تنش مهاجرتی در اروپا سرانجام به برکناری یک مقام عالی‌رتبه در دولت فرانسه انجامید.

به گزارش پارس‌تودی؛ رئیس جمهوری فرانسه سفیر این کشور در مجارستان را به دلیل حمایت وی از سیاست‌های مهاجرتی بوداپست برکنار کرد.

«امانوئل ماکرون» رئیس جمهوری فرانسه هنگامی تصمیم به برکناری «اریک فورنیه» سفیر فرانسه در مجارستان گرفت که اظهارات وی در حمایت از سیاست‌های مهاجرتی سختگیرانه «ویکتور اوربان» نخست وزیر مجارستان رسانه‌ای شد. 

ماکرون «پاسکال آندریانی» را به عنوان سفیر جدید فرانسه در بوداپست معرفی کرده است.

فورنیه سفیر برکنارشده فرانسه در مجارستان، این کشور را الگویی برای مقابله با مهاجران نامیده و اتهامات طرح شده علیه اوربان نخست وزیر مجارستان را اقدام ساختگی رسانه‌ها ارزیابی کرده است.

این در حالی است که ماکرون بارها از سیاست‌های اوربان و سایر رهبران اروپای شرقی در پذیرش نکردن مهاجران خارجی انتقاد و آنها را به بی‌توجهی در قبال ارزش‌های اروپایی متهم کرده است.

برهمین اساس ماکرون تصریح کرده است که با دیدگاه‌های سفیر فرانسه در مجارستان موافق نیست و این مطالب، سیاست رسمی پاریس به شمار نمی‌رود.

گفته می‌شود، فورنیه اواسط ژوئن نیز در نامه‌ای به وزیر امور خارجه فرانسه و نیز کاخ‌الیزه، از سیاست دولت ماکرون در قبال مجارستان انتقاد کرده بود.

تنش مهاجرتی در درون دولت آلمان هم مساله ساز شد و «هورست زیهوفر» وزیر کشور آلمان تهدید کرد که به دلیل اختلاف نظر با «آنگلا مرکل» صدر اعظم این کشور بر سر سیاست‌های مهاجرتی برلین، قصد دارد از سمتش استعفا کند.

بحران استعفا در دولت آلمان البته با مذاکرات مرکل و زیهوفر به ظاهر فروکش کرد و وی گفت که پس از مذاکرات بسیار فشرده با مرکل، به طور موقت از تصمیم به استعفاء صرف نظر کرده است. 

با این حال؛ همان طور که «زیگمار گابریل» وزیر امور خارجه سابق آلمان گفته است، اختلاف مرکل با وزیر کشور کابینه‌اش، زیهوفر، درباره مسئله پناهندگان، تهدیدی برای آلمان به شمار می‌رود.

زیهوفر معتقد است: توافق مهاجرتی که مرکل مدعی است سران کشورهای عضو اتحادیه اروپا در نشست هفته گذشته خود به آن دست یافته‌اند توافقی غیرموثر است.

«آنتونیو تایانی» رئیس پارلمان اروپا نیز نتایج توافق مهاجرتی نشست سران اتحادیه اروپا را ناامید کننده خوانده است.

محور اصلی این توافق که جمعه گذشته در بروکسل به دست آمد، تاسیس مراکز پذیرش پناهجویان در خارج از اروپا و به عبارت دیگر کشورهای آفریقایی است که این تصمیم با مخالفت این کشورها مواجه شده است.

تاکنون پنج کشور شمال آفریقا شامل مصر، تونس، لیبی، الجزایر و مغرب با تاسیس مرکز پناهجویان در این کشورها مخالفت کرده‌اند.

کشورهای آفریقایی معتقدند: این توافق اتحادیه اروپا مغایر با موازین بین المللی و اصل استقلال کشورهاست؛ ضمن این که ابهامات قابل ملاحظه‌ اجرایی نیز دارد.

در چنین شرایطی به ویژه با توجه به تداوم ممانعت ایتالیا از پذیرش قایق‌های پناهجویان در سواحل مدیترانه، بایستی گفت نه تلاش‌های ماکرون و مرکل و نه نشست هفته گذشته سران اتحادیه اروپا در بروکسل، عملا نتوانسته است از کلاف سردگم مهاجرت در اروپا گرهی بگشاید. 

116/120

بیشتر بخوانید:

نشست بروکسل؛ سران اتحادیه اروپا درباره «بحران مهاجرت» توافق کردند+ ویدئو

 تاکید موگرینی بر همکاری اتحادیه اروپا با کشورهای منشأ مهاجرت+ ویدئو