پنتاگون در بیانیهای با اشاره به اینکه این جنگندههای نسل پنجم روز دوشنبه در سرزمینهای اشغالی به زمین مینشینند، گفت اشتون کارتر، وزیر دفاع امریکا، در پایگاه هوایی نواتیم در نزدیکی بئرشبع در فلسطین اشغالی است تا در مراسم به زمین نشستن این دو جنگنده در این پایگاه حضورداشته باشد.
در این مراسم همچنین بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر و آویگدور لیبرمن، وزیر امور نظامی رژیم صهیونیستی و شماری دیگر از مسئولان این رژیم حضور دارند.
پنتاگون افزود: «ورود این جنگندهها (به فلسطین اشغالی) نشاندهندۀ همکاری دفاعی نزدیک میان امریکا و اسرائیل است.»
رژیم اسرائیل سفارش خرید 50 فروند جنگندۀ اف-35 را به امریکا داده است. این جنگنده قرار است جایگزین جنگندههای فالکون اف-16 در نیروی هوایی این رژیم شود.
جنگندههای اف-16 از دهۀ 1970 تاکنون مهمترین سلاح نیروی هوایی رژیم اسرائیل به شمار میآید.
لیبرمن روز یکشنبه با انتشار بیانیهای از همتای امریکایی خود به خاطر ارسال این جنگندهها تشکر کرد و گفت این اقدام نشان داد که وی «دوست واقعی اسرائیل» است.
رژیم صهیونیستی علاقۀ زیادی به جنگندههای اف-35 دارد و مدعی است که این جنگندهها موجب برتری هوایی آنان در 40 سال آینده خواهد شد.
این در حالی است که اظهارات افشاشدۀ اخیر مایکل گیلمور، آزمایشکنندۀ تسلیحات پنتاگون، تردیدهایی دربارۀ قابلیتهای این جنگنده مطرح کرده است.
بلومبرگ هفتۀ گذشته خاطرهای از گیلمور منتشر کرد که در آن نوشتهشده بود وی گزارشها دربارۀ عملکرد جنگندۀ اف-35 را «گمراهکننده» خوانده است.
وی همچنین از پیشرفت کُند این پروژه که ضربالاجل 10 سالهاش را پشت سر گذاشته، انتقاد کرده است.
همچنین بودجۀ تولید این جنگنده 70 درصد بیش از پیشبینیها شده است.
این جنگنده که اغلب از آن بهعنوان گرانترین سلاح جهان یاد میشود و قیمتی حدود یک تریلیون دلار دارد، به خاطر ایرادات نرمافزاری و مشکلات موجود در طراحی، بارها موردانتقاد قرارگرفته است.
نیروی هوایی امریکا در ماه سپتامبر دستکم 15 فروند از جنگندههای اف-35 خود را به خاطر اشکال در سیستم خنککننده، از پرواز منع کرد.
نقص سیستم سوخترسانی، سیستم شناسایی معیوب، تَرَک در سازۀ بالها، نبود سیستم شبیهساز در مأموریتهای رزمی و سیستم معیوب فرار خلبان که موجب مرگ خلبان هنگام خروج اضطراری از هواپیما خواهد شد، ازجمله مهمترین ایرادات واردشده به جنگندۀ اف-35 است که در گزارش گیلمور به آن اشارهشده است.