وزیر خارجه جمهوری اسلامی ایران بر آمادگی تهران برای توسعه روابط با صربستان در همه زمینه‌ها از جمله سیاسی، اقتصادی، فرهنگی و پارلمانی تاکید کرد.

به گزارش ایران پرس، «محمدجواد ظریف» روز دوشنبه در دیدار با «ایویتسا داچیچ»  Ivica Dačić وزیر خارجه صربستان در بلگراد، با بیان اینکه حامل پیام رئیس جمهوری ایران به رئیس جمهوری صربستان برای دیدار از ایران است، تصریح کرد، پس از لغو روادید برای اتباع دو کشور، اگر پرواز مستقیمی نیز بین ایران و صربستان برقرار شود، به توسعه روابط تجاری تهران - بلگراد کمک خواهد کرد.

وزیر خارجه ایران همچنین، حوزه‌های نفت، گاز، پتروشیمی، معادن، ارتباطات، کشاورزی و دیگر زیرساخت‌ها را زمینه مناسب برای همکاری‌های ایران و صربستان خواند.

«ایویتسا داچیچ» وزیر خارجه صربستان نیز دراین دیدار با اعلام آمادگی کشورش برای توسعه روابط با ایران، گفت، سفر هیات تجاری و اقتصادی ایران به صربستان می‌تواند سبب گسترش روابط اقتصادی و تجاری دو کشور شود.

وزیران خارجه ایران و صربستان همچنین در این دیدار درباره همکاری‌های دوجانبه دفاعی، علوم و فناوری، فرهنگی، هنری و دانشگاهی گفت و گو و  در زمینه تحولات منطقه‌ای و بین‌المللی رایزنی کردند.

سفر ظریف به منطقه بالکان

«محمدجواد ظریف» وزیر خارجه جمهوری اسلامی ایران روز دوشنبه برای سفری دو روزه و دیدار و رایزنی با مقامات صربستان وارد بلگراد شد. 

وزیر خارجه ایران در صدر هیات سیاسی و اقتصادی امروز سفر دوره‌ای خود را به کشورهای صربستان، بلغارستان، کرواسی و بوسنی‌هرزگوین آغاز کرد.

هیاتی بلندپایه از مقامات سیاسی و اقتصادی متشکل از تعدادی از بنگاه ها و کارآفرینان اقتصادی از بخش‌های خصوصی و دولتی وزیر خارجه جمهوری اسلامی ایران را در سفر به منطقه بالکان همراهی می کنند. 

حوزه بالکان کشورهایی را در خود جای داده که برخی از آن ها عضو اتحادیه اروپا و برخی دیگر همسایگان نزدیک و دیوار به دیوار این اتحادیه به شمار می روند.

گفتنی است، اولین رئیس جمهوری از منطقه بالکان که از بعد اجرایی شدن توافق هسته ای به ایران سفر کرد، «تومیسلاو نیکولیچ» رئیس جمهوری صربستان بود.

تومیسلاو نیکولیچ، رئیس جمهوری صربستان

وی در آوریل 2017 در سفرش به تهران با ابراز علاقه به توسعه روابط با ایران تصریح کرد؛ آماده توسعه روابط همه جانبه با ایران است.

یک ماه بعد نیز، سفر «کولیندا گرابار کیتاروویچ» رئیس جمهوری کرواسی به تهران انجام شد. 

ماه نوامبر گذشته نیز «باقر علی عزت بگوویچ» رئیس وقت شورای ریاست جمهوری بوسنی و هرزگوین به همراه هیاتی عالی رتبه از وزرا راهی تهران و اصفهان شد.

سفر «باروت پاخور» رئیس جمهوری اسلوونی در دسامبر 2017 به تهران و دیدار «راسیم لیاییچ» معاون نخست وزیر و وزیر تجارت، گردشگری و ارتباطات صربستان را نیز می بایست به فهرست این دیدارها افزود که هر یک نشان دهنده عزم کشورهای بالکان برای توسعه روابط با ایران است. 

116/110

بیشتر بخوانید:

سفر ظریف به  بالکان، فرصتی تازه برای همکاری/ تحلیل

ظریف راهی بالکان شد

ظریف به بالکان می‌رود