به گزارش ایران پرس، «حسن روحانی» با اشاره به خروج یکجانبه آمریکا از برجام و فرصت محدودی که در اختیار اروپا قرار گرفت تا مواضع خود را به طور روشن و صریح درباره چگونگی ادامه برجام اعلام کند، گفت: پس از خروج آمریکا از برجام مشکلاتی در زمینه اقتصادی، روابط بانکی و نفتی ایجاد شده و شرکت های سرمایه گذار در ایران برای ادامه فعالیتشان دچار تردید شدند.
رئیس جمهور اسلامی ایران با اشاره به ارائه بسته پیشنهادی سه کشور اروپایی در ارتباط با چگونگی عمل به تعهدات و همکاری هایشان در برجام، آن را مایوس کننده عنوان کرد و گفت: متاسفانه در بسته پیشنهادی ارائه شده راهکار عملیاتی و شیوه مشخصی برای ادامه همکاریها وجود نداشت و یکسری تعهدات کلی در حد بیانیههای سابق اتحادیه اروپا عنوان شده بود.
روحانی با بیان اینکه برجام یک تعهد متقابل و دوطرفه بوده و ایران بعد از حدود دو ماه، انتظار ارائه یک برنامه روشن از سوی سه کشور اروپایی را داشت، اظهار امیدواری کرد نشست روز جمعه وزرای خارجه ایران و 1+4 در وین، پیام صریح، روشن و امیدوار کننده ای برای ادامه برجام به همراه داشته باشد.
«آنگلا مرکل» نیز در این گفت وگوی تلفنی، با بیان اینکه در بسته پیشنهادی به ایران موضوعات کلی و اصولی مورد اشاره قرار گرفته و در زمینه جزئیات باید گفت وگوها ادامه پیدا کند، گفت: آنچه اهمیت دارد، این است که می دانیم و یقین داریم می خواهیم در برجام بمانیم و معتقدیم باید با آرامش ادامه روند گفت وگوها به انجام برسد.
نخستین نشست کمیسیون مشترک برجام در سطح وزرای خارجه پس از خروج آمریکا از این توافق بین المللی قرار است فردا (جمعه) با حضور وزرای خارجه ایران و 1+4 (آلمان، فرانسه، بریتانیا، چین و روسیه) و «فدریکا موگرینی» مسئول سیاست خارجی اتحادیه در هتل کوبورگ وین برگزار شود.
نشست کارشناسی ایران و1+4 عصر امروز (پنجشنبه) در وین برگزار شد.
«دونالد ترامپ» رئیس جمهور آمریکا، سه شنبه 8 می با تکرار اتهام های بی اساس علیه ایران، خروج واشنگتن از برجام و بازگشت تحریمهای هستهای ظرف مدت سه تا 6 ماه آینده را اعلام کرد.
این اقدام ترامپ با محکومیت گسترده داخلی و بین المللی مواجه شد.
بریتانیا، فرانسه، روسیه، چین، آلمان و اتحادیه اروپا به عنوان طرف های برجام تصریح کردند از این توافق بین المللی حمایت می کنند.
«حسن روحانی» هم پس از اعلام خروج آمریکا از برجام با بیان اینکه به وزارت امور خارجه ایران دستور داده است ظرف چند هفته آینده با کشورهای اروپایی، روسیه و چین مذاکره کند خاطرنشان کرد اگر منافع ملت ایران تامین شود، علیرغم میل آمریکا، ایران در برجام خواهد ماند.
در همین راستا؛ ایران و اروپا در هفته های اخیر گفت و گوهایی را به منظور حفظ برجام پس از خروج آمریکا از این توافق بین المللی آغاز کرده اند.
رهبر معظم انقلاب اسلامی چهارشنبه 2 خرداد در تبیین شرایط لازم برای ادامه برجام با اروپایی ها تأکید کردند: اروپایی ها باید قطعنامه ای علیه امریکا به شورای امنیت ببرند و به خروج واشنگتن از برجام اعتراض کنند، اروپایی ها همچنین باید متعهد شوند بحث موشک و حضور منطقه ای ایران را مطلقاً مطرح نکنند، با هرگونه تحریم امریکا علیه ایران مقابله کنند و خرید نفت از ایران را نیز به مقدار مورد نیاز ایران تضمین کنند؛ بانکهای اروپایی هم باید درباره دریافت و پرداخت وجوه تجارت دولتی و خصوصی با جمهوری اسلامی تضمین دهند.117