کل بانک مرکزی گفت: مردم و فعالان اقتصادی ما باید باور کنند که در جنگ اقتصادی قرار داریم و یک کشور تمام ابزارهای مالی خود را به کار گرفته تا اقتصاد ما را به چالش بکشد.
همتی که حدود چهل روز است ریاست بانک مرکزی را بر عهده گرفته؛ پیش از این اعلام کرد بود که قصد دارد در دوره جدید بانک مرکزی بازارهای مالی اعم از بانک ها، بیمه و بازار سرمایه را به یکدیگر پیوند دهد و از طریق بازارهای مالی بازار ثانویه ارز را کنترل کند.
وی به مردم اطمینان داده بود که تامین کالاهای اساسی و دارو از محل منابع ارزی بانک مرکزی تامین خواهد شد که از فروش نفت به دست می آید و مشکلی در این خصوص پیش نخواهد آمد.
آغاز به کار بیست و نهمین همایش بانکداری اسلامی
بیست و نهمین همایش «بانکداری اسلامی» با محوریت چالشهای حاکمیت شرکتی و مدیریت منابع و مصارف در شبکه بانکی کشور، صبح امروز در مرکز همایش های بین المللی صداوسیما آغاز شد.
این همایش از سوی مؤسسه عالی آموزش بانکداری ایران برگزار میشود و دو موضوع بانکداری و بیمه را مورد توجه قرار میدهد.
محورهای اصلی برگزار این همایش شامل نقش حاکمیت شرکتی در شبکه بانکی کشور، چالشهای حقوقی و راهکارها، چالشهای ساختاری و مدیریتی و راهکارها، استقرار حاکمیت شرکتی در بانکداری دولتی و غیر دولتی، بانکداری اسلامی و استقرار حاکمیت شرکتی در شبکه بانکی کشور، تأثیر حاکمیت شرکتی بر تحقق اهداف اقتصادی-اجتماعی، مدیریت منابع و مصارف در شبکه بانکی کشور: چالشها و راهکارها، چالشهای مدیریت منابع در بانکها و راهکارها، چالشهای مدیریت مصارف در بانکها و راهکارهاست.
از جمله دیگر محورهای برگزاری این همایش شامل بانکداری مرکزی: حاکمیت شرکتی و مدیریت منابع و مصارف، ضرورت اصلاح قوانین پولی و بانکی در راستای استقرار حاکمیت شرکتی در بانک مرکزی، ضرورت اصلاح ساختاری در راستای استقرار حاکمیت شرکتی در بانک مرکزی، نقش نظارتی و سیاستی بانک مرکزی در مدیریت منابع و مصارف بانکی، نقش بانک مرکزی در استقرار حاکمیت شرکتی شبکه بانکی کشور، رابطه حاکمیت شرکتی و مدیریت منابع و مصارف، حاکمیت شرکتی و تجهیز منابع، حاکمیت شرکتی و تخصیص منابع و حاکمیت شرکتی و کنترل منابع و مصارف است.
بیشتر بخوانید:
همتی: معاملات ارز در بازار ثانویه روانتر میشود
اطلاعیه بانک مرکزی درباره تحولات بازار ارز
بیانیه بانک مرکزی درباره سرنوشت ۹ میلیارد دلار: اظهارنظرهای رسانهای باید با اطلاعات دقیق باشد