پایگاه اینترنتی سی‌ان‌ان در گزارشی به بررسی نقش «محمد بن سلمان» ولیعهد سعودی در سیاست‌های عربستان علی‌الخصوص موضوع ناپدید شدن جمال خاشقجی پرداخت.

به گزارش پارس‌تودی به نقل از سی ان ان؛ هیچکس نمی‌توانست شکل‌گیری چنین وضعیتی را پیش‌بینی کند. تنها دو هفته پیش بود که «محمد بن سلمان»، ولیعهد عربستان سعودی، خود را آماده می‌کرد که میزبان سرمایه‌گذاران خارجی در یک رویداد پر زرق و برق باشد، رخدادی که از آن تحت عنوان «داووس در صحرا» یاد می‌شد.

«محمد بن سلمان» در نظر داشت در این رویداد، چشم‌انداز 2030 خود برای عربستان سعودی را معرفی کند و برنامه‌هایش را در ارتباط با آینده کشورش به جهانیان عرضه کند. او در نظر داشت در این رویداد سرمایه‌گذاران بین‌المللی را ترغیب کند که از برنامه‌هایی که تدوین کرده و در حال اجرای آنهاست، حمایت کنند.

در چنین شرایطی بود که گفته شد جمال خاشقجی، از منتقدان دولت عربستان سعودی، در کنسولگری این کشور در استانبول کشته و قطعه قطعه شده است.

ناپدید شدن این فرد، که زمانی در حلقه نزدیکان به دولت سعودی قرار داشت ولی بعدها به منتقد این دولت تبدیل شده بود، پیامدهای ناخوشایندی را برای ریاض داشت و دوستانی را که عربستان سعودی نیاز داشت از این کشور دور کرد.

رویدادی که محمد بن سلمان طراحی کرده، کنفرانسی است که وی در نظر دارد در آن به معرفی عربستان سعودی به عنوان کشوری که دستخوش اصلاحات عمیق شده است، بپردازد.

اما به نظر می‌رسد چنین کنفرانسی نتواند آن چنان که محمد بن سلمان در نظر داشت تاثیرگذاری مهمی داشته باشد، زیرا سرمایه‌گذاران و صاحبان کسب و کار به علت نگرانی‌هایی که ماجرای ناپدید شدن جمال خاشقجی به وجود آورده است یکی پس از دیگری از حضور در این کنفرانس پا پس کشیده‌اند.

خاشقجی 10 مهرماه پس از ورود به کنسولگری عربستان در استانبول ترکیه ناپدید شد.

رسانه‌ها چند روز بعد گزارش دادند «خاشقجی» در داخل کنسولگری عربستان به قتل رسیده و جسدش به خارج از کنسولگری منتقل شده است.

نام  «جمال خاشقجی» روزنامه‌نگار منتقد رژیم سعودی در فهرست افراد بازداشتی و تحت تعقیب رژیم سعودی قرار داشت.  وی از بیم دستگیر شدن در خارج از عربستان زندگی می‌کرد.

درهمین چارچوب؛ در واکنش به ماجرای ناپدید شدن خاشقجی، شماری از شخصیت‌ها و مؤسسات بین‌المللی حضور خود را در کنفرانس سرمایه‌گذاری در ریاض، پایتخت عربستان لغو کردند.

منابع رسانه‌ای گزارش دادند، شبکه‌های تلویزیونی، خبرگزاری‌ها و روزنامه‌هایی مانند سی ان ان، نیویورک تایمز، سی ام بی سی، بلومبرگ و فایننشال تایمز و شرکت‌های اوبر، زیمنس و چند شرکت دیگر و شمار زیادی از بازگانان و تجار هم کنفرانس ریاض را تحریم و چند شرکت نیز قرارداد‌های مهم خود را با عربستان لغو کردند. 139/120

بیشتر بخوانید:

ترکیه: عربستان تاکنون درباره پرونده خاشقجی همکاری نکرده است

گزارش: لیبرال دموکراسی غرب در بوته آزمون خاشقجی

همزمان با پرونده‌خاشقجی اعلام شد؛ بازداشت‌ 15خبرنگار سعودی