به گزارش ایران پرس، «بیژن زنگنه» چهارشنبهشب در برنامه گفتوگوی ویژه خبری شبکه دو سیما، نشست اخیر اوپک را سخت و تحت فشار شدید آمریکا دانست و گفت: عمده فشارها به ایران در نشست اوپک را دو کشور همسایه داشتند و اقداماتشان غیردوستانه بود.
وزیر نفت کشورمان اظهار کرد: اگر ایران با کاهش تولید نفت خود موافقت میکرد، 600 هزار بشکه از ظرفیت تولید و فروش نفت ایران کاسته میشد اما جمهوری اسلامی ایران با اصرار از توافق اوپک برای کاهش تولید نفت مستثنی شد.
زنگنه با بیان اینکه روند فعلی بازار نشان میدهد که اقدام مثبت اوپک در کاهش تولید نفت پذیرفته شده است، تاکید کرد: تهدیدهایی متوجه اوپک است که برخی از آنها خارجی و بخشی دیگر داخلی است.
وزیر نفت کشورمان همچنین گفت: نفت خام و فرآوردههای نفتی از نظر تحریم تفاوتی باهم ندارند، بلکه فشار آمریکا برای تحریم فرآوردههای نفتی ایران بیشتر از نفت خام است.
اعضای سازمان کشورهای صادرکننده نفت «اوپک» روز جمعه در وین توافق کردند تولید خود را 800 هزار بشکه در روز کاهش دهند؛ همچنین کشورهای غیراوپک برای کاهش 400 هزار بشکهای تولید نفت به توافق رسیدند.
ایران، ونزوئلا و لیبی از مشارکت در این توافق معاف شدند.
آمریکا پیشتر از متحدانش در سازمان کشورهای صادر کننده نفت (اوپک) به ویژه عربستان خواسته بود، تولید نفتشان را افزایش دهند.
واشنگتن مدعی شده بود این درخواست با هدف جبران کاهش تولیدات نفتی ایران و ونزوئلا و همچنین جلوگیری از افزایش قیمت نفت صورت گرفته است.
دولت آمریکا 8 می از برجام خارج شد و پس از آن اعلام کرد تا 4 نوامبر 2018 صادرات نفت ایران را به صفر خواهد رساند.
واشنگتن اما پس از شش ماه تهدید و خط و نشان کشیدن برای صادرات نفت ایران، سرانجام دوشنبه 5 نوامبر، هشت کشور عمده خریدار نفت ایران (کره جنوبی، ایتالیا، ژاپن، هند، چین، ترکیه، تایوان و یونان) را مشمول معافیت از تحریم های نفتی کرد.
اقدام آمریکا در خروج از برجام و اعمال دوباره تحریم ها علیه ایران با محکومیت گسترده بین المللی مواجه شده است.
بسیاری از کشورهای جهان اعلام کرده اند از تحریم های یکجانبه آمریکا تبعیت نمی کنند.
117
روحانی: شکستی دیگر برای آمریکا در اوپک رقم خورد
کاهش تولید نفت اوپک؛ تقابل با سیاست های واشنگتن/تحلیل
معافیت ایران از مشارکت در توافق کاهش تولید نفت اوپک