رئیس جمهوری اسلامی ایران پیش ازعزیمت به کشورهای عمان و کویت در گفت وگویی با خبرنگاران تأکید کرد: جمهوری اسلامی ایران خواستار ارتقای روابط با کشورهای منطقه و همسایه و تقویت ثبات، امنیت و توسعه در کل منطقه است.

به گزارش ایران پرس به نقل از پایگاه اطلاع رسانی ریاست جمهوری، حجت‌الاسلام والمسلمین دکتر حسن روحانی صبح چهارشنبه با بدرقه رسمی معاون اول رییس جمهوری و دکتر ولایتی مشاور امور بین الملل مقام معظم رهبری، تهران را به مقصد عمان ترک کرد.

 

رییس جمهوری همچنین عصر امروز نیز به دعوت رسمی امیر کویت، عازم این کشور می شود.

 

دکتر روحانی پیش ازعزیمت به کشورهای عمان و کویت در گفت وگویی با خبرنگاران تأکید کرد: جمهوری اسلامی ایران خواستار ارتقای روابط با کشورهای منطقه و همسایه و تقویت ثبات، امنیت و توسعه در کل منطقه است.

وی افزود: ظرفیت های بسیار خوبی در هر دو کشور برای توسعه روابط دو جانبه وجود دارد بنابراین اولین هدف ما توسعه روابط دو جانبه با این دوکشور دوست است.

روحانی با بیان اینکه ما همواره با عمان وکویت، روابط دوستانه و صمیمانه ای داشته ایم، گفت: هم سلطان عمان و هم امیر کویت از تهران بازدید کرده بودند، مباحثی داشتیم آن مباحث در واقع در این سفر ادامه پیدا می کند.

رئیس جمهور افزود: منطقه ما ناآرام است شرایطی که در عراق و سوریه وجود دارد بخصوص در یمن و نقشی که این کشورها می توانند ایفا کنند برای پایان دادن به خونریزی ها را بررسی خواهیم کرد.

حل و فصل سوءتفاهم ها، از طریق مذاکره

روحانی با اشاره به ابراز خرسندی کشورهای شورای همکاری خلیج فارس در خصوص گسترش روابط با جمهوری اسلامی ایران و سفر رئیس جمهور کشورمان به دو کشور عمان و کویت گفت: دولت کویت پیامی را ارسال کرده بود از طرف این شش کشور مبنی بر اینکه اراده آنها روابط بهتر با جمهوری اسلامی ایران، حل و فصل سوءتفاهم ها، ارتقا روابط از طریق گفتگو و مذاکره بین طرفهاست.

وی گفت: ما از اصل این پیام استقبال کردیم و در این سفر با دو عضو شورای همکاری خلیج فارس دیدار می کنیم و در این زمینه هم بحث خواهیم کرد.

دکتر روحانی اضافه کرد: اساس سیاست جمهوری اسلامی ایران همواره حسن همجواری با همسایگان بوده امنیت خلیج فارس برای ما اهمیت خاص و ویژه ای داشته جمهوری اسلامی ایران هیچگاه نه به فکر تجاوز به کشوری و نه مداخله در امور داخلی کشوری و نه تحمیل عقاید دینی و مذهبی یا سیاسی بوده است.

اهمیت خاص خلیج فارس

رئیس جمهور گفت: خلیج فارس اهمیت خاص و ویژه ای دارد همواره ما اعلام کردیم امنیت این منطقه باید توسط کشورهای منطقه تامین شود حضور خارجی ها هیچ خاصیتی برای این منطقه ندارد بلکه همواره مضر بوده است زیرا آنها فقط دنبال منافع خودشان هستند .

روحانی افزود: امروز روزی است که همه به فکر وحدت بیشتر باشیم فاصله ای که قدرت های بزرگ بین شیعه و سنی درست کردند یک شکاف و فاصله جعلی و مصنوعی است سنی و شیعه در طول صدها سال در این منطقه با برادری و اخوت همزیستی مسالمت آمیز زندگی کردند الان هم همینطور است هم ایران هراسی هم شیعه هراسی هم سنی هراسی هم همسایه هراسی همه اینها مجعول و ساخته وپرداخته بیگانگان است.

روحانی با بیان اینکه ما کشورهای منطقه در کنار هم در طول قرن ها زندگی کردیم  و اگر هم سوء تفاهمی باشد با مذاکره حل و فصل خواهد شد، گفت: ایران خواهان ارتقا روابط در کل منطقه است و هدف نهایی ما ثبات و امنیت بیشتر و توسعه همه کشورهای منطقه می باشد.118/110

 

بیشتر بخوانید:

آغاز سفر رسمی رئیس جمهور به عمان و کویت/ روحانی راهی مسقط شد+ تصاویر

روحانی به عمان و کویت سفر می کند

روحانی روز ملی عمان را تبریک گفت

کویت: به دنبال روابط سازنده با ایران هستیم

روابط ایران و کویت فراتر از مناسبات دو جانبه