پس از رد پیشنهاد آتش بس از سوی ارتش سودان همچنان درگیری ها در این کشور آشوب زده آفریقایی بین نیروهای ارتش با نیروهای واکنش سریع ادامه دارد که نگرانی سازمان ملل درباره اوضاع وخیم غیر نظامیان را برانگیخت.

به گزارش خبرگزاری ایران پرس، سودان از ۱۵ آوریل شاهد درگیری بین ارتش به فرماندهی عبدالفتاح البرهان و نیروهای واکنش سریع به فرماندهی محمد حمدان دقلو (حمیدتی) از جمله در پایتخت خارطوم و سایر شهرهای شمال و غرب این کشور بوده است؛ تاکنون در چندین مرتبه پیشنهاد برقراری آتش بس از سوی هر کدام از طرف های درگیر ارائه شده که از سوی طرف مقابل نقض شده و همچنان اوضاع امنیتی در این کشور متزلزل است.

فرمانده نیروهای واکنش سریع شامگاه دوشنبه اعلام کرد که به مناسبت عید قربان آتش‌بس یکجانبه‌ای به مدت ۲ روز به اجرا در خواهد آورد.

در پی این اظهارات حمیدتی، نیروهای واکنش سریع دیروز سه شنبه با انتشار بیانیه‌ای اعلام کردند: به منظور احترام به قوانین حقوق بشری در این ایام خجسته، ۱۰۰ نفر زندانی از نیروهای ارتش سودان را آزاد کرده اند.

ارتش سودان، آتش بسی را که فرمانده نیرو‌های واکنش سریع این کشور به مناسبت روز عرفه و روز عید قربان اعلام کرده بود، رد و اعلام کرد ما در آتش بسی که شبه نظامیان واکنش سریع اعلام کردند مشارکت نمی‌کنیم، زیرا آن‌ها در تعهدات خودشان صادق نیستند.

با وجود اعلام آتش بس از طرف فرمانده نیرو‌های واکنش سریع سودان، مناطق غرب خرطوم و جنوب ام درمان، صبح امروز شاهد شلیک سلاح‌های سنگین بود.

روز دوشنبه هم پایتخت سودان شاهد درگیری بین نیرو‌های ارتش و نیرو‌های واکنش سریع بود و ارتش، محل‌های استقرار نیرو‌های واکنش سریع را در خارطوم، ام درمان و خارطوم بحری هدف حمله هوایی قرار داد.

فرمانده ارتش سودان نیروهای پشتیبانی سریع را به جنایت جنگی متهم کرد و از جوانان سودانی و هر کسی که توانایی حمل سلاح دارد، خواست به صفوف ارتش بپیوندد.

آژانس پناهندگان سازمان ملل متحد روز سه‌شنبه نسبت به خروج یک میلیون شهروند سودانی از این کشور آفریقایی به دلیل ادامه درگیری‌های داخلی هشدار داد.

بیش از دو ماه است که نبرد بین ارتش سودان و نیروهای پشتیبانی سریع در جریان است و باعث ویرانی در پایتخت و خشونت گسترده در منطقه «دارفور» در غرب سودان شده که پیامدهایی همچون فرار بیش از ۲/۵ میلیون نفر از سودانی‌ها را در پی داشته است.

روزنامه «الشرق الاوسط» نیز اعلام کرد درگیری بین گروه‌های نظامی باعث شده است که حدود ۶۰۰ هزار نفر سودانی به کشورهای همسایه از جمله مصر، چاد، سودان جنوبی و جمهوری آفریقای مرکزی بگریزند.

یونیسف، صندوق کودکان سازمان ملل درباره سرنوشت بیش از صد هزار کودک سودانی که از بیم درگیری‌های اخیر در کشورشان، به کشور‌های همسایه پناه آورده اند ابراز نگرانی کرده است.

وزارت بهداشت سودان اوایل این ماه اعلام کرده بود از زمان شروع درگیری‌ها، حدود سه هزار نفر نفر کشته و شش هزار نفر زخمی شده اند.

میانجیگری‌های بین‌المللی برای پایان دادن به درگیری ها در سودان، تاکنون نتیجه ای  نداشته است.

116