به گزارش ایران پرس؛ «حسن روحانی» روز دوشنبه در نشست هیات های عالیرتبه ایران و پاکستان، ظرفیت های همکاری اقتصادی، زیرساختی و امنیتی بین تهران و اسلامآباد را بسیار گسترده خواند و اظهار کرد: با فعال کردن تمام ظرفیتهای همکاری میتوان شتاب و تحرک زیادی در مناسبات دو کشور به نفع دو ملت و ملل منطقه ایجاد کرد.
روحانی با بیان اینکه آمریکا با مداخلات نظامی خود بیشترین خسارت را به اقتصاد و امنیت منطقه وارد کرده است، تصریح کرد: در شرایط کنونی کشورهای منطقه باید برای منافع خود مستقل و مستقیماً تصمیمگیری و برنامهریزی کنند.
کشورهای مستقل منطقه باید مثل ایران و پاکستان در کنار هم قرار بگیرند
وی اقدام آمریکا در اعلام قدس شریف به عنوان پایتخت رژیم صهیونیستی، اعلام جولان به عنوان بخشی از خاک رژیم صهیونیستی، تروریستی نامیدن سپاه پاسداران انقلاب اسلامی به عنوان یک نیروی دفاعی رسمی، خروج از برجام و همچنین مواضعی که در زمینه تروریسم علیه پاکستان اتخاذ کرده، از اقدامات بسیار خطرناک آمریکا طی ماههای اخیر دانست و گفت در شرایط کنونی کشورهای مستقل منطقه باید مثل ایران و پاکستان در کنار هم قرار بگیرند و برای آینده ثبات و امنیت منطقه و مقابله با توطئه ها، برنامهریزی و اقدام کنند.
رئیس جمهوری کشورمان، همکاری ایران و پاکستان را در مبارزه با تروریسم مورد تأکید قرار داد و گفت: باید سطح این همکاریهای به گونهای باشد که تروریستها کاملاً متوجه شوند که دو کشور مصمم هستند که قاطعانه با آنها مبارزه کنند.
روحانی همچنین با تأکید بر ضرورت ارتقاء و تقویت سطح همکاری تجاری و اقتصادی بین تهران و اسلامآباد، اظهار داشت: مرزهای دو کشور باید مرزهای تجارت، ثبات و توسعه باشد و تهران آمادگی دارد همکاریهای خود را با پاکستان در زمینههای مختلف اقتصادی از جمله نفت و گاز، برق، پتروشیمی، گردشگری،علمی، دانشگاهی و بهداشت و درمان بیش از پیش گسترش دهد.
ضرورت برقراری و تقویت روابط بانکی بین ایران و پاکستان
وی همچنین برقراری و تقویت روابط بانکی بین دو کشور را مورد تأکید قرار داد و گفت: در زمینه روابط بانکی میتوانیم برای تقویت تبادلات تجاری از پول ملی و یا حساب تهاتری استفاده کنیم.
روحانی همچنین توسعه خط آهن و مسیر ترانزیتی بین ایران و پاکستان را به نفع دو ملت و منطقه دانست و گفت: سه کشور ایران، پاکستان و ترکیه از بنیانگذاران سازمان اکو هستند و در قالب این سازمان میتوان کمربندی برای ترانزیت شرق و غرب ایجاد کرد و بدون شک توسعه راهآهن اسلامآباد – استانبول و اتصال اروپا به پاکستان و چین میتواند تحول بزرگی در منطقه ایجاد کند.
رئیس جمهوری کشورمان با بیان اینکه ایران و پاکستان دو کشوری هستند که بیشترین خسارت و رنج را به خاطر وجود ناامنی در افغانستان و آوارگان افغانستانی متحمل شدهاند، اظهار داشت: از اهداف مشترک دو کشور ایران و پاکستان میتواند تلاش و همکاری نزدیک برای ایجاد ثبات در افغانستان باشد.
آینده از آن ایران و پاکستان است
«عمران خان» نخست وزیر پاکستان در این نشست با بیان اینکه اسلام آباد و تهران از اشتراکِ نظر فراوانی در زمینههای مختلف برخوردار هستند و آینده از آن ایران و پاکستان است، گفت: تروریست ها تلاش دارند که در روابط دوستانه و برادرانه ایران و پاکستان تفرقه و جدایی ایجاد کنند.
عمران خان با تاکید بر اینکه ایران و پاکستان مصمم هستند قاطعانه با تروریسم مبارزه کنند اظهار کرد: به نفع پاکستان است که اجازه ندهد از خاکش علیه ایران و همسایگانش استفاده شود.
نخست وزیر پاکستان اهتمام کشورش برای تقویت و تحکیم روابط اقتصادی بین تهران و اسلامآباد را مورد اشاره قرار داد و گفت: پاکستان به دنبال یافتن مکانیسمی برای ارتقاء مناسبات اقتصادی با جمهوری اسلامی ایران در حوزههای مختلف بویژه نفت و گاز است.
عمران خان خاطر نشان کرد: پاکستان به دنبال روابط بلندمدت با ایران است و در این زمینه باید از پتانسیلهای فراوانی که در منطقه وجود دارد، استفاده کنیم.
تروریسم بزرگترین مانع در تقویت روابط ایران و پاکستان
نخست وزیر پاکستان تروریسم را بزرگترین مانع در تقویت روابط دو کشور دانست و با تأکید بر اقدام عملی و قاطع پاکستان علیه گروههای تروریستی که از خاک آن کشور علیه ایران اقدام میکنند، گفت: سفر به جمهوری اسلامی ایران شروع جدیدی در روابط و مناسبات تهران و اسلامآباد است واطمینان میدهم با اقدامات قاطع علیه تروریسم و همچنین عملیاتی کردن توافقات انجام شده، مشکلات پیش آمده کاملاً از بین خواهد رفت.
عمران خان با تأکید بر اینکه کشورش از این به بعد هیچگاه بخشی از ائتلاف جنگ نخواهد بود، تصریح کرد: از ابتدا مخالف دخالت و حضور نظامی آمریکا در افغانستان و عراق بودم و امروز نیز قویاً مخالف اشغال جولان و اعلام قدس به عنوان پایتخت اسرائیل و نیز خروج یکجانبه آمریکا از معاهده برجام هستیم و آن را خلاف مقررات بینالمللی میدانیم.
رییس جمهوری کشورمان و نخست وزیر پاکستان در این نشست همچنین برای ایجاد نیروی واکنش سریع مشترک در مرزها برای مقابله با گروههای تروریستی توافق کردند.
روحانی روز دوشنبه به طور رسمی از نخست وزیر پاکستان در مجموعه تاریخی - فرهنگی سعد آباد تهران استقبال کرد.
نخست وزیر پاکستان پیش از عزیمت به تهران، در مشهد مقدس توقف کوتاهی داشت و بارگاه علی بن موسی الرضا (ع) امام هشتم شیعیان جهان را زیارت کرد.115/118
بیشتر بخوانید:
روحانی: گام جدیدی در روابط ایران و پاکستان برداشته شد
استقبال رسمی روحانی از نخست وزیر پاکستان
نخست وزیر پاکستان وارد تهران شد