تارنمای ارتش چین اعلام کرد، این رزمایش از روز شنبه در5 محل در شهر «چینگدائو» درشرق چین وبا هدف تقویت توان دفاعی و مقابله با ورود هواپیماها و ناوهای آمریکا آغاز شده است و تا روز دوشنبه ادامه دارد.
خبرگزاری یونهاپ کره جنوبی اعلام کرد، چین احتمالا در این رزمایش از ناو هواپیمابر «لیائونینگ» Liaoning استفاده خواهد کرد.
چین درماه اوت سال قبل (2017) زمانی که تنش ها میان کره شمالی و آمریکا به اوج رسید در دریای زرد رزمایش برگزار کرد.
این رزمایش درشرایطی برگزارمی شود که آمریکا در دریای چین جنوبی، پکن را تحت فشار قرار داده و ناوهایش را به این منطقه اعزام کرده است.
برگزاری رزمایش های مختلف از جمله در عرصه دریایی توسط ارتش چین در محدوده آب های سرزمینی ومناطق مجاور، از جمله دستور کارهای پکن در زمینه تقویت توان وآمادگی رزمی در چارچوب اصل بازداردگی دفاعی است.
ازنظرمقامهای دولت چین، برگزاری این گونه رزمایش ها، بخشی از زنجیره تضمین امنیت دریای چین جنوبی است که پکن آن را خط قرمز امنیتی خود می داند.
«لی جی»، Li Ji کارشناس نظامی چین گفته است، «رزمایشها و آزمایش های موشکی چین حامل این هشدار به آمریکا است که ارتش چین سلاح های قدرتمندی برای مقابله با تهدیدات نظامی آمریکا به خصوص سامانه موشکی تاد در اختیار دارد.»
حضور چین در پهنه های آبی سرزمینی و مناطق مجاوراز جمله در دریای چین جنوبی ودریای چین شرقی از آن جهت برای این کشوردارای اهمیت راهبردی است که آمریکا سعی می کند در چارچوب جنگ روانی ضد پکن با استفاده از سیاست اقدامات تحریک آمیز با حضورمستقیم وغیرمستقیم خود دراین عرصه های دریایی، چین را به واکنش وادارکند.
برگزاری رزمایش های مشترک با کشورهای منطقه
ارتش آمریکا با اعزام ناوهای خود با دریای چین جنوبی، برگزاری رزمایش های مشترک با کشورهای منطقه از جمله، ژاپن، کره جنوبی و استرالیا، تحریک کشورهای دچار مناقشه با پکن درباره مالکیت بر دریای چین جنوبی وهمچنین تلاش برای حفظ منازعه دریایی ژاپن و چین در دریای چین شرقی سعی دارد، پکن را درگیر یک تنش دامنه دار و فرسایشی کند که می تواند بر روابط چین با همسایگان و کشورهای منطقه هم بشدت تاثیرمنفی بگذارد.
علاوه بر این، تغییرتمرکزذهنی مقامات چینی به رشد و توسعه اقتصادی به مسائل امنیتی دیگر استراتژی آمریکا برای مهار رشد اقتصادی چین است که برای واشنگتن تهدیدی جدی محسوب می شود.
دولت چین با وقوف به اهداف آمریکا از ایجاد تنش و جنگ روانی ضد آن کشور در عرصه های دریایی مرتبط با منافع پکن، اما تقویت توان دفاعی و نظامی خود در دریا را ضامن حفظ منافع و امنیت ملی چین می داند که پاسخی به نظامی گری کاخ سفید درمنطقه است.
البته «دونالد ترامپ» رئیس جمهوری آمریکا در ادامه سیاست مهار چین که در دوره باراک اوباما رئیس جمهوری سابق آن کشورهم در دستور کار بود، بعد تازه ای را هم به این سیاست مهار افزوده است.
تا زمان حضور باراک اوباما در کاخ سفید، مهار چین از طریق درگیر کردن این کشور در جنگی روانی با ماهیتی نظامی دنبال می شد، اما در دوره ترامپ، جنگ تجاری هم به بعد دیگری از منازعه پکن و واشنگتن تبدیل شده است.
درچنین شرایطی است که چین درمواجهه با 2 عرصه جنگ تجاری و روانی آمریکا ضد آن کشور نیاز به صرف هزینه های بیشتری برای پیروزی در این آوردگاه دو بعدی است.
135/112
نویسنده:محمدرضا عسگری
بیشتر بخوانید :
آغاز رزمایش دریایی چین در دریای زرد
چین دوباره تاکید کرد؛ تحریمهای یکجانبه علیه ایران را نمیپذیریم
اسپوتنیک - چین با استفاده از دریای چین جنوبی می تواند شرایط را برای مذاکره با آمریکا فراهم سازد
تعبیر وانگیی؛ آمریکا مزاحم نظامی در دریای چینجنوبی