ایشان در این دیدار که عصر روز شنبه انجام شد با تاکید بر این نکته که دولت و ملت ایران، پیشرفت و سعادت عراق را به نفع خود میدانند، خاطر نشان کردند: "هدف آمریکا از حضور در عراق فراتر از حضور نظامیِ صرف است. آنها به دنبال حضور و منافع بلندمدت و تشکیل دولتی همچون دولتهای نظامی در اوائل اشغال عراق هستند."
رهبر معظم انقلاب اسلامی با تأکید بر اینکه اظهارات لفظی آمریکاییها و سعودیها درباره عراق با نیات درونی آنها متفاوت است، خاطرنشان کردند: "آنها در مقطعی که داعش موصل را اشغال کرد، برای آنها پول و سلاح و تجهیزات ارسال میکردند و اکنون که عراق بر داعش غلبه پیدا کرده است، اظهار دوستی می کنند."
اشاره رهبر معظم انقلاب به نیات درونی آمریکا در منطقه مبتنی بر واقعیت های کنونی و وقایع تلخ گذشته است. آمریکا در نگاه بلند مدت به منطقه و عراق اهدافی چند وجهی را دنبال می کند که یکی از جنبه های آن ایجاد شکاف در روابط عراق با ایران است.
«کرم خزرجی» تحلیلگر و کارشناس مسائل منطقه می گوید: "روابط حسنه دوملت ایران و عراق از دیرباز وجود داشته و در زمانی که ملت عراق، و نه نظام صدام مورد محاصره قرار گرفت تنها ایران بود که در کنار ملت عراق ایستاد و کمکهای خود را در سختترین شرایط دوران تحریم به ملت عراق رساند."
نقشه آمریکا برای تجزیه کشورهای منطقه
آمریکا پیشتر و در زمان حاکمیت رژیم بعث عراق نیز با استفاده ابزاری از صدام و با دلارهای نفتی عربستان و متحدان خود نقشه تجزیه منطقه را طراحی کرده بود؛ اما شکست صدام در جنگ تحمیلی مانع از رسیدن آمریکا به این هدف شد. البته این همسویی سرانجام به حمله آمریکا به عراق و ویرانی این کشور منجر شد. پس از آن نیز عراق روی آرامش ندید چراکه آمریکا با ضربه زدن به امنیت عراق زمینه تسلط گروه های تروریستی و داعش بر عراق و تجزیه این کشور را فراهم کرده بود؛ اما این توطئه نیز با کمک های موثر ایران شکست خورد.
چنانکه «برهم صالح» رئیسجمهور عراق در سفر سال گذشته خود به ایران در دیدار با رهبر انقلاب اسلامی گفت: "عراق کمکها و حمایتهای ایران را در دوران مبارزه با استبداد صدامی و در دوران مبارزه با تروریسم تکفیری فراموش نخواهد کرد."
با توجه به این واقعیت ها است که رهبر انقلاب اسلامی حضور نظامیان آمریکایی در کشورهای منطقه را به ضرر کشورها و ملتهای منطقه دانستند و خطاب به نخست وزیر عراق تأکید کردند: "باید کاری کنید که آمریکایی ها هرچه زودتر نظامیان خود را از عراق خارج کنند، زیرا آنها در هر کشوری که برای مدت طولانی حضور نظامی داشتهاند روند بیرون راندن آنها دچار مشکل شده است."
تجربه نشان می دهد راه مقابله با این توطئهها، حفظ اتحاد در عراق اعم از شیعه و سنی شناخت صحیح دوست و دشمن و تکیه بر نیروی جوانان و تقویت ارتباط با مرجعیت است. بدیهی است که آمریکا درعرصه سیاسی عراق و منطقه روابط مستحکم و قابل اعتماد و راهبردی بین ایران وعراقِ را به زیان خود می داند. ایران و عراق اما نشان داده اند که راه مستقل خود را دنبال می کنند.
اظهارات «عادل عبدالمهدی» نخست وزیر عراق در دیدار با رهبر معظم انقلاب اسلامی موید همین نکته است که گفت: "روابط عراق با جمهوری اسلامی ایران روابط ویژهای است و ما اعلام کردهایم که هیچگاه به تحریمهای آمریکا ضد ایران نخواهیم پیوست."
نویسنده: جمشید امین زاده
113/116
بیشتربخوانید:
رهبر معظم انقلاب: کاری کنید که نظامیان آمریکایی هرچه زودتر از عراق خارج شوند