روزنامه وال استریت ژورنال چاپ آمریکا در مقاله ای نوشت، چند دهه قبل (با کشف نفت)، شرایط مساعد اجتماعی و اقصادی برای کشورهایی مانند عربستان، کویت، امارات و قطر پیش آمد که به آنها اجازه می داد به روشی که می پسندند، بر کشورهای خود حکومت کنند.
بر اساس این شرایط، شهروندان این کشورها نه تنها از پرداخت برخی مالیات ها معاف بوده اند بلکه در تامین سوخت، مسکن و برق نیز یارانه دریافت کرده اند.
به گفته" عبد الله النیباری"، یکی از نمایندگان پارلمان کویت، این معادله بر" ارزش های اجتماعی" مردم تاثیر گذار بوده است به نحوی که مردم به دنبال " مشاغل دولتی" و روزانه سه ساعت کار هستند که این مساله با توجه به شرایط کنونی کشور، پایدار نخواهد بود.
اقتصاد کویت نیز مانند همه کشورهای حوزه خلیج فارس ضعیف شده است چنانچه کویت در سال گذشته میلادی 17 درصد کسری بودجه داشته است.
مسوولان کویتی با توجه به این کسری بودجه، افزایش مالیات بر ارزش افزوده و حذف تدریجی یارانه ها را پیشنهاد داده اند.
به نوشته وال استریت ژورنال، همه این اقدامات مورد پسند شهروندان کویتی قرار نخواهد گرفت زیرا این کشور در مقایسه با عربستان سعودی، مخالفان فعال بسیاری دارد ضمن این که پارلمانی منتخب و قوی و مطبوعاتی نسبتا آزاد در آن فعالیت دارند و برخی نمایندگان نیز بر تلاش خود برای جلوگیری از اجرای طرح ریاضت اقتصادی و متوقف کردن آن، تاکید کرده اند.
"محمد دلّال" نماینده پارلمانی عضو گروه اخوان المسلمین کویت در گفت وگو با وال استریت ژورنال تصریح کرد، با توجه به روش کنونی اداره کشور، امکان اجرای اصلاحات وجود ندارد زیرا دولت برای اموری با اهمیت کمتر مانند حقوق مسوولان عالیرتبه و هزینه های سفر و پاداش های آنان، مبالغ هنگفتی را هزینه می کند.
به گفته دلال جوانان کویتی به دنبال شغل و کسب درآمد و خرید خانه هستند و اگر چنین امکاناتی برای آنان فراهم نشود، با حکومت و خانوده حاکم بر کشور، دشمن خواهند شد.
"صفا الهاشم" نماینده زن پارلمان کویت نیز در مصاحبه با این روزنامه آمریکایی اظهار داشت، مردم کویت با پرداخت هزینه برای برخی خدمات مخالفتی ندارد مشروط به آن که شاهد کاهش میزان فساد و افزایش سطح موفقیت کشور باشند.
"یوسف الابراهیم" یکی از مشاوران پادشاه کویت نیز اظهار داشت که اصلاحات باید فرصتی برای تغییر جامعه کویت، بازگشت به دوره "افتخار کردن به کار سخت" و رهایی از عادات پلید " دوره نفت" باشد. وی خاطرنشان کرد، پارلمان شاهد دوره سیاسی جنجالی خواهد بود چنانچه ممکن است طرح ریاضت اقتصادی از حمایت هایی برخوردار و یا با مشاجره ها و درگیری هایی همراه باشد.
چندی پیش شیخ" صباح الاحمد الجابر الصباح"، امیر کویت در نشست گشایش دوره تازه مجلس این کشور، کاهش شدید درآمد دولت را دومین چالش بسیار جدی کویت پس از تهدیدهای امنیتی برشمرده و بر ادامه اجرای برنامه های ریاضت اقتصادی تاکید کرده بود.