سازمان گزارشگران بدون مرز خواستار تشدید فشارهای سیاسی برعربستان تا روشن شدن ابعاد پنهان پرونده قتل «جمال خاشقجی» روزنامه نگار منتقد سعودی شد.

به گزارش ایران پرس، «کریستوفر دلوآر» دبیر کل سازمان گزارشگران بدون مرز در صفحه توئیتر خود تاکید کرد، هر گونه تلاش برای برداشتن فشارها از روی عربستان سعودی و اتخاذ سیاست سازش در قبال ریاض به معنای آن است که به رژیم عربستان که روزنامه نگاران و خبرنگاران منتقد را می رباید، بازداشت می کند، شکنجه می دهد و حتی می کشد، اجازه کشتن فعالان مطبوعاتی بیشتری را داده ایم.

دلوآر در توئیت دیگری نیز نوشت: اکنون که مقامات ریاض به کشته شدن «جمال خاشقچی» در کنسولگری عربستان در استانبول اعتراف کرده اند، سازمان گزارشگران بدون مرز انتظار دارد فشارهای شدید بر روی عربستان حفظ تا همه واقعیات مربوط به این ماجرا روشن شود.

انتقاد سناتورهای آمریکایی از رویکرد کاخ سفید درمورد قتل «خاشقجی»

«باب کورکر» رئیس کمیته روابط خارجی سنای آمریکا با انتقاد از رویکرد کاخ سفید درمورد قتل روزنامه نگار منتقد سعودی گفت، تغییر پی در پی موضع  مقامات عربستان درمورد قتل «جمال خاشقجی» پذیرفتنی نیست.

«باب منندز» سناتور دموکرات هم گفت، رژیم سعودی باید پاسخگوی قتل خاشقجی باشد. 

«تیم کین» سناتور دموکرات آمریکایی، نیز گفت، توضیح عربستان سعودی درباره کشته شدن جمال خاشقجی توهین به شمار می رود و  این وحشی گری باید متوقف شود.

«رند پال»، سناتور جمهوری‌خواه آمریکایی هم با توجه به اعتراف عربستان از دولت ترامپ خواست فروش تسلیحات نظامی را به این کشور متوقف کند.

«آدام شیف»، نائب رئیس کمیته اطلاعاتی مجلس نمایندگان آمریکا، نیز همسو با دیگر نمایندگان کنگره گفت: نمی‌توان به خبر کشته شدن جمال خاشقجی به دلیل مشاجره لفظی اعتماد کرد.

«سناتور کریس مورفی» هم در حساب توییتر خود نوشت: عربستان سعودی به مدت دو هفته به همه جهان دروغ گفت و به ما می‌گفت که جمال زنده است درحالی که در تمام این مدت آن‌ها می‌دانستند که او مرده است. اعتراف جدید آن‌ها نامعقول است.

«الیزابت وارن»، سناتور دموکرات آمریکایی، در این خصوص گفت: سرنوشت خاشقجی یک حمله به دموکراسی در سراسر جهان بود. نه تنها آمریکا بلکه کل جهان باید به آن واکنش نشان دهند. 

واکنش سیاستمداران آلمانی به قتل «جمال خاشقجی»

«زیگمار گابریل»، وزیرسابق امور خارجه آلمان هم دراینباره تصریح کرد، چقدر این مسئله مخرب و ویرانگر است که عربستان سعودی آشکارا از طریق حمایت «دونالد ترامپ» رئیس جمهوری آمریکا چنین جنایتی را مرتکب می شود.

«الکساندر گراف لامبسدورف»، معاون فراکسیون حزب لیبرال دموکرات آلمان نیز در این باره گفت، آلمان و دیگر کشورهای عضو جی 7 باید بعد از بیانیه مشترک خود در این باره، سفرای عربستان سعودی را فراخوانده و به شدت شفاف سازی پرونده قتل خاشقجی را خواستارشوند.

حزب سبز آلمان نیز در راستای واکنش به قتل خاشقجی از رئیس شرکت زیمنس خواست که در کنفرانس اقتصادی ریاض شرکت نکند.

خاشقچی 10مهر وارد کنسولگری عربستان در استانبول ترکیه شد و سپس ناپدید گشت تا این که چند روز بعد دولت ترکیه و رسانه ها از قتل فجیع وی در داخل کنسولگری خبر دادند.

خاشقچی از منتقدان «محمد بن سلمان» (Mohammad bin Salman) ولی‌عهد عربستان محسوب می شد که برای نجات جان خود، کشورش را ترک کرده بود.

133/118

بیشتر بخوانید:

واکنش سیاستمداران آلمانی به قتل «جمال خاشقجی»

انتقاد سناتورهای آمریکایی از رویکرد کاخ سفید درمورد قتل «خاشقجی»

عربستان سرانجام به قتل خاشقجی اعتراف کرد