وزیر کشور در دیدار کمیسر عالی سازمان ملل در امور پناهندگان در تهران تصریح کرد: کمک‌های جزئی بین‌المللی برای رسیدگی به وضعیت پناهندگان قابل توجه نیست.

به گزارش ایران پرس، «عبدالرضا رحمانی‌فضلی» وزیر کشور عصر یکشنبه در دیدار «فیلیپو گراندی» Filippo Grandi، کمیسر عالی سازمان ملل در امور پناهندگان در تهران با بیان اینکه ایران به مدت 35 سال است که به دلایل اسلامی و انسانی پناهندگان را در کشور خود پذیرفته و انواع خدمات به آنها ارائه می‌کند؛ کمک‌های بین‌المللی را برای رسیدگی به وضعیت پناهندگان جزئی و ناچیز دانست.

رحمانی‌فضلی به حضور حدود سه میلیون پناهنده مجاز و غیرمجاز افغان در ایران اشاره و تاکید کرد: جمهوری اسلامی ایران هزینه‌های زیادی برای نگهداری از پناهندگان پرداخت می کند؛ به طوری که این افراد از تمامی خدمات و امکانات از جمله  آموزشی، بهداشتی و درمان و مسکن بهره مند هستند.

وزیر کشور خاطرنشان کرد برای درک بیشتر مشکلات ناشی از میزبانی پناهندگان، جا دارد چند سال هم سایر کشورها از جمله کشورهای اروپایی میزبان این پناهندگان باشند.

«رحمانی فضلی» به برگزاری نشست مشترک و تصمیم گیری جدی در زمینه پناهندگان توسط مسئولان سازمان ملل متحد و کشورهای اروپایی تاکید کرد و افزود: باید کشورهای اروپایی در حمایت از کشورهای میزبان پناهندگان فعال شوند و علاوه بر کمک‌های اقتصادی باید از منظر انسانی و حقوق بشر نیز به این موضوع توجه داشته باشید.

«فیلیپو گراندی» که به تهران سفر کرده است، روز یکشنبه با «محمد جواد ظریف» وزیر امور خارجه ایران هم دیدار و گفت و گو کرد.

دیدار کمیسر عالی پناهندگان سازمان ملل با ظریف

گراندی هچنین عصر یکشنبه در نشستی مشترک با سفرای خارجی مقیم ایران که با حضور حسین ذوالفقاری معاون امنیتی و انتظامی وزیر کشور در سالن پیامبر اعظم وزارت کشور برگزار شد، گفت: سیاست های جدید دولت ایران همچون موضوع ارتقاء و طرح های بیمه سلامت بسیار موثر بوده است.

بر اساس گزارش ژوئیه 2017 کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل متحد، حدود یک میلیون مهاجر نام نویسی شده افغان (قانونی) در ایران زندگی می کنند.

حدود دو میلیون آواره افغان نیز به صورت غیرقانونی در جمهوری اسلامی ایران زندگی می کنند. این افراد در واقع جماعتی فاقد مدارک هویتی هستند با این حال درچارچوب تاکیدهای مکرر رهبر معظم انقلاب اسلامی تحصیل مهاجران افغان‌ اعم از قانونی و غیرقانونی در ایران رایگان است.

مهاجران افغان از خدمات درمانی و بهداشتی جمهوری اسلامی ایران نیز بدون هیچ تبعیضی استفاده می کنند.

مقامات سازمان ملل بارها با قدردانی از خدمات ایران به پناهندگان تاکید کرده‌اند که ایران، مدارس، دانشگاه‌ها، بیمارستان‌ها و مرزهای خود را به روی پناهندگان باز کرده است؛ به گونه‌ای که این افراد همانند مردم ایران از همه مزایا برخوردار هستند.

117/112

سازمان ملل: ایران بیش از میزان مشخص شده به پناهندگان خدمات ارائه می کند

سازمان ملل: ایران پیشتاز کمک به پناهندگان و مهاجران خارجی/ تحلیل

سازمان ملل: خدمات ایران به پناهندگان بی نظیر است

سفیر افغانستان در تهران: خدمات ایران به مهاجران بی‌نظیر است

قدردانی ویژه کمیساری عالی پناهندگان سازمان ملل از خدمات ایران به پناهندگان

سازمان ملل: خدمات ایران به پناهندگان بسیار عالی است