رویکرد سختگیرانه دولت جدید آمریکا روابط با بسیاری از کشورها از جمله هند را زیر سوال برده است.

به گزارش ایران پرس به نقل از بلومبرگ، به رغم وعده های «دونالد ترامپ» مبنی بر برقراری روابط دوستانه با دولت هند، به نظر می رسد سیاستهای سختگیرانه دولت جدید آمریکا و برخی از اختلاف نظرهای دوجانبه، این موضوع را نیزتحت تاثیر قرار دهد.

برخی مقامات ارشد هند که خواستند  نامشان فاش نشود، با محکوم کردن سیاست های بچه گانه ترامپ گفته اند که ممکن است این موضوع به ایجاد بی ثباتی در جهان منجر شود.

از سوی دیگر سیاست سختگیرانه ترامپ در قبال کشورهای اسلامی برای هند چندان خوشایند نیست، چرا که « نارندرا مودی» نخست وزیر این کشور خوب می داند که کشورهای اسلامی به یکی از منابع سرمایه گذاری هند تبدیل شده اند و اگر بخواهد همگام و همسو با سیاستهای ترامپ پیش رود، با مشکلات اقتصادی مواجه خواهد شد.

سیاست های اقتصادی ترامپ نیز عامل نگران کننده دیگری برای هند است به ویژه آن که وی از محدود کردن واردات مواد دارویی سخن گفته  که هند سهم بسزایی در تولید آن دارد. 

در بحث تغییرات آب و هوایی و انرژی نیز دو طرف کاملا با یکدیگر اختلاف دارند. مودی، توافق آب و هوایی پاریس را پذیرفته و متعهد به تولید دستکم 40 درصد از انرژی خود با استفاده از سوخت غیر فسیلی تا سال 2030 شده است. از سوی دیگر دولت ترامپ متعهد شده است استفاده از سوخت فسیلی در آمریکا را گسترش دهد.

به رغم همه این اختلافات، برج ترامپ تاکنون پنج پروژه در هند در دست اجرا داشته و این امر دهلی نو را به یکی از بزرگترین سرمایه گذاران خارجی این شرکت در خارج از آمریکای شمالی تبدیل کرده است. روابط دو کشور از زمان امضای قرارداد همکاری هسته ای رو به پیشرفت بوده و ترامپ ظاهرا نسبت به حفظ این روابط اشتیاق نشان داده است.

از سوی دیگر تردیدهای دوجانبه بین هند و آمریکا که به زمان جنگ سرد مربوط می شود با توجه به همسوشدن منافع آنها در خصوص مسائل دیگر از جمله مقابله با چین و مبارزه با تروریسم نیز کمرنگ شده است. 119/111

بیشتر بخوانید:

گسترش همکاری‎های هند و آمریکا

سفر کری به هند درچارچوب سیاست نگاه به شرق آمریکا

توافق هند و آمریکا در خصوص تقویت همکاری های نظامی